måndag 1 mars 2010

Min första virkade kudde! (signerat Petra)

Måste säga att jag är mäkta stolt över att jag 1) inte gav upp trots måååånga misslyckade försök, 2) att jag faktiskt slutfört något och 3) att den blev inte så pjåkig tack vare glada garnfärger:-)

Nu är jag taggad till max att fortsätta virka och härnäst blir det en liknande kudde till storebror. CSI börjar strax och det blir också starten för kudde nummer två. Hoppas ni får en fin kväll!

Min första virkade kudde

Min första virkade kudde

21 kommentarer:

annika5064 sa...

Den är hemskt fin och du ska vara stolt! Snyggt jobbat!

Sara sa...

Ja, väldigt fin! Vad har du för garn, virknålsNr och "teknik"? Hur många maskor lägger du upp? Vill också virka en att matcha AnnaOkudden med!

Josefine sa...

Åååå vad fin. Du ska vara SÅ stolt.
//Kram Josefine

LiseLotte sa...

jättefin!

Själv har jag gett mig på en mormorsfilt eller vad det nu blir. ;)

milla sa...

Den blev jättefin och visst ska du vara stolt. Skrev precis nu ikväll detsamma om mitt 1:a avslutade virkprojekt!Kram Milla

Svärmor sa...

Oh vad fin.Nu blir det ännu mysigare att sitta och läsa "grävskopareboken" tillsammans med Elin i den bekväma fåtöljen.

Kram från "ung"

anna sa...

haha du är såååå söt!!!!
Heja kudden!!!!!!

anna sa...

Jättefin förresten!!!

Mrs. b sa...

Så fin den blev! Vilka gladfärger!
Själv håller jag på med en ripple-kudde, men har inte riktigt hunnit virka så mycket på sista tiden.

Augusti_73 sa...

Hejja dej! Sk*itfin blev den!!

Christine sa...

Å vad fin... jag vill också kunna virka... Kram Christine

Annelie J sa...

Så snygg!! Står på min "att lära mig" lista...

Kanske kanske nån dag...

petrified in pink (Petra) sa...

Tack snälla för alla glada tillrop, det glädjer mig verkligen och peppar mig ännu mer att fortsätta:-) Har påbörjat Noahs kudde igår och återkommer när den är färdig.

Sara undrade om garn:

Jag började med något som heter Soft Cotton från Järbo Garn, det gillade jag jättemycket. I fredags köpte jag ett som heter Sofia från Garngrossisten i Mark som var mycket billigare och det tog ett tag innan jag vande mig vid det, det känns att det inte var lika god kvalitet som det andra. Men jag fick så mycket mer för pengarna och jag gillde verkligen färgerna så jag fortsätter nog med detta tror jag. Jag använder virknål 4 till detta och vad gäller teknik så tror jag det heter vanliga stolpar. Jag räknar inte antalet maskor utan lägger upp tills jag ser på måttbandet att det räcker, i mitt fall till en 40x40-kudde.

Kram Petra

Maria sa...

Åh vilken fin! Å vilka härliga färger.

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Den är helt ljuvligt snygg! Åh, jag vill också lära mig virka!

Zizzi sa...

Jättefin "glad" kudde!

Heléne sa...

Super fin kudde!! Man måste kanske lära sig å virka :)

mamamekko sa...

Bra jobbat! Superfin verkligen.

Sandra sa...

Super! Bra jobbat, och fort gick det ju oxå. Själv håller jag på med en sån där vågig filt, och oj vilken tid det tar (dock är den väldigt stor:)).

Tänkte bara höra med dig hur du "fäste" kudden. antar att du sydde en stor fyrkant typ 80x40, men hur gjorde du med kanterna? Sydde du ihop kudden eller virkade du ihop den med en innerkudde i?

Ha det gott!

petrified in pink (Petra) sa...

Hej Sandra och tack för glada tillrop! Mycket riktigt så virkade jag ett långt stycke, ca. 40x80 där baksidan är helt rosa och sydde sedan ihop den med stor nål och virkgarn från insidan. I med en innerkudde och i ärlighetens namn så är undersidan öppen fortfarande, visste inte hur jag skulle göra där:-)

Har fått tips från experten Therese http://tispsytessie.blogspot.com/ att det är lättast att virka ihop den men det har jag inte lärt mig ännu. Ska snart träffa henne och om jag lär mig något bra då så lovar jag att sprida det vidare:-)

Hoppas du får en fin dag!

/Petra

viagra online sa...

den lilla björnen är det tycks ha varit en kombination av flera färgglada djur, men åtminstone det skulle vara en utmärkt present till bruden eller brorsdotter.