söndag 12 april 2009

Påskkaniner och pyssellådor

Vi har haft besök av två påskkaniner. Låt mig presentera:

Maja kanin


...och hennes storasyster Annie kanin.

Jag hittade dessa ljuvligt gosiga kanindräkter från Liseberg för nåt år sedan och kunde inte lägga band på mig utan köpte flickorna var sin. De är så mjuka och sköna att jag bara vill kura in mig. För att inte tala om hur söta de är med den lilla kaninrumpan. Fick nästan tårar i ögonen när de rusade ut på morgonen i dessa dräkter och letade påskägg. Sådana stunder fylls kroppen med så mycket kärlek att det känns som om man skall sprängas.

Idag är det tolfte april och vår Maja fyller sex år. Vilken födelsedag hon har, solen är redan varm på en klarblå himmel.

Visst kan man bli lite avundsjuk på den där spända förväntan som bara barn kan ha inför sin födelsedag? Alec och jag satt nere i vardagsrummet igår kväll när vi hörde små trippande steg från övervåningen. Jag sprang upp och fann Maja på väg ner i vår säng. När jag böjde mig över henne såg jag ett stort leende i mörkret och en längtansfull röst frågade: Är det morgon snart? Klockan var strax efter 23. Hon fick snällt gå över till sin säng igen.

Jag skall inte fastna i födelsedagstjat men vill visa en av Majas presenter. Hon är nämligen en pysslare av stora mått så detta är vad hon fick:

En stor kista fylld med en massa roligt pyssel. På locket står det "Majas hemliga pyssel"

Kistan är fullsmockad till bredden med presentpapper, snören, klister, tejp, klistermärken, färgglada papper, knappar, piprensare, färgade glasspinnar, en massa tyger, fjädrar, paljetter osv osv. Behöver jag säga att det var mitt i prick?

Nu är det dags att städa och förbereda inför släktmiddag i eftermiddag. Efter att ha huserat i trädgården de senaste dagarna med spring in och ut så är det mer än lovligt smutsigt här hemma.

Ha ett par sköna sista påskdagar//Maria

4 kommentarer:

Helen sa...

Vilken toppen present till en liten pysslar tjej (en stor pysslar tjej som jag skulle bli överlycklig över en sådan present).
Ursöta kaniner!!

Ellas Inspiration sa...

Hoppas att ni har haft en fortsatt mysig påskhelg med kalas och allt!

Kram Karin

HUSnrNIO sa...

Vilken härlig pyssellåda!

petrifiedinpink (Maria) sa...

Ja tack, den pysselådan visste var den satt.

Nu gäller det bara för en pedantisk mamma att stå ut med att det finns fjädrar, paljetter och presentsnören lite varstans i Majas rum.