måndag 16 juni 2008

Dagispresent och mall för dagisgåva eller liknande
Panikslagen mailade jag idag bästa Maria för att få tips på bra dagisgåvor som gick snabbt att inhandla, inte krävde för mycket pyssel och inte var alltför dyra, hon är nämligen bäst på att komma på bra och roliga presenter. N och L går på olika avdelningar (vilket jag och deras pappa tyckte var en jättebra idé INNAN vi särade på dem...) så det blir ju en del fröknar som ska uppskattas. På N's avdelning hade vi redan haft avslutning och där var det en hurtig förälder som hade gjort en insamling som vi givetvis var med på (det blev några rätt så fjantiga kepsar, hade jag i alla fall inte velat ha själv...). Men vi brukar försöka uppskatta "våra" dagisfröknar personligen från varje barn och jag ville gärna ge något nu när det snart är sommarlov, och på Ns avdelning var det dessutom en fröken som skulle sluta.

Bästa Maria hade ju givetvis lösningen, en härlig tvål i ett lyxigt omslag är ju en toppengåva; rätt OK i pris och något som de flesta har användning av. Lysande tyckte jag och begav mig till Åhléns på lunchen då lilla Es pappa kunde vara hemma och "passa" henne. Hittade dessvärre ingen tvål med sådär fint och lyxigt omslag, men den "vanliga" olivtvålen i genomskinlig cellofan kändes ändå som en bra gåva. Så föll mina ögon på ett ställ precis bredvid tvålarna; en hel korg med t ex nagelborste, scrubvante, tvättsvamp i en hink fint inslaget i cellofan. Ordinarie pris var 149:-, nu sålde de ut dem för 39:-/st.!!! Ett riktigt fynd med andra ord så jag slängde snabbt ner åtta hinkar och lika många tvålar. Sedan var det "bara" att öppna cellofanen (som var inslagen med en hård plastring samt vit rosett) och stoppa in tvålen och lite schampooprover som den snälle Åhlénssäljaren skickade med. På med ny rosett och ett kort.

Kortet som inspirerades av min bänkmålning i helgen och denna skissen, dekorerades med foto på respektive barn och fick en omgång av min hörnrundare innan hålning och fastsättning i rosetten. Kanske är det sent för dagis/skolgåvor nu men jag tänkte att jag kunde dela med mig av min mall för vem vet vad du kan behöva den till. Som en etikett på gå-bort-vinet till sommarfesten kanske? Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar om du laddar ner den och kanske en länk med vad du använde den till? Kanske kommer det fler mallar i framtiden, hör av er om ni har några särskilda önskemål.

Filen är en transparent .png-fil (högupplöst) så det är bara att lägga ditt foto bakom och skriva ut. Formatet på själva kortet är 140x80 mm men jag har lagt till några mm på varje sida för att få plats med skärmärken. Klicka på bilden för att hämta filen.Uppdaterad 080617. Här finns fler idéer på dagisgåvor.

24 kommentarer:

Augusti_73 sa...

Tack! Jag har laddat ner mallen, även om jag för stunden inte har något specifikt projekt att använda den till. Kommer säkert ett perfekt tillfälle någon gång!

Karin sa...

Lyckade presenter(bra mkt bättre än kepsar!) och snyggt inslagna. Kortet är pricken över i!

Diana sa...

Vilken toppenpresent!
Jättesnyggt kort till! Laddar ner mallen och säger tack tack :)

Sitter också och klurar vad vi ska hitta på till våra lärare. Två kvinnliga 50+are och så har vi Rickard på 30+

Gärna något de kan ha nytta av på sin semester, dessvärre har jag inte lärt känna dem alltför väl än så länge så jag vet inte alls vad de gillar att göra privat. Tänkte försöka snoka lite dememellan utan att de fattar misstanke :)

Mamma till 2 sa...

Jag är helt beroende av din sida ;-) Din inspiration inspirerar och sprider massor av glädje!
Jag laddar gärna hem mallen och säger stort TACK! Kram

Sara Eriksson sa...

Tack, jag laddar gärna ner din fina mall. Perfekt för framtida presenter.
Trevlig sommar!

Tjohalia sa...

Vilken underbar present! Kram Sandra

Karin sa...

Jo jag måste passa på att fråga dig ang filformatet du sparat i:PNG. Jag gör också kort eller mallar som jag sparar men då väljer jag PSD, just för att jag inte känner till något annat sätt än att spara i. Vad skiljer dom två åt? Är det någon skillnad eller är det same same?
Kram

Anonym sa...

Vad jättefint det blev. Hoppas att fröknarna blev glada. Det hade iallafall jag blivit.

Kram Maria

Lindzi sa...

