fredag 31 oktober 2008

Tokig i Etsy


OK, OK, jag ska verkligen gå och lägga mig, men måste bara visa ett tryck som jag har i mina favoriter för när (om) vi gör om i barnens sovrum. John W. Golden har gjort nya varianter på de gamla skyltarna man ofta ser i USA med uppmaningar från ledningen i stil med "Wash your hands, by order of the Management". Dessa är i ljuvliga färger och med nya meddelanden som ovanstående söta "Sweet Dreams", "Eat your vegetables" eller "Pick up your dirty clothes" eller en som vi skulle behövt idag; "Play nice". Trycket är ett fynd som ofta på Etsy, för endast USD 20, skynda fynda!

Fototips för bebisar i jultider!


Tipsade ju häromdagen om söta bodysar från Etsy och fotografen som tagit de fotona har en egen Etsy-sida där hon bland annat säljer dessa söta jättestrumpor som man kan stoppa sitt barn i inför julfotograferingen. Nu börjar min minsta bli lite för stor för detta (hon hade inte varit still en sekund ens) och kanske var den i dyraste laget men är du händig kanske du kan sticka en själv? Ett tips för dig som har eller som snart ska få en nyfödd (tänker framförallt på dig Ingela, som väntar smått inom kort, om du nu kan hålla i kameran din stackare)?

Varning för mastodontinlägg!

En snabbresumé över en del av vad som pågår hemma hos familjen S just nu med hjälp av ovanstående collage. Vi börjar från vänstra översta hörnet där L står och gräver ur en pumpa tillsammans med pappa. Bilden efter visar vad vi gjorde med pumpakärnorna som blev över, de rostades med chili, flingsalt och cayennepeppar, maken intygar att de var goda, själv äter (dricker) jag fortfarande flytande kost. Idag var vi hemma hela familjen eftersom N vaknade kl. fyra inatt av magont... och som ett brev på posten kom kräkset lite senare. N ser lite lagom eländig ut i höger i bild, måttligt road av att pappa ska fota just då. Än så länge är det bara N som har kräkts och endast en gång och vi håller alla tummar och tår för att resten av familjen ska klara sig. Det var nu en hel vecka sedan L och lilla E slutade med sitt pencillin efter en ovanligt elak släng av halsfluss så nu borde väl vi har fyllt vår kvot för ett tag framöver... eller....? Tur i oturen att jag är föräldraledig annars hade jag nog inte varit den populäraste tjejen på jobbet!

Beställningar i shopen fortsätter att komma in, är fortfarande smått chockad att någon annan än "de närmast sörjande" vill ha mina grejer och jag kämpar dagligen med att beställa ordrar från tryckeriet och packa dessa, ett mycket angenämt nöje. Dessvärre blir det mindre tid över för att skapa nytt men jag gör mitt bästa för att satsa stenhårt på julkorten, ett har jag i alla fall hunnit få in men det är många fler på gång. Hade hoppats få in många fler nyheter innan jag avslöjade min sista hemlighet men det verkar som om många redan fått tidningen så det är väl dags att avslöja en för mig helt otrolig nyhet; jag är med i nästa nummer av Allt i Hemmet. När jag för några veckor sedan fick ett mail från Moa Suominen som är nyhetsredaktör på Allt i Hemmet så har jag nog aldrig varit så nära att svimma! Rubriken på mailet var: "Vill du vara med i Allt i Hemmet?" och svaret på den frågan var ju inte jättesvår med tanke på att det är min absoluta favorittidning, hem till bland annat min absoluta favoritkrönikör Pia Printz. Tidningen som kommer i butik den 6 november verkar redan ha hamnat i flera brevlådor, nu blir jag riktigt nervös! Moa var helt fantastiskt gullig och jag är jättenöjd med artikeln. Fotona i artikeln har käre maken tagit, inte så dumma de heller (fast jag hatar att vara med på kort).

