tisdag 10 juni 2008

Mera budget-tips i New Englandstil

Var som sagt i Uddevalla i helgen och där besökte jag en för mig relativt ny butik; Kid Hemtextil. Det är ett norskt företag som har butiker i ett fåtal svenska orter, dessvärre inte Göteborg. Jag blev så exalterad över alla underbara varor i butiken och framförallt deras priser att jag tvingade min käre make att ta foton med hans mobilkamera (min är helt kass) men de blev inget vidare så jag kopierar in förstasidan från deras senaste katalog istället, du kan hitta resten här. Jag handlade mest barnprodukter eftersom de för tillfället hade 50% på deras redan låga priser. Bland annat hittade jag precis vad jag letat efter, en härligt stort och mjukt spjälsängsskydd i rosa/vitprickigt för 100 kr, till och med billigare än IKEA, och mycket mysigare! Jag som trodde jag skulle behöva sy ett själv... Som ni ser på bilden hade de ett rätt så stort utbud av kuddar i marin stil, och de flesta kostade 129 kr/st! Inte nog med det, de har "tag 3 betala för 2"-special så det blir ju nästan gratis! Titta också gärna på deras norska hemsida, där visar de ännu mer av deras härliga, färgglada utbud, kan särskilt tipsa om deras vaxdukar, flera jättefina varianter.

Som jag nämnt innan så har Hemtex tagit in U.S. Polo Assn's sortiment, de har inte särskilt mycket information om det på sin hemsida men jag har varit inne på Hemtex och tittat och de har en del riktigt fina saker till bra priser.





Ett ytterligare tips är SVP Textils märke Grand Design. Visar ett par utdrag ur deras broschyr, de har några riktigt fina kuddar och filtar till helt OK priser. Trogna läsare av denna blogg kanske kommer ihåg att lilla E önskade sig (mamma önskade sig) den rosa stickade kudden med stjärnor till dopet, men hon fick ju ett fint Gant-original istället, och det säger man ju inte nej till. Grand Design säljs i flera affärer, sök på din ort här, men kan också beställas via nätet på bland annat Noga Utvalt. Den butiken har mycket fina grejer, spana bland annat in denna fina matta till riktigt bra pris!

Slutligen vill jag tipsa om ännu ett mattfynd, denna lilla matta som pryder vårt rum på landet, den är jättefin. Passar också på att visa lite av deras fina tyger, gillar särskilt det översta och jag måste säga att det var väldigt länge sedan IKEA hade så här mycket fina tyger i sitt sortiment.

12 kommentarer:

Mamma sa...

Herre gud! Det är knappt jag kan bära så mycket inspiration. SÅ himla mycket fint! Vilken koll du har.... Jag har bestämt mig för att efterapa dig och köra på en här stilen jag med. Några inköp är redan gjorda samt att jag hade två plädar som jag kommer använda. Det ska bli så kul att fixa ordning. *pirr* :-) Kanske är det dax att jag slutar vara så feg och lägger ut lite peronliga bilder i bloggen....

Lina ♥ C´est la vie sa...

Som inredare blir man jätteglad att det finns dessa lite billigare alternativ inom det marina temat. Classic American Style passar ofta när jag arbetar och det är jättekul att Hemtex gör det så lättillgängligt för alla. Har nog läst åp någons blogg även om fynd på Rusta. Jättekul ju!

Annars är det ju som sagt Lexington och Gant som finns, och det kostar.

Handlar en hel del produkter från GRAND Design. Har nog alla färger o utföranden på deras plädar, överkast och kuddar. Kunde liksom inte hejda mig när jag la order hos dem. Vårt sommarhus svämmar över av dessa stjärnor och amerikanska kuddar. Alla deras grejor ska jag sälja när jag väl öppnar min webbutik. :)

Ha en skön vecka, kram Lina

maybe*mej sa...

Halloj. Oj va kul att hitta till din sida. Här finns det en massa gosaker att titta på. Så du var i mina krokar häromdagen..Visst är den butiken toppen. Jag brukar svänga in där ibland jag med..
Härligt det blev i er sommarstuga med alla de marina detaljerna..var hittade du flaggorna?? Just min stil..bor ju vid havet.. Brukar köpa lite lexingtonprylar men det är inte billigt direkt...så budgetalternativ är mkt välkomna.
Jag lär nog dyka in på din sida fler gånger..har ju sett dig på fotokursens forum..

Hare gött

Unknown sa...

Wow vad billigt hos KID! Varför har de ej websida...

StrandviksVillan sa...

Oj oj oj så många fina inlägg sen jag var här senast. Nu har jag iaf lagt till dig på bloggkoll så jag inte missar nåt!
Wow så många länkar till all möjlig fin inspiration!
Ha en riktigt fin fortsatt vecka!

Nallebr.. sa...

gillar ju din sida... är det ok att jag länkar till dig under sidor jag gillar??

petrified in pink (Petra) sa...

Mamma till 2: kul att du tyckte det var fint. Jag tycker absolut att du skall lägga ut lite foton på din blogg, är så nyfiken på hur det blir!

C'est la vie: ja, visst är det kul med lite budgetalternativ. Jag gillar blandningen, det är kul att köpa en eller ett par finare saker och ha en billigare bas. Och du, förmodligen var det här du läste om Rusta-fynd, har nämnt dem ofta på det senaste har jag märkt.

maybe*mej: ja, nu kommer det nog bli mycket Uddevalla eftersom både farmor och mormor bor där och lantstället inte ligger långt därifrån, nu vill man verkligen njuta av sommaren och hemma har jag så mycket måsten. Vi kanske ses på Torp någon dag?

Liten syster yster: håller med dig, varför har de inte webbshop???

Strandviksvillan: kul att du gillar det, har dig i min feed också!

Nallebr: blir jätteglad om du länkar!

Malin sa...

Å så mycket bra tips!!!!
Finns så mycket jag vill ha, extra kul när det e billigt!!
;)
♥-Malin

Tjohalia sa...

Vilka härliga tips du bjuder på! Kram Sandra

Anonym sa...

Fin Fina tips till mina kuddar...

Kram Karin

Sessan ☆ Prinsessan sa...

Eftersom jag bor i Oslo, så är jag väldigt glad i Kid interiør.....
Massa fint & till bra priser!
Några saker har kanske inte bästa kvalite, typ som sitt kuddarna till trädgårds möblerna, men dom är suveräna att ha som extra om du får många gäster.

Tack för titten i en knall blogg

Sessan i Oslo

Sessan ☆ Prinsessan sa...

Tack tack & detsamma!

Önskar dig & familjen en Skön helg tillbaka.

Sessan