onsdag 12 november 2008

Ett sista (?) inspirationsinlägg med julkalendrar


Fick ett mail från Cecilia med den fantastiska bloggen svedin.nu. Hon gjorde förra året en superfin kalender till sin son, se bild ovan, vilket otroligt jobb hon måste lagt ner, men så är hon ju rätt flink med symaskinen också. Akta er för hennes blogg, den är allvarligt pysselbehovsframkallande;-)

Min vana trogen har jag ju självklart förlorat mig i Etsy alldeles för länge och nedan är lite utav mina fynd.

Dessa söta påsar skulle man nästan vilja ha året runt.

Men hur underbar är inte denna adventstårta?

Enkla, men fina påsar funkar alltid.

Detta är ett gör-det-själv-kit med produkter från Love Elsie. Det mesta man behöver för att göra ovanstående "layout" ingår och det är tänkt att man under varje ring ska skriva ett meddelande, en annorlunda kalender med fina budskap kanske?

Gillar principen med dessa lådor, även om just dessa var lite för puttinuttiga för min smak. Gillar mest symmetrin över det hela och de fina etiketterna.

Här är en favorit som jag tittat på många gånger. Det är den superduktiga Ali Edwards som har gjort en kalender till sin son, följ länken för att se hur hon gjort och glöm inte att titta i kommentarerna för många roliga idéer.

7 kommentarer:

Linda sa...

De enkla fina har jag faktiskt beställt till mina små :)

En av de härliga grejerna med Etsy är ju att det är så lätt och få grejer personliga, utan extra kostnad, tom med lite rabatt.

Me love Etsy! :)

Liten syster sa...

Förra året körde jag bara en lina, klädnypor och bruna småpåsar med siffror på. Det blev också fint och väldigt enkelt!

Zara sa...

Vilka underbara tips, man blir sugen på att pyssla ihop två kalendrar men vi får se... Var lat och köpte legos paketkalender.

Designdrömmar sa...

Vilka fina kalendrar, nu blev jag verkligen inspirerad.
Kram Åsa

Maria sa...

Så många fina!!

Cecilia sa...

Men så många fina kalendrar du hittar, jag måste nog tänka ett varv till innan det blir dags för yngsta sonens kalender :)

angelmax sa...

Hej jag är uppvuxen med tändsticksjulkalender där det stod dagens person som skulle få julklapp på en liten lapp i tändsticksasken men en sådan kanske du redan sett?