Fotot på rådjuret tog mannen genom fönstret imorse, där låg han och spanade, morgonens höjdpunkt! Tygerna högst upp till höger var en av tre postavier i dagens brevlåda, en var ytterligare en beställning från H&M, en är en överraskning till maken på fars dag nästa helg och så detta. Tygerna från Heather Bailey var om möjligt ännu underbarare i verkligheten än på hennes hemsida, jag är numera lycklig ägarinna till 1/2 yard av det bästa från hennes Pop Garden-kollektion, tack vare ett presentkort från käre maken senaste födelsedagen. Problemet just nu är givetvis att få tiden att räcka till några syprojekt... Tills jag har något att visa upp kan ni njuta av Lindzis helt ljuvliga fågelkuddar samt Benitas bruksanvisning för hur man syr en fin kudde, jag ska fortsätta att plugga på det bästa men framförallt det enklaste sättet att sy en snygg kudde tills jag har tid att sy igen. Ett annat projekt som börjar bli aktuellt snart är projekt julkalender, hittade en "Hobby Idéer" från 2000 med en superfin adventskalender i färgglad filt (se nedre vänstra hörnet)... gillar den jättemycket och det verkar var en helt OK arbetsinsats, filt är bra på det viset. Har faktiskt inte haft någon kalender till barnen hittills, tycker de har varit för små för att förstå men i år känns det dags, de är vid snart fem års ålder mycket mer medvetna om saker och ting. Är dock lite anti alla prylar som har en tendens att ackumuleras runt om i huset och efter att ha spenderat hela förra helgen med att göra oss av med en stor del av år av samlande känns det inte helt rätt att fylla på förråden så fort igen. Tror att det blir en modell liknande denna fina för det känns roligt att räkna ner till jul och fira lite då och då och varje advent passar ju egentligen alldeles utmärkt för en adventskalender, eller hur? Hur tänker ni andra kring adventskalender, särskilt ni med flera barn? Tips på enkla och snygga kalendrar tas tacksamt emot!

Sist men inte minst är det största fotot tillägnad ljuvliga Gustav, son till en kompis jag fick förmånen att hälsa på i deras underbara hus i veckan som gick. Jag passade givetvis på att fota det lille charmtrollet när jag var där och förhoppningsvis letar sig ett foto eller två upp på deras blivande fotovägg så småningom.

Avslutningsvis och på tal om fotovägg så vill jag passa på att visa hur fint Malla har gjort sin, kanske känns ett visst love-tryck igen?


Jag hoppas ni får en riktigt härlig helg och hjälper mig att hålla tummarna att resten av familjen slipper kräksjukan!

onsdag 29 oktober 2008

Mall för halloween-godiset!


Så var det dags för en ny mall, denna gång för att som i mitt exempel fästa på en påse med godis till alla "bus eller godis" besökare, men givetvis kan den ha andra användningsområden också, din egen fantasi sätter begränsningarna. Mallen finns i två varianter, en med min text och en utan, välkommen att ladda ner den du gillar bäst (klicka på den variant du vill ha, nedladdningen startar direkt )! När "bus eller godis" besökarna knackar på dörren gillar jag att ha förberett en färdig påse för var och en att ta, det blir liksom lite lättare då än att säga ta tills du skäms... När man som jag bott några år i USA så är det svårt att komma ifrån; jag gillar Halloween! Oktober är mörk och alla sätt som lyser upp den tycker jag är välkomna inslag i vardagen.

Jag gjorde min så här; jag la in foton på barnen under mallen, printade på vanligt papper (det blir nog bättre om man gör det på lite tjockare papper, men man tager vad man haver), skar ut (det går lika bra att klippa), vek på hälften, fyllde med godis jag råkade ha i skåpet (senare vill jag nog gärna försöka hitta godis i lila, grönt och orange) måttade in den på min påse som jag klippt ner något eftersom jag tyckte den var för lång (en cellofanpåse modell mindre som jag köpt på Panduro men det går lika bra med vanliga, små påsar). Man kan antingen häfta fast den eller som jag, stansa ett hål i mitten och fästa ett band i. Färdigt för alla busare att komma!



