tisdag 11 november 2008

Adventskalender med kärlek...

... som också råkar vara supersnygg, bättre kan det väl ändå inte bli?. Karin mailade mig eftersom jag efterlyst adventskalenderidéer och hennes är lika briljant som snygg. Hon använde sig av en mammaledig novembermånad och skrev av hela Tomtemaskinen av Sven Nordqvist och delade in den i 24 delar vilka hon skrev ut på fina papper med vackra siffror på. som hon satte upp i det fina trädet. Varje morgon efter frukost kröp hon upp en stund i soffan med barnen och läste ett avsnitt, hur mysigt låter inte det? Tusen tack Karin för att jag fick visa din fina kalender här, jag tror den kan inspirera många.

Just nu lutar det åt något liknande här hemma plus en adventskalender liknande Lindzis och Mrs B's med fyra paket. Jag fortsätter inspireras och återkommer med säkerhet i ämnet!

5 kommentarer:

Jenny Bergvall sa...

Vilken brilliant och vacker idé!!!!!

Anonym sa...

Ja, vår Karin är superduktig!
;-) Sonja

Maria sa...

Jättebra idé! Behöver ju inte vara köpta saker jämt. Tid och körlek är ju det bästa man kan ge sina barn...

Mrs. b sa...

Vilken underbar kalender - vilken bra idé!

ALL IS PRETTY [Ingela] sa...

Idag har jag äntligen fått tag i sista numret av Allt i Hemmet och läst om dig. Blev väldigt inspirerad så nu ska här pysslas! Kul att se dig på bild också, valdigt fint foto!

Bra tips om adventskalendern, jag gjorde en romantisk variant av en sådan för något år sedan till min man. Jag skrev 24 lappar med Jag älskar dig därför att... (några lappar började med Jag älskar dig trots att...;) och hängde upp dem på ett litet snöre med hjälp av miniklädnypor med datum på. Mycket uppskattat (inte bara bsrn som blir glada av adventskalendrar...)

Kanske jag skulle fota linan (har kvar den och nyporna) och tipsa om detta inne hos mig... ;)

kram