torsdag 17 juni 2010

Min dag idag (signerat Petra)

De senaste veckorna har varit riktigt intensiva, fulla av extrajobb på mitt gamla jobb, bland annat för att förbereda inför deras bolagsstämma som hålls i dagarna tre med start igår. Idag torsdag hölls själva bolagsstämman och då männen (för det är oftast männen) är på det mötet arrangeras en utflykt för damerna, det var dessa jag fick äran att tillbringa dagen med som värdinna å mitt gamla jobbs vägnar. Dagen började på Restaurang Matsmak, där kökschefen Mikael Sande lärde oss hur man öppnar ostron. Jag har aldrig smakat denna delikatess och när nu tillfälle erbjöds var jag inte sen (eller jo, det var jag i ärlighetens namn men jag kom på att jag hade ångrat mig annars:-) att smaka. Det var salt och jag svalde snabbt men nu har jag i alla fall gjort det, kanske nästa gång blir bättre:-)


Efter detta fortsatte turen till Eriksberg och utställningen :And there was light, en utställning med verk av tre av renässansens stora; Leonardo da Vinci, Michelangelo och Rafael. Vi fick en jättebra guide som man märkte verkligen brann för sitt yrke och dessutom talade han otroligt bra engelska, mycket bra! Är ni i Göteborg innan den 15 augusti kan jag varmt rekommendera denna utställningen, klart sevärd.


Inte många meter från Eriksbergs utställningshall ligger River Café, en restaurang med helt oslagbart läge och riktigt god mat! Detta var målet för vår eftermiddag och vi började med en suverän lunch på andra våningen bestående av sikromstårta på kavringsbotten till förrätt, persiljestekt majskycklingbröst med potatispuré smaksatt med prästost, svartrökt sidfläsk, champinjoner och cidersky till varmrätt och desserten som vi tog en trappa ned: passionsfruktmousse på browniebotten. Maten var verkligen supergod men som värdinna (och fotograf) hann jag tyvärr inte sitta ner i lugn och ro och njuta av den men förhoppningsvis kommer det fler chanser.


Therese har talat sig varm om Hanna som jobbar på River Café och jag har tidigare talat med henne i telefon angående mina bröllopsinbjudningar. Idag fick jag chansen att träffa henne "på riktigt" och Therese överdrev verkligen inte, maken till trevlig och service minded tjej får man leta efter. Som jag förstår har de otroligt mycket bröllop på restaurangen och det är Hanna som koordinerar dem alla, en riktigt duktig tjej!

Efter förrätt och varmrätt gick vi en trappa ned och tog kaffe och dessert medan vi blev introducerade till eftermiddagens aktivitet, skapandet av egna gratulationskort, av Tanja som äger Arkivet, en underbar scrapbookingaffär här i Göteborg där bästa Mikaela tidigare var design team-medlem. Tanja och hennes medhjälpare hade gjort tre olika stationer där gästerna fick möjlighet att skapa tre olika kort. Min favorit var det nedan, föll direkt för det härligt färgglada pappret från Crate. Tyvärr, eller ska jag säga som tur är (då jag är rädd att jag fortfarande inte kommit därifrån) hade jag inte möjlighet att själv vara med och tillverka kort då jag hade fullt upp med fotograferandet men våra gäster såg verkligen ut att ha trevligt.


Idag var en riktigt bra avslutning på en intensiv period och jag ser nu fram emot att få jobba undan med mitt egna i några veckor till innan det är dags för sommarledighet. Har mycket roligt att se fram emot innan dess och nästa vecka ser ut att bli särskilt spännande:-)

Till helgen ska jag och maken fota en härlig familj, de är vackra både på insidan och utsidan och jag håller tummarna för att vädret är på vår sida.

Jag önskar er en härlig fredag och en underbar helg!

2 kommentarer:

♥Johanna♥ sa...

Jag önskar dig och din familj en härligt helg själv!

Kram Johanna

Nina & Co sa...

Trevlig helg!! :)