fredag 11 juni 2010

Besök hos bästa Therese och Ronnie

Om ni följt mig på twitter, så vet ni att veckan inte direkt började så bra. Istället för Sex and the City tillsammans med bästa vännerna på måndagen blev det hela familjen till sjukhuset med Elin som fick för sig att det korrekta sättet att ta sig ur sin vagn var med huvudet före ner i asfalten... Tack och lov resulterade detta "bara" i en spricka i nyckelbenet och hon mår nu riktigt bra, verkar inte ha särskilt ont alls men man får vara försiktig när man lyfter henne. På sjukhuset verkar det också som om vi fick med oss lite baciller för onsdagen började med en magsjuk Noah... Tjejerna hade redan hunnit till dagis när det började och efter ett par kräkningar var han pigg igen. Peppar, peppar, än har ingen mer blivit sjuk...

Med tanke på ovanstående är det riktigt härligt att komma ihåg helgen. I lördags var vi på en sedan länge inbokad middag hemma hos Therese och Ronnie. Vädret var riktigt soligt och fint om än lite kallt i vinden. På deras skyddade uteplats var det dock varmt och skönt - för att inte tala om fint! Jag och Fredrik som går i altanbyggartankar blev djupt inspirerade och Ronnies hembyggda grill imponerade stort på maken som innan hade svårt att tro att det gick att grilla utan en Weber;-)


Underbart gott med vattenmelon innan maten och enormt mycket jordgubbar till efterätt. Sedan att det ser så här läckert ut är ju självklart en stor bonus!

Therese och Ronnie bjöd på sin paradrätt, Jamie Olivers "Wraps med grillad lammkebab och pistaschnötter" - sååååå gott, ni måste absolut prova, och vi kan intyga att det gick alldeles utmärkt att grilla på den nya grillen.


Sötaste Therese hade en ljuvlig rosa (vad annars;-) tunika som det bara stod PETRA med väldigt stora bokstäver på, fick ett enormt ha-begär, men jag får nog ta det lite lugnt med inköpen nu, det har blivit en del det senaste.

Elin men även Noah och Linnéa fann direkt en leksak som höll dem sysselsatta mest hela tiden, en underbar vattenleksak som roade dem länge, länge. Vatten är väldigt roligt och en sådan hoppas jag vi hittar till landet i sommar! Dagen till ära hade jag köpt lite nya kläder till tjejerna med matchande flip-flops och hårspännen hos vår hovleverantör H&M - visst blev Elin söt!


Therese hade dukat så fint till barnen och efteråt lade sig Noah och Leo i deras otroligt fina hängmatta  för att vila lite, en sådan hade mer än gärna fått flytta hem till oss men den får vi nog drömma om ett tag.


Avslutar med två kort på de ljuvliga bröderna i matchande tröjor, maken till söta killar får man leta efter:-)


Tack än en gång Ronnie & Therese för en underbar eftermiddag/kväll, jag hoppas vi kan göra om det snart igen, förhoppningsvis har vi snart en altan själva och vi kan få bjuda igen.

PS. Ovan är bara en del av alla foton jag tog förra helgen men fler hittar ni i mitt flickr-album här. DS.

2 kommentarer:

Tipsy Tessie sa...

vad gullig du är:) jättefina bilder, jag lånade några till min fotobokssida. Det var supertrevligt att ni kunde komma, hoppas att vi kan göra om det snart igen. Vi har sneglat på vår parmesanost, balsamvinäger och vin varje kväll, men har sparat läckerheterna. Är sååå sugen på att smaka. Kanske på söndag när Ronnie är hemma igen.
Är så lycklig över senaste färgprakten hemma och som du såg kommer det nog bli en sväng till Danmark nästa vecka :)
Idag blir det sängen tidigt och ladda för bröllopsfotning imorgon.

Hörs snart, trevlig helg på er
Kramar Therese

Mikaela sa...

Vilka underbara bilder. Det ser ut som de är tagna från ett riktigt tidningsrepotage. Härligt!