måndag 9 juni 2008

Såhär blev det med Rusta-fynden på landet

Landet är en liten röd stuga, som tillhör mina föräldrar. Stugan ligger mitt på en åker vid en liten sjö i Dalsland, ungefär mitt emellan Uddevalla och Vänersborg. De närmsta grannarna är mest bönder och det är så mycket landet det nästan kan bli. Vi har numera både vatten och el inomhus men vi har fortfarande utedass och kommer nog ha det för alltid eftersom vi inte är anslutna till något kommunalt avlopp. Detta innebär också att vi inte kan ha diskmaskin, vilket jag egentligen tycker är den enda nackdelen med landet när vi är så många i hushållet. I vedbon där utedasset ligger har vi också byggt vedeldad bastu och dusch och utanför står en vedeldad tunna med plats för 6-10 personer (om man sitter nära varandra...) och det är så mysigt att sitta i den när det är lite småkyligt ute och en stjärnklar natt! För några år sedan lät pappa bygga till stugan så att vi barn med barnbarn (mina stora låg då i magen) skulle få lite bättre plats och det är vårt lilla krypin ni ser ovan. Det är lagom stort så att vi får plats med det vi behöver, och vi köpte just våningssängen (skall bli vit så småningom) ovan (IKEA såklart) som precis gick in bredvid vår stora säng. Framför står Lilla Es spjälsäng. De randiga ljusblå och röda kuddarna, samt den blå med stjärnor var ett Rusta-fynd (50 kr/st!). Var också en sväng in till Torp köpcenter på fredagen efter att vi hade fotat på Gustafsbergs Badrestaurang och då hittade jag de röda kuddarna i en affär som skulle läggas ner, 4 st. för 100 kr!!! Överkastet hade vi innan och det köpte vi på rea på Hemtex för några år sedan. Det är riktigt härligt tjock och tungt, med underbara färger. Vill samtidigt passa på att tipsa om deras nya märke, U.S. Polo Assn som har riktigt fina gjejer i denna stilen till riktigt bra priser! De randiga och rutiga kuddarna i barnens säng har jag sytt för massa år sedan av tyg från IKEA. Kan tipsa om att även IKEA nu har riktigt mycket fina tyger i denna stilen, vi gjorde om köket på landet förra året och då lät vi IKEA sy upp (superbra och billig tjänst) två hissgardiner i ett jättefint tyg. Påslakanen hade vi innan och även de är från Hemtex. Där köpte jag också de två vita örngotten med blå stjärnor i fredags för 15 kr/st! Vimplarna är från Rusta och filtarna har jag fyndat i Ullared för länge sedan. Det var inte helt lätt som ni kan förstå att bädda dessa sängarna men det var verkligen värt det och inte lätt att åka ifrån igår kväll. Längtar tillbaka redan...

8 kommentarer:

Mamma till 2 sa...

Åh så fint! Vi har också en liten stuga vid mina föräldrars sommarställe och jag är inne på en förändring där. Lite nyare och fräschare. Din stil är min stil... kanske härmas jag en aning :-)

Augusti_73 sa...

Så mysigt du har gjort det!! Förstår att ni längtar.

/A
P.S. Tack för hälsningarna i min blogg!

Lindzi sa...

ow! Du har vberkligen lyckats bra med New England-känslan!

Malin sa...

Så härligt det ser ut!!!!!
Försökte med fynda på rusta i söndags..
NIX det fanns inget *grrr*
Får följa med dig nästa gång ;)
Kram Malin

tipsytessie sa...

Guuud så snyggt och mysigt litet krypin ni har!
Älskar New England-stilen ja´med :)
Tack för tipsen!

fialoppan sa...

Ååå så snyggt!

Pethra sa...

Kanonsnyggt! Vi har ingen sommarstuga, och det är litet tråkigt, men jag har informerat min syster om att hennes hus numera är vår sommarstuga. Hon bor vid en sjö i Småland, med 2 hästar, 4 hundar och en katt! Så, den oinredda vinden är vår! ;-)

Hilajn sa...

Vilket fint rum i stugan.