Men TACK snälla söta! Jag är själv ute i sista sekunden!

ylva sa...

hej :) ! hittade hit på omvägar och är helt fascinerad. vad mycket fint du gör! mallen är helt underbar och jag hoppas att den ligger kvar ett slag för nu byter vi dator och det är slutnedladdat för min del ett tag framöver. så snällt av dig att dela med dig :D.

Millan sa...

Jag tyckte det var jätte bra present tips!

Kramar Millan

maybe*mej sa...

Halloj.
Så mkt fint du gör. Själv har jag målat mitt hallgolv vitt idag. Blir sååå stor skillnad mot tidigare. Jo jag måste fråga en sak. Läste ju att du har twins och att de går på 2 olika avdelningar och att du kanske ångrade det lite..tänkte du just på när man ger bort saker och när det gäller kalas eller har du märkt att de fungerar bättre när barnen går ihop? Jag frågar för jag har själv tvillingar.(enäggs) och ska ev dela på dem i höst..men jag är så osäker på om det är bra eller ej.. Vore kul att höra lite erfarenheter av det..
Ha det så gött..
PS. Hövva..keps..måste vara svårt att hitta någon som sitter som den ska så att det blir snyggt. Nä då är din gåva mkt personligare. Ska ladda hem din mall men inte idag för nu ska jag sova..tudelu.
/maybemej

Lisas inredningsblogg sa...

Åh wow så fint! :D Tror verkligen att presenten uppskattades av var och en!

tipsytessie sa...

Åhhh, så underbart fina presenter. Korten är ju jättefina, du är sååå duktigt. Jag laddar tacksamt ner din kortmall, sånt gillar vi jättemycket :)

Petra sa...

Karin: png. är ett format som utvecklades för att ersätta gif-filer och är ett filformat som minskar filstorleken utan att nämnvärt påverka kvaliteten. Png stöder dock den inte lager vilket är varför man sparar filer som behöver behålla detta i psd. Hoppas detta besvarar din fråga, om inte får du återkomma.

maybe*mej: vi särade på våra tvillingar eftersom vi upplevde att vår dotter var lite dominant mot vår son, som i och för sig bet ifrån när han upplevde att det behövdes. Vi gjorde det mer i förebyggande syfte, innan det blev problem (om det nu hade blivit problem vilket man aldrig kan veta). Det som vi har upplevt som jobbigt har inte handlat om barnen, de har trivts toppen på sina respektive avdelningar, utan mer på det praktiska planet; olika dagar för utflykter, fler fröknar att hålla reda på, försök att förklara för 4-åringar varför den ena får göra en sak men inte den andra... osv. Men vi har verkligen ett toppendagis men underbara pedagoger så summa summarum har det blivit rätt bra ändå. Min systers sambo har enäggstrillingar och de har alltid gått i olika klasser. Tajtare tjejer än de får man leta efter! Hoppas det hjälpte er lite i era funderingar. Bollar gärna mer funderingar om du vill!

Kram Petra

maybe*mej sa...

Tack för ditt svar. Mmm. det är just de praktiska sakerna jag med har funderat på..Men för barnens skull tror jag också att det kan vara bra att dela på dem. Ofta är det ju en som är lite mer dominant av tvillingar...så det kan vara skönt för den andre att vara ´lite mer själv. Mina barn kommer ju iallafall gå i samma klass när de börjar 0án. vi har bara en klass av varje här på Smögen då det inte bor så många här.

Tack för din toppeninspirerande sida. Jag kanske bollar fler saker med dig ang tvillingar. Hör av dig om du funderar på ngt.. Hur gamla är dina barn? Mina är 4 år.

tjingeling

Maria sa...

Vilka fina presenter du fixade!! Hade iallafall jag uppskattat om jag fick dem!
Glad midsommar!

Nallebr.. sa...

vilka fina presenter!!!
laddar hem din fina mall för framtida behov:)
tusen tack!!! är sååå glad att jag
hittade din sida den är sååå inspirerande!!!

ANNAANNA sa...

Superbra present.

Jag har själv varit "dagisfröken" och hade verkligen uppskattat en sådan gåva. Att överhuvudtaget få något alls är en uppskattning bara det. fast en keps... njä, den hade jag inte använt.

Liten syster sa...

en hallå inte för att jag jobbar på dagis men jag hade gärna varit fröken åt dina barn! Superfint!

Åsa sa...

Hej!

Super-duper-underbar hemsida du har.
Jag undrar om du kan lägga ut mallen igen för den är ju super fin.
Hälsningar
Åsa H

petrified in pink (Petra) sa...

Hej Åsa, jag lägger ut kortet inom kort. Tack för dina fina ord!

Mrs. b sa...

Laddade ju ner denna fina mall för en tid sedan, och har nu börjat fundera på en liten julpresent till dagisfröknarna - och kom då att tänka på just denna mall. Men tänkte bara chansa och fråga dig - du råkar inte ha en julinspirerad mall på något liknande litet "kort" liggandes i byrålådan? :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.