torsdag 22 januari 2009

Kalasplaneringsstadiet!

Om lite mindre än en månad blir Noah & Linnéa 5 år, kalasplanerandet är sålunda i full gång. För första gången ska de ha varsitt kalas och riktlinjerna vi gett är att de får bjuda fyra kompisar var, enligt devisen samma antal barn på kalaset som de år fyller. Noah pendlar mellan Blixten McQueen- och Spindelmannenkalas och jag försöker försiktigt styra in honom på det första eftersom jag råkar ha kvar en del engångsartiklar med detta motiv och har även köpt fina anteckningsblock till godispåsen på rea. Vad gäller övriga idéer på temat Bilar är jag helt lost, någon som har haft ett liknande kalas och kan dela med sig av lite idéer?

Linnéas kalas var det aldrig någon diskussion om vad det skulle ha för tema, till min stora glädje blir det prinsessparty och självklart ett mycket rooooosa sådant. Hjärnan är i full gång och idéer flyger omkring i huvudet. Vad gäller maten går jag dock bet. Vad passar att servera snart femåriga småprinsessor, korv med bröd känns ju inte som en kandidat direkt?

Cupcakes högt och lågt är beställda, så länge de är rosa och jag behöver tips på vart man köper lite roligare strössel och andra baktillbehöver, de strössel som finns i matbutikerna har vi tröttnat på och vi är redo för nya, fina toppings!

Blir jätteglad för alla kalastips ni kan dela med er av och lita på att det kommer uppföljning i bloggen, länka gärna till era tips så sammanställer jag dem om det blir många.

Imorgon skulle det bli min tredje arbetsdag tillbaka till jobbet men istället är det dags för min första vab-dag, Noah är sjuk och Fredrik har varit hemma idag och då var det liksom min tur, han har supermycket att göra. Är själv lite småkrasslig så vi får göra det bästa av det, jag och sjuklingen.

Hoppas ni har mycket roliga idéer att dela med er av!

14 kommentarer:

Mrs. b sa...

Vad roligt - ska bli kul att se vad du hittar på! Storebror här hemma fyller 4 om en månad. Får se om det blir nåt barnkalas då, vi har inte haft nåt tidigare men nu börjar ju han bli stor nog.
Har inga bra kalastips till dig... Kom att tänka på dahlarna.blogg.se - hon är väl bra på tårtbakning (har sett en Blixten McQueen tårta där) och tårtdekorering.
Annars i matväg... "Grillspetts-mat"? Hur man nu gör det prinsesslikt... :-) Äsch, jag är dålig på såna idéer :-)

malinfjall sa...

Oj vad kul med kalas! Det jag kommer på nu är pannkakor, det gillar ju alla barn- med rosa grädde till. Går ju även att göra en pannkakstårta med sylt och rosa grädde. Kanske funkar med en lättare smörgåstårta. Annat som är kul är hemmagjorda rosa maränger. Hoppas kalasen går smidigt och barnen blir nöjda!

fyraihuset sa...

Vår dotter fyllde fem för inte så länge sedan och jag hittade jätteroliga idéer på http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=59. Vi gjorde prinsessbingo som verkligen blev en hit och barnen fick dekorera sina egna prinsesskronor som jag skrivit ut. Det kräver ju lite förberedning men det blev väldigt lyckat.
Pannkakor tycker jag också, eller gör ett plättberg/torn.

/nina

Annika sa...

Det är kul med kalasplanering! Jag arbetar som förskollärare på en förskola där sötsaker är borttaget. Mitt tips använde vi på min förskola och flera av flickorna sa att de kände sig som prinsessor. Vi köpte grillspett, skar upp massor av olika frukter och la i skålar. Sedan fick barnen själva plocka frukt till sitt fruktspett! Inte för att det sådär direkt känns prinsessigt för mig, men jag kan säga att det var mycket uppskattat.

TipsyTessie sa...

Har inte så mycket tips för tillfället, men jag kan rekommendera www.kakburken.se, för roliga grejer till tårtan-kika in där :)
Hoppas att ni klarar er från magsjuka resten av familjen.
Kramar

annika5064 sa...

Kanske något här -
http://www.kalastips.com/

annika5064 sa...

http://www.superhjalten.se/

Hyra spiderman till kalaset kanske?

Mammansblogg sa...

Prinsess tårta såklart =)

Anonym sa...

Hej !
Kul med barnkalas. Jag hade bilkalas en gång och då hade jag som bordsduk ett svart långt tyg som jag på mitten dekorerade med vita reklanglar, det skulle föreställa en väg med vita mittlinjer. Vi gjorde också en "bana" inomhus där barnen kunde "köra" i sig själva igenom. Vi hade massa konor som de bla skulle köra slalom emellan och självklart start och målflaggor - det var väldigt kul och uppskattat och svettigt. Självklart bjöd vi på godisbilar bla och jag gjorde en bil tårta.
När min dotter hade kalas så bakade jag låga kladdiga chokladmuffins och sedan fick barnen själva dekorera och göra sina prinsesbakelser. Jag ställde fram grädde, hallon och jordgubbar, strössel och några godissorter...jag vet inte hur länge de små prinsessorna höll på att dekorera ...de höll på länge och var väldigt kreativa !
Häls
Maria i Skara

Myran sa...

Prinsesstårta eller barbietårta kanske? (Googla, jag tror det finns bilder på Barbietårtor).

FRU B sa...

Håller också på att planera princesskalas - hittade massor av saker till detta på kalspinglan.se!

FRU B sa...

kalaspinglan.se skulle det ju självklart vara!

AnnaG sa...

Kul med kalas, jag älskar att planera kalas!
Jag har till flera kalas gjort ätbara dukningar som har varit mkt uppskattat! Tex strösslat smarties över bordet, trätt upp godisar på grillspett och ställt i små vaser (lilla vasen Vas från ikea) med okokt ris i som stöd som "blommor".Man kan göra fina godishalsband till sessorna av fiskelina och mjuka godisar som träs upp till godispåsarna. Eller så får de göra egna halsband.
Om du ska göra kakor och andra bakverk är mitt tips att göra minivarianter och hålla dig till några få saker. Kidsen brukar mest äta chokladbollar iallafall enligt min erfarenhet =) Så typ mini chokladbollar rullat i guldströssel, minicupcakes (gör i småbrödsformar) med fint strössel, minibullar (om du inte orkar baka köp små kanelsnäckor och ringla lite rosa kristyr på..)
Nu är min lillpojk bara 1,5 så jag har inte hunit ha så många pojkkalas men en vit pappersduk med ritade vägar och varsin bil som placeringskort kanske kunde vara något? Rutiga vimplar att dekorera med kanske en var till kalasgästerna? Gör en ny etikett till läskflaskan rutig som en målflagga eller röd och svart med MckQueenmärke och barnets namn.Svarta och röda ballonger som matchar temat.

Det var lite tips från mig lycka till med kalasen!

Ann-Sofie sa...

Eftersom jag vet att du bor i GBG-området kan man alltid kolla in Tårtdecor i Kungälv (finns även på nätet) om man vill ha lite tips och kanske mer ovanligt tårtpynt...

Lycka till!

Mamma till en blivande 3- och en 5-åring...