Jag hoppas du gillar den och om du använder den blir jag jätteglad om du visar upp resultatet!

Etsy-tips!


Ni måste bara spana in denna body jag hittade på Etsy häromdagen, hur ljuvlig är inte den! Dessutom kostar den bara 13 dollar + frakt 4 dollar, det är ju helt otroligt billigt för en body med handgjord applikation.

Tittade omkring lite mer och hittade då denna t-shirt, jag säger bara Wow! Kanske den till och med hade gått hem hos pappa, trots att den inte är svart och har Guns'nRoses-tryck...?



En till innan jag påbörjar nästa inlägg, som är en mall till Halloween, spana in denna ljuvliga historia, jag älskar ugglor:

Dålig bloggare...

Helgen var fullspäckad med aktiviteter, två kalas var inbokade och jag och maken skulle stå på loppis och sälja av en del av det vi samlat på oss under de tre år vi bott i detta huset, det mesta var barnkläder då jag utav någon outgrundlig anledning sparat på det mesta barnen har haft sedan de föddes... Mormor och morfar ställde upp som barnvakt vilket gjorde det hela möjligt. Vi hade packat bilen överfull med våra saker (och då har vi en stoooor bil, nästan en buss...) och begav oss glada i hågen till Kommersen loppmarknad. Jag ska inte gå in på mer detaljer än att resultatet av vårt försök och två dagars huttrande var katastrofalt. Trots att vi hela sista dagen sålde allt vi hade för max 5 kr/st var människorna där inte inresserade vilket får mig att dra slutsatsen att det helt enkelt inte var rätt ställe för den typen av grejer vi hade. Nu har det mesta hamnat hos Myrornas och vi har ett någorlunda rensat hus igen, det gör det lite värt allt jobb i alla fall. Mitt hopp om att åtminstone tjäna ihop till ett par rullar av drömtapeten för att sätta upp i vardagsrummet är dessvärre som bortblåst och jag får helt enkelt komma på en annan lösning, men sånt är livet.

Till positivare tongångar så firade vi min lillasyster och hennes yngste son hemma hos dem i deras otroligt vackra hus på lördagskvällen. Dessvärre var jag fullt upptagen att jaga lilla E för att hinna fota men jag skall försöka åka dit en dag för att ta kort på deras vardagsrum där min syster satt upp inte mindre än två Keep Calm, i färgerna Lagun (nr. 18) och Cappuccino (nr. 30), de blev väldigt snygga tillsammans.

Som oftast är fallet i denna trebarnsfamilj så är det lite smått kaotiskt innan vi ska åka någonstans, denna gången var självklart inget undantag med tanke på att de stora barnen tidigare på dagen varit på barnkalas och var helt slut och vi i princip bara hann vända i dörren innan vi skulle vidare. Maken var därför inte överlycklig när jag bad honom att fota paketen medan jag kletade på lite mascara... jag var nämligen ovanligt nöjd med inslagningen av paketen till min syster. I mina gömmor hittade jag ett papper som jag faktiskt tror jag köpt i Ullared som var silverskimrande med svarta sammetsflockade blommor, så fint! Till detta band jag två enkla rader med ett ljusrosa sammetsband, mycket enkelt och riktigt fint, tycker i alla fall jag! Paket nummer två slog jag in i vitt papper och knöt ett prickigt, svart band om och en rad med ljusrosa ponponband. Kortet var även det silverskimrande med bara ett enkelt paljetthjärta på, det är inte klokt vad mycket bra grejer man har i sina scrapbookinggömmor egentligen. Jag hade dessvärre glömt att berätta för maken att jag bara ville ha fotot på paketen till min syster samt att jag ville ha dem båda framifrån så att man slapp att se min fula tejpning men ni får nöja er med detta;-) Gick ner i pysselrummet nu och tog ett par extra foton på pappret med sammet på och såg då mitt loppisfynd som ligger där i vår nya vita bäddsoffa och väntar på att få sällskap av fler kuddar... när jag nu ska hinna sy dem! Är kudden inte ett ljuvligt fynd för 10 kr?





fredag 24 oktober 2008

Kvitter!


