onsdag 2 juli 2008

Datorstrul och Keep Calm-affischerna!
Käre maken skulle hjälpa mig att rensa lite på min något trötta MacBook och det slutade med att över två timmar gick åt till att bland annat ta bort en massa språk jag inte behöver... Detta frigjorde i och för sig över 3 Gb utrymme men det kändes lite stressigt eftersom jag skall vara ifrån datorn större delen av imorgon (vilket nu har blivit idag) och jag behövde få iväg en annons för Gustafsbergs räkning.

Här kommer sent omsider lite mer information om Keep Calm-affischerna. Formatet är 40x50 cm vilket är något mindre än originalets 60x40cm, detta för att passa in i en vanlig IKEA-ram som till exempel Ribba, med måtten 50x70cm och passepartoutinnermått 39x49cm. Personligen tycker jag det är snyggast när man använder passepartout men det är givetvis en smaksak, självklart kan man använda en ram som har måtten 40x50. Ytterligare en orsak till ändring av "originalmåttet" är att detta mått inte är någon standard (i alla fall inte någon IKEA ramstandard och jag gillar ju verkligen IKEA) och jag vill inte att det ska kosta "skjortan" att rama in affischen. Vidare har många av de inramningar jag sett, t ex på Etsy, haft en tendens att "skära av" den övre delen av kronan och lämnar ingen luft upp- och nedtill, detta har jag justerat för eftersom jag tycker det blir lite snyggare då. Ni ser i mina exempel hur balansen kommer bli. Trycket görs med mycket hög kvalitet på 160 gr. papper och skickas till er i kartongtub för att inte ta skada under frakten. Kostnaden är 180 kr/st plus frakt och emballage (måste dessvärre få återkomma gällande detta eftersom jag inte hunnit kolla upp priset ännu). Tills jag har satt upp min webbshop så gäller förskottsbetalning till mitt konto och jag skickar på tryck så fort jag ser betalningen. Du kan få affischen i princip vilken PMS-färg som helst men jag har valt ut ett antal fina färger som kanske kan underlätta valet. Tänk på att skärmar och skrivare kan vara väldigt missvisande så om du är ute efter en exakt färg hör av dig till mig så hjälper jag dig. Min dators skärm och jag kommer inte riktigt överens så jag hämtade idag provtryck hos mitt tryckeri, visst ser det härligt ut?

Jag tror att det var allt men klockan är mycket och jag kan ha glömt något, hör av dig i så fall, mailen står i högerspalten.

7 kommentarer:

Diana sa...

Jag tycker måttet låter jättebra. Jag gillar också RIBBA ramarna :)

Det var ju inte några färger du valt ut ;) Jag har redan hittat den jag vill ha!

Härligt att ha en man som kan fixa Datorn och frigöra massa minne. Här är det jag som får stå för den biten och hälften av gångerna vet jag inte ens vad jag håller på med ;)

Designdrömmar sa...

Superfina! Jag ser fram emot att få hänga upp min!

Kram Åsa

Mikaela sa...

Ska man välja färg också??? Det kommer aldrig att gå, sorry ;-)

Caroline sa...

Fin blogg du har, jag la till dig bland mina favoriter på min blogg :-)

//Caroline

ANNAANNA sa...

Najs! tavlorna är så himla coola.

Lisa sa...

Å så fina, skulle gärna vilja ha en! Du gör inte poster swaps? Jag gör med posters, mest för barn ifs. Skulle vara kul om du ville byta, har några på min blogg men jag har flera på G som är mer för vuxna med. Okej om du inte vill, men det skulle vara skoj!

Jessica B sa...

Nu har jag fått mina - Tack! Och gissa om jag är glad att jag köpte 2, en till jobbet och en hemma :-).
Färgerna fantastiska och helt rätt.
1000-tack för superservice.