söndag 8 juni 2008

Världens bästa kusiner!Det är inte ofta nu för tiden som alla fem kusiner är på landet samtidigt. När vädret är så här ljuvligt så är det så underbart att se dem springa omkring på tomten, de är så nära i ålder (ja, förutom lilla E då förstås) och har så roligt tillsammans. Igår var vattenkrigens dag...

Blogged with the Flock Browser

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det har verkligen varit jättemysigt. Ser fram emot en helt galen Midsommarvecka med er. ;o)

Ljuvligt kort på min lilla buspojke! Stolta mamman vill såklart gärna ha alla fina kort på barnen som ni har tagit under helgen och veckan innan.

Kram
Lillasyster

sara sa...

Hej Petra,

nu är jag ingen Photoshop användare men har precis upptäckt de enkla funktioner som finns i Picasa för bildbehandling och de verkar enkla nog för mig att börja med. Vet inte om du ens har använt dem, men jag undrar om du kort kan beskriva vilka "effekter" du generellt brukar lägga till dina foton (om det går att vara generell vill säga?). Skulle vara kul med lite tips, jag är totally beginner ;). Det här fotot är helt fantastiskt, modellen ser ju helt genomGLAD ut!!!

/Sara

Petra sa...

Sara: ledsen för sent svar. Ja, även om jag självklart gör olika saker på olika foton så kan jag faktiskt vara lite generell; jag brukar alltid ljusa upp mina foton, älskar ljus. Detta gör jag genom både levels och brightness. Ibland justerar jag också färgerna, ofta har foton direkt från vår kamera ett litet rödstick så jag drar lite i kontrollerna tills det jag ser på skärmen ser ut som det som jag uppfattar som verkligheten. Om det är foton med människor (i mitt fall oftast mina eller min systers barn) så brukar jag fortsätta med att ljusa upp området under ögonen då mina barn, i alla fall min son och yngsta dotter, har ärvt mina mörka ringar under ögonen och det piggar upp avsevärt om man minimerar detta något. Slutligen brukar jag avsluta med att ljusa upp ögonfärgen, det ger lite extra till bilden.

Hoppas det besvarade din fråga, annars går du fråga igen:-)

Kram Petra