Ännu en hemlis avslöjas nu (fast jag har en stor kvar, men den får ni vänta på tills någon gång i november...). Vimsadekor ville ha ytterligare en av mina stappliga försök till illustrationer, denna gång min lilla fågel. Veronica har döpt den till det passade namnet Kvitter och säljer den i ovanstående ljuvliga färger i ett set med flera olika storlekar. Jag ska skynda mig att köpa en för att piffa upp vår nya vita malm-byrå vi har i hallen i källaren, bilder följer så fort det är färdigt! Skynda er dit!

Glest mellan inläggen...

Vi håller just nu på att förbereda för en helg med två kalas samt två dagars loppis så tiden räcker inte riktigt till...

Vill dock kika in och passa på att önska er alla en riktigt härlig helg!

onsdag 22 oktober 2008

Ännu en tävling på Gizmolinas!


Denna gång är det två prinsesskronetryck som står på spel, skynda er och tävla här.

tisdag 21 oktober 2008

Keep Calm uppdaterad


Har fått flera frågor om den lila varianten av Keep Calm som såg blå ut på de flesta skärmar och vid närmare koll så även min. Jag har därför uppdaterat de lila tonerna så jag tror att de ska passa fler. Tillsammans med kreativa M har vi också gett färgerna lite roligare namn, jag menar hur kul låter mörklila när man kan säga Plommon?

Nytt från Heidi Swapp!

Bara ett snabbt inlägg innan jag sätter igång på allvar och jobbar med makens lånade MacPro, har följt med honom till kontoret idag och tänkte få upp en del nytt i shopen, håll tummarna!

En av mina favoritdesigners inom scrapbooking heter Heidi Swapp. Jag gillar särskilt hennes ordmixar, hon får till det så bra och jag gillar nästan alltid hennes typsnittsval, typsnittsfreak som jag är. Nedan är ett exempel på hennes clearstamps, jag gillar skarpt!


Döm därför om min stora glädje när jag i inboxen imorse ser att hon har gett sig på digi! Utbudet är än så länge rätt så litet men naggande gott, jag är rädd för att jag kommer spendera några kronor här... Är inte denna helt ljuvlig?

måndag 20 oktober 2008

Alla goda ting är tre...

Har blivit utmanad av gulliga Ingela så här kommer min lista:

Tre saker jag går igång på:
Riktigt bra grafisk design, choklad, rödvin!

Tre saker jag inte kan vara utan:
Mina barn, min man, min lilla mac

Tre saker jag ångrar:
Bara tre? Skämt åsido så har jag gjort mycket jag ångrar i mina dar men förhoppningsvis har jag lärt mig av det och blivit en bättre människa på grund av det... hoppas kan man ju!

Tre saker som gör mig glad:
Glada barn, när jag blir nöjd med en design och att få sitta länge och prata med mina tjejkompisar om allt och inget.

Tre saker som gör mig arg:
Orättvisor, vissa skatter, när man gör illa barn

Tre människor jag beundrar:
Bästa M för hennes enorma styrka och kreativitet, bästa FasterA för att hon står så fantastiskt bra på egna ben och banar sin egen väg i livet och Isabelle Norman Sällström, ni vet hon med Isa Form, hon är ju bara fantastiskt duktig, min förebild!

Tre saker jag skulle vilja göra:
Arbeta med min egna grafiska designverksamhet på heltid, besöka Asien, må bra och bli nöjd med min vikt (jag är på god väg...).

Tre maträtter eller ingredienser i köket jag gillar:
Vällagrad parmesanost, avokado, pinjenötter, balsamvinäger, mozarella, jag kan hålla på i en evighet särskilt nu när jag bara dricker pulver.

