lördag 16 februari 2008

Hemma hos oss: barnens lekrum

Hemma hos oss, ett rätt så lagom litet enplanshus med källare (som kanske någon gång blir inredd...) i Mölndal, har vi valt att ha ett lekrum istället för separata sovrum för barnen. Så småningom vill de säkert ha sitt eget krypin men tills dess är det rätt skönt att ha allt samlat på ett ställe. Vi har försökt att göra ett riktigt färgglatt och härligt lekrum där de kan hoppa i soffan, läsa böcker, bygga tågbanor, se på TV, rita, pussla m m. Då vi flyttade in för snart tre år sedan blev jag förälskad i Sandbergs tyg Saga (är det förresten fortfarande) och lät resten av inredningen utgå från det. Jag kommer ihåg att jag till och med åkte till deras fabriksbutik i Ulricehamn en lördag för att få tag i det eftersom det skulle ta lång tid att få hem det från affären jag beställde det i. Då jag inte är någon hejare på att sy lät vi sy upp en hissgardin samt fyra stora myskuddar. Bad också min kära syster om hjälp med att måla upp en detalj av motivet på väggen med hjälp av en OH-apparat, vi är jättenöjda med resultatet och barnen älskar det. Sedan har vi kompletterat med bord (klätt i vaxduk) och stolar (jättesöta stolar med deras namn på som de fick i doppresent), denna matta från IKEA, samt denna hylla (i vitt) från samma ställe. I den har vi kompletterat med korgar för det mesta, t ex bilar (och tro mig, N har några stycken!), lego, utklädningskläder etc. och så har vi fotat innehållet och fäst med snöre runt korgarna. Vi har Branäs korgar (kan tyvärr inte länka eftersom jag får ett felmeddelande) från favoritstället, men vi köpte dem på den tiden då färgen var snyggare, de är mycket ljusare nu, inte alls lika snygga tycker jag. Detta är mitt andra favoritrum i huset, tycker att färgerna blev så härliga och det är underbart lekfullt därinne. Mitt absoluta favoritrum är vårt vardagsrum men det visar jag en annan dag.

3 kommentarer:

Christina sa...

Jätte fint! Kul idé. Jag ska skicka vidare din url till Anna som är marknadschef på Sandbergs, hon kommer att gilla det också! Jätte kul idé!
Hälsningar Christina

Ploppi sa...

Vad fint!!
Sååå kul att se för jag har oxå målat av deras motiv på min dotters väg. Blev oxå kär i en tapet som vi såg. Målade på fri hand så var lite nervös första strecket som jag skulle göra!!!
men det blev faktiskt riktigt bra, om jag får säga det själv =)

Mvh Sandra

Ploppi sa...

vägg ska det ju såklart stå =)