måndag 19 maj 2008

Frivillig datorpaus...Ledsen för frånvaron, livet har pockat på uppmärksamheten. Min käre make har varit bortrest sedan i lördags morse, och det är något med honom och resor, någon av barnen blir alltid sjuka när han är borta, så också denna gången. Det började med N som blev förkyld strax innan pappa åkte och fick någon lindrig form utav ögoninfektion och fortsatte sedan med både L och lilla E. L och lilla E fick inte den lindriga varianten utan är båda jätteförkylda med feber och lilla E har dessutom fått ögoninfektionen och ser riktigt eländig ut stackarn. Men jag vet inte vad denna bebis går på för hon lyckas nästan alltid vara glad ändå. Till råga på allt så började L klaga på att hon hade ont i örat på eftermiddagen... ser inte fram emot natten. Ja, det var inte meningen att klaga, nu är mannen hemma och underbara svärmor har varit här hela dagen och hjälpt mig vilket innebär att jag har haft möjlighet att pyssla lite, jag är riktigt bortskämd och mycket tacksam för all hjälp vi får.

Vi lovade i ett svagt tillfälle att när källaren var färdigrenoverad så skulle N få en bilbana att ha därnere. Barn har ju inte världens bästa tålamod utav förklarliga skäl och därför så köpte de inte riktigt att mamma ville ha ordning därnere innan detta skedde. Så efter någon veckas Blocketspanande så hittade jag en Flexitracksbana som jag tror kommer passa N alldeles utmärkt. Det blev en hel svart soppåse full med bana och bilar för en billig peng, kan nästan inte hålla mig tills han får den. Till L var det enda inköpet en burk färg för nu skulle hennes gamla docksäng bli rosa (!) och fin. Jag har också sytt ett lapptäcke till sängen med underbara tyger från Stoff och Stil och skall försöka mig på en klänning till hennes Skrållan, det är helt otroligt vad fula de som man kan köpa är, för att inte tala om vad de kostar. Var och tittade häromdagen och ett plagg kostar 150:-, nä, här ska sys i någon utav de härliga tygerna jag köpt på mig det senaste.

Uppdatering följer.

3 kommentarer:

Diana sa...

Ja det är typiskt att man får sjuka barn just när man blir ensam med dem. Hoppas de kryar på sig snart!

Å, den där bilbanan der hur kul ut som helst! Ska jag lägga på minnet till senare :)

Haha, ja, man kan inte säga någonting till barnen för då ska de ha det/bli så med en gång ;)

Vad kul med lite småpyssel vid symaskinen.

Fasligt vad jobbigt det är med många intressen - hur ska man hinna med allt kul!? :)

Kram/Diana

mamma/mormor sa...

Vilken tur du har som har en sån underbar svärmor/farmor till barnen. N och L kommer att bli stormförtjusta över sina nya saker är jag övertygad om. ´Jag begriper inte inte hur du hinner med allt !!! Kram Mamma/mormor

Mrs. b sa...

Hej hej,
Sitter och spanar i dina gamla inlägg - mindes att jag sett denna med docksängen och lapptäcket. Maken håller på och snickrar ihop en docksäng "as we speak", och det faller nog på min lott att fixa innehållet i sängen! Så lite inspiration skadar inte! :-)
Det ska bli en julklapp till lillasyster, som också har en Skrållan-docka. Så jag lär återkomma fler gånger när det ev. blir dags att sy kläder till dockan :-)