Tre TV-program jag ser:
Desperate Housewives, Äntligen Hemma, Vänner

Tre saker jag har med mig i livet:
Förmågan att allt som oftast tro på mig själv, tryggheten av min härliga stora familj och barnen som har en särskild plats i hjärtat.

Tre saker på önskelistan:
Denna Designers Guild-tapet, en Kartell FL/Y-lampa och en Apple MacPro. Men efter att alla barnen turats om att vara sjuka i över två veckor nu så önskar jag mest av allt friska barn!

Tre bloggar jag inte kan vara utan:
Följer alldeles för många och vill inte såra någon... men här är tre exempel på de bloggar jag följer dagligen: Mikaela Rudhner (**WoopsieDaisy**), Frida Berglund (Husmusen) och Benita Larsson (Chez Larsson) men jag besöker många fler så ofta jag kan och hinner, lämnar oftast en hälsning så ni vet att jag varit där.

Jag uppmanar alla som vill att svara på denna roliga enkät, meddela i kommentarerna om du gör det så jag kan se vad du skrivit!

torsdag 16 oktober 2008

Snabbt och snyggt förvandlingstips!

Fotot lånat med tillstånd av Maria med bloggen Jag blommar

Maria, med bloggen Jag blommar, har förvandlat ett gammalt skåp till en underbar möbel med hjälp av lite färg och en provbit tapet. Nu pryder det verkligen sin plats i deras vardagsrum. Kan tillägga att platsen lyses upp lite extra av en inramad, helt gudomlig bit av tapet ovanför skåpet. Jag har sett den förut och nu påmindes jag om hur mycket jag tycker om den. Tapeten är givetvis från Designers Guild och heter Anichov. Man kan se hur underbart maffig den är i turkost i ett härligt kök på sidan 61 i senaste Allt i Hemmet, resten av hemmet är lika fullt av glada färger, jag gillar! Till min stora glädje tycker maken om den lika mycket som jag och vi funderar just nu på hur vi ska få in den i den för tillfället MYCKET tajta budgeten, vill absolut ha den som fondvägg i vardagsrummet, och det gärna innan jul... Varför vill man så mycket...?

Avslöjande av ena hemlisen!


Nu är det dags att avslöja den ena av mina hemlisar! Min bil som bland annat finns på detta tryck i min webbshop finns nu även som väggdekoration (vinyldekal) hos Vimsadekor! Jag är enormt hedrad och lycklig över att Veronica på Vimsadekor ville ha min lilla bil, hon som har så mycket fint i sin webbshop. När jag var där och spanade in hur fint hon presenterat min lilla bil, wroom så såg jag en annan av hennes nyheter, detta och-tecken med namnen på alla familjemedlemmar, den hamnar definitivt på min vill ha-lista!

onsdag 15 oktober 2008

Dagismallen igen enligt önskemål!


Har fått önskemål om att lägga ut mallen jag gjorde till fröknarnas dagispresenter i våras och det gör jag gärna, blir jätteglad om någon annan kan ha glädje av den. Kanske känns den lite vårig i färgerna nu men planer finns på en höstvariant, återkommer om det om tiden räcker till. Ladda ner mallen här (nedladdningen startar direkt) och jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar om du laddar ner den. Hör av er om ni har önskemål om andra mallar så ska jag se vad jag hinner med!

måndag 13 oktober 2008

Ännu en tävling!


AnnaStina med den härligt rosa bloggen Gizmolinas tävlar ut två Keep Calm från min shop, skynda dit och tävla!

Grattis på födelsedagen lillasyster!

Underbara illustrationer från Nancy Kubo, köpta här.

Ett stort grattis på födelsedagen önskar jag världens bästa lillasyster. Denna perioden i hennes liv är inte direkt den lättaste men hon är stark som få och kommer klara detta med hjälp av alla människor omkring henne som älskar henne. Jag är särskilt tacksam för hennes sambo O som gör allt och mer därtill för att få min syster att må bra. Kram på din dag, vi hoppas ni får en jättetrevlig kväll!

söndag 12 oktober 2008

Tävla om anteckningsblock!


