torsdag 10 april 2008

7 fakta om lilla E vid 7 månader - hybridalbum

Efter många dagars limtrassel (har en hel korg med lim av olika sorter men det ena efter det andra fallerade...) fick jag äntligen ihop mitt hybridalbum. Jag har väldigt många s k "piece-a-cake" album, d v s färdigdesignade digitala album. Just "piece-a-cake" var Shabby Princess, som även designar "riktiga" papper etc. för Bo Bunny, först med så vitt jag vet. Det finns numera i de flesta digishoppar till min stora glädje och är verkligen enkla att arbeta med. Just detta som jag har använt till nedanstående album heter Modish Girl och kan hittas hos The Shabby Shoppe. Originalstorleken på sidorna är 12x12 inches (ca. 30x30 cm) men jag har minskat storleken för att passa ett Maya Road-album jag hade i mina gömmor, jag tror det är ung. 10x10 cm. Jag målade först det med akrylfärg (rosa, vad annars...?) och skrev ut layouterna på Epson heavyweight matte, utskrifterna blir helt otroliga på detta papper! Textsidorna skrev jag på ett svart digitalt papper eftersom jag inte fick det att funka att lägga svart papper direkt i skrivaren. Omslaget har jag gjort av ett frilagt foto av lilla E, en handritad ram samt papper från detta Shabby Miss Jenn kit. Siffrorna är digitala stämplar, Distressed Alpha från Michelle Coleman som tidigare designade för Scrapartist men som nu har eget tillsammans med sin syster som heter Little Dreamer Designs. Där kan man nu köpa ovanstående alfabet som font. Michelle designar även hon "vanliga" scrapbookartiklar för Fancy Pants. Kronan, även den en digital stämpel, är en freebie från Gina Cabrera, en annan av mina favoriter. Ja, slutligen var det "bara" att skära ut och klistra fast samt dekorera med lite felt fusion-blommor från Queen&Co., diverse band samt glitterlim och voilá, resultatet ser ni nedan. Kan verkligen rekommendera denna typ av album om man är sugen på att digiscrappa men inte vet vart man ska börja. Jag har skrivit mer om detta här.


5 kommentarer:

Mikaela sa...

Åh så vackert! Tack för dina superfina kommentarer, du har gjort min dag, vill du ha dina fina barn fotograferade så vet du var du ska maila. Kram!

Liten syster sa...

Men så fint! Själv sitter jag och pysslar med ett likadant cardstockalbum!!! Visst är det lustigt! Men vad smart med de digitala papprerna, måste spana in!

Kristina - Kix Inredningskollq sa...

Wow så fint! Så duktig du är!

Anonym sa...

Underbart album du gjort om lilla E, hon kommer att älska att titta i det när hon själv blir vuxen. Det låter så lätt när du beskriver hur man gör men jag vet att det ligger mycket tid och möda bakom. Kram
Mamma

spacemouse sa...

Vilket fint album. Nu blev jag sugen på å börja med ett album!!!