fredag 16 maj 2008

Inspiration: familjerumSoffa samt hylla från IKEA. Bord och fåtölj från Bolagret. Blomma från Plantagen. Tygerna från Amy Butler, beställda från fabric.com. Marimekkoskål och kiviljuslyktor från Ittala, kan köpas på till exempel dukatbord.se. Vaxduk med rosa prickar (skall fästas på det bord där vi ska pyssla) från Stoff och Stil. Orange (randig) och mörk orange kuddar samt rosa och orange filt från IKEA. Randig sidenkudde i rosa, gult och orange samt enfärgad orange kudde i thaisiden från Mimou. Grön kudde från Bolagret. Tavlor, original av mig i ramar från IKEA.


Här ovan är mitt inspirationskollage till vårt familjerum i källaren. Trots att renoveringen är färdig sedan ett par veckor tillbaka så vill jag att inredningen i detta rum ska få växa fram, något olikt mig då jag kanske inte är den mest tålmodiga personen i alla lägen... Detta rum är tänkt att vara ett umgängesrum för hela familjen där vi kan syssla med sådant som just vi tycker är roligt; till exempel rita, scrappa, spela tv-spel (ifall vi köper det där Wii vi har spanat in), pussla, spela spel, titta på datorn etc. eller helt enkelt bara umgås. Detta är hur vi vill att det ska fungera NU, men jag vill ju också att det ska fungera för framtiden så att barnen, som idag delar sovrum, ska kunna umgås med sina kompisar och som ibland kanske vill sova över. Att inreda så att det blir ett flexibelt rum är inte det lättaste (tycker i alla fall inte jag) så därför har vi sedan länge köat för hjälp hos IKEAs heminredare. Vi har haft hjälp av dem tidigare, bland annat när vi byggde om på landet, och vi har varit så nöjda. De kan ju sortimentet på ett annat sätt än en själv (även om jag kan det nästan kusligt bra ibland) och kommer på så fiffiga lösningar som man kanske inte hade tänkt på själv. Bäst är ändå att man har ett bollplank, säga vad man vill om käre make F, något vidare bollplank i inredningsfrågor är han inte alltid, och jag känner mig nöjd med det (ve och fasa om han skulle börja lägga sig i mina färgval;-). De ringde i förrgår och sa att vi nu kommit fram i kön, snacka om timing.

Jag återkommer när det har blivit några framsteg här nere och önskar alla en riktigt härlig helg!

6 kommentarer:

Strandviks-Villan sa...

Åh så mysigt det kommer att bli! Vi har ett allrum på övre våningen som vi inte använder ännu, tyvärr... Hmmm, kanske för att där bara finns en liten 2-sitssoffa och ingen TV... Grubblar och grubblar hur jag ska fixa till rummet men kommer inte till nån lösning. Svårt att möblera då alla sovrumsdörrar går från rummet oxå. Men har annars samma "framtidsdrömmar" för rummet som du har för ert!

Malin sa...

Åhh vill du komma hit å göra om hos mig med!!!!
Man blir så glad av att kika in här som att gå in i en godispåse bland alla knalliga härliga glada färger å dina foton e så snygga:)
Hoppas du får ens skön helg, ska bli spännande att se hur allrummet blir när det e klart!
Kram Malin

Diana sa...

Snygga färgval!

Har också tänkt mig orange som accent i vårt tv-rum ett bra tag men ännu inte hittat detaljer som faller mig i smaken så det är väldigt spartanskt där inne nu. Gör oss ingenting egentligen, vårt hem får växa fram med åren.

Håller med dig om att IKEAs inredare är riktigt bra på det de gör (säger en gammal IKEA anställd ;) Hoppas ni kommer fram till en bra lösning!

Lindzi sa...

Ser urmysigt ut! Vi har också ektorp i vitt! Jag vill ha just rosa, orange gult och ärtgrön nu i sommar på textilierna i vårt v-rum! Tack för inspirationen.

Pethra sa...

Å, vilket underbart inspirationskollage! Jag skulle också vilja lära mig att göra sådana, men tyvärr är mina kunskapet i PS MYCKET begränsade.

muhren sa...

Ett underbart kollage du har gjort, gillar verkligen det du har satt ihop.. och ändå har jag lite problem med gult...men det börjar ge med sig..

Mvh Linda