Junitjejen håller i en tävling där man kan vinna tre av mina anteckningsblock, läs mer och tävla här.

onsdag 8 oktober 2008

Nya produkter

Bara ett snabbt inlägg då jag är vääääldigt trött efter två sena kvällar (nätter...). Den första på grund av en febersjuk dotter (äldsta) och den andra på grund av jobb, har så svårt att slita mig när det är så attans roligt! Har lagt upp lite nya produkter i butiken, se mer under rubriken nyheter.




måndag 6 oktober 2008

Mysig helg!

Så var helgen över lika fort som den började. Vi har myst rejält med lilla E, otroligt lyxigt att få rå om ett barn när man vet att de stora barnen har det jättebra med mormor och morfar på landet. Det har varit gräsklippning, äppelplockning och omplantering av blommor och långa promenader. Det har varit mys i soffan med maken, det är inte ofta nu för tiden och jag har saknat det. Det har också blivit en del jobb, bland annat med ett av de hemliga projekten, visar en liten sneakpeak nedan.


Dessutom börjar det bli dags för julbord om ni inte visste det, i alla fall om man är i restaurangbranschen. Har gjort lite annonser och en broschyr för Gustafsbergs Badrestaurang och jag riktigt känner hur det vattnas i munnen när jag tänker på deras kommande julbord...

I veckan skall det göras äpplemos på Ls avdelning och äpplen har vi gott om så maken som är lång och bra plockade en hel påse att ta med till dagis imorse. Dessutom ville de ha barnmatsburkar och det har vi fler än jag vill erkänna så även en mängd sådana åkte ner i påsen. Och jag vore väl ingen pysselmamma om jag inte skickade med lite hemmagjorda etiketter som barnen kunde smycka sina färdiga burkar med.


Arbetet med shopen har inskränkt sig till att packa ordrar men jag hoppas kunna designa en del imorgon då min kära svärmor kommer och hjälper mig med lilla E.

Ha' en härlig vecka!

fredag 3 oktober 2008

En liten uppdatering...

Lilla E idag, i full färd med att klättra på en stol till mammas stora fasa.

På bloggen är det stiltje men icke så i verkliga livet. Beställningarna i shopen trillar in och jag packar för fullt. Jag är på min andra vecka på mitt nya liv med Xtravaganza och även om jag känner mig piggare än på länge så i ärlighetens namn så funkar inte alltid hjärnan på topp när man lever på 500 kcal om dagen:-) Det piggare jag har också tagit långa promenader med lilla E efter dagislämning samt till och med varit på gymmet några gånger och det tar från den tiden jag normalt hänger framför datorn, bra för mig men inte för bloggen!

I veckan har jag också fått två riktigt roliga förfrågningar som jag utan omsvep svarade ja på båda två och som jag hoppas kunna berätta om snart. Jag är helt förundrad och förstummad över vad bloggandet har fört med sig för min del, alltifrån nya vänskaper till de otroligt roliga förfrågningar jag fått i veckan. Ett av projekten kommer nog hålla mig rätt sysselsatt i helgen och också inkludera käre maken.

De stora barnen skall i helgen följa med mormor och morfar till landet så jag, maken och lilla E ska mysa för oss själva. I tillägg till mys och förhoppningsvis långa promenader hoppas vi få en del gjort hemmavid. Jag har dessutom i sann Petra-anda hela datorn full av halvfärdiga produkter till shopen och jag hoppas få ut en del av dem under helgen, känner också att det kanske börjar åtminstone bli dags att tänka på julkort eller tycker ni det är för tidigt?

En nygammal produkt har åkt upp i veckan, det är min biltavla med lite nya färger. Glöm inte att kolla ibland under nyheter i shoppen ifall jag inte hinner lägga ut det på bloggen.


Jag hoppas ni får en riktigt skön helg!