torsdag 28 augusti 2008

Hurra för lilla E idag!

Igår kväll för exakt ett år sedan åkte jag och maken in till Mölndals förlossning för att äntligen få träffa den som bott i min mage under många månader. Elin Teresa Caroline föddes lite mer än en vecka över tiden efter bara några timmar på förlossningen när klockan hade passerat midnatt så hennes födelsedatum blev den 28 augusti 2007. Hon vägde 4325 och var 53 cm lång och självklart den sötaste bebisen i världen!



Nu sitter jag här och är alldeles nostalgisk och tänker tillbaka på året som gått, ett år som har bjudit på ovanligt mycket händelser, både tråkiga men också väldig mycket roligt som tur är. Att få ett tredje barn var inte så kaotiskt som jag trott innan, kanske mycket beroende på att syskonen ändå hunnit bli tre och ett halvt år när lilla E kom till världen men också min teori om lilla E. Att komma till världen in i denna smått kaotiska tillvaro som det ändå innebär att vara småbarnsfamilj med krävande jobb och hus gjorde att Lilla E nog bestämde sig rätt tidigt för att vara en typ som helt enkelt hänger med och ställer upp på det mesta, nästan alltid med ett leende. Jag tror att kära M med lille Olle och storasyskonen Annie och Maja har samma erfarenhet, det är stor skillnad att vara tredje barnet mot att vara andra, särskilt när syskonen är lite äldre. Sedan har jag ju som ni vet en fantastisk hjälp i min kära svärmor som ställer upp i vått och torrt, och jag vet verkligen inte vad vi hade gjort utan henne. Överhuvudtaget är vårt "sociala nätverk" stort eftersom mina föräldrar också bor nära och trots att de båda jobbar heltid så umgås barnen mycket med sina morföräldrar. Detta är något jag är enormt tacksam för, särskilt när jag vet hur många det är som inte har samma tur...

Idag är lilla E fortfarande en enormt glad bebis som verkligen har hittat sin plats i den här familjen, hon passar perfekt in och vi är så glada att hon valde just oss! Hennes favoritsysselsättning just nu är att titta ut genom de stora fönstrena i vardagsummet, där vinkar hon ihärdigt när syskonen cyklar till dagis varje morgon med sin pappa. När jag tog dessa fotona nyss var det väldigt spännande då grannen precis skulle klippa sitt gräs. Om inte farmor hade tagit ut henne på en promenad så hade hon nog stått kvar där ännu!



Stort grattis på ettårsdagen mitt hjärta!

20 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Så roligt att få ta del av ditt liv! Du verkar ha en underbar familj! Jättefina kollage.
Och så klart ett stort GRATTIS till lilla E!

Kram

Malin sa...

Å grattis!!!!!
Å Vad fint du gör med allt, blir så inspirerad av dig varje gång jag kikar in här, du e helt otroligt duktig!!!
Massa kramar Malin
ps ska du på Scrapmässan nästa helg?

Anonym sa...

Hip hip hurra till lilla E! Hoppas du får äta mycket tårta och får massor av presenter!

Emma Clara sa...

så fint du skriver om ditt/dina barn.....min blir 1 om två veckor och det är ju inte klokt va fort det gott...det är ju min tredje oxå....och jag ångrar inte en endaste sekund!!!!!!!

badanka sa...

åå grattis sötaste!

Tipsy Tessie sa...

Vilka underbara bilder på lilla sötis-tjejen :) De är ju för härliga-underbart att få vara med när de utvecklas till små personligheter. Så ha en bra kalashelg ni med!!!
Hur gör vi med love-tavlan? och frågar som Malin-ska du till mässan nästa helg?
Kram

petrified in pink (Petra) sa...

Elin hälsar och tackar för alla grattishälsningar, vi ska fira henne ordentligt om en vecka då vi tänkte ställa till med kalas. Kanske kan jag smita iväg en stund på mässan på söndagen då barnen ska på barnkalas... får se vad maken säger om det! Det vore superkul att träffa några av er där, vi kan väl höras nästa vecka? Therese, jag mailar dig!

Helen sa...

Vilka fina kort på lill tjejen´. Verkar vara en härlig liten tjej. Hoppas att ni haft en härlig ett års dag.

Malin sa...

:)
jag jobbar hela helgen på mässan i Tidningens bås med Jenny Sandberg, så kommer du måste du kika förbi å säga Hej!!!!

Anonym sa...

Jag stämmer in i grattiskören! Det är verkligen en otroligt söt tjej du har. Jag känner igen din beskrivning, jag har precis som du världens bästa svärmor (och svärfar, och mamma!). Man borde hylla dem oftare, dessa fantastiska människor som får småbarnstillvaron att fungera.

All is pretty sa...

Vilken söt liten födelsedagstjej! Och en sån fin kärleksförklaring till hela familjen från mamma.

Hoppas ni haft en fin dag allihopa med sol, tårta och presenter!

maybe*mej sa...

Men sicken sötnos...underbara kläder och färger och härlig min..kan tänka mig hur det ser ut när hon står där i fönstret..mina barn har älskat att hänga i fönstrena och ropa på folk och fråga folk vart de ska och vad de heter...När jag träffar folk på stan..byn så säger de..jo men det är ju tvillingarnas mamma...
kram

Mikaela sa...

Grattis lilla E. Jag ska också på mässan, det vore kul att se några av er där.

Lina ♥ C´est la vie sa...

Grattis vad alldeles underbart!

Du har en award att hämta hos mig, trevlig helg!

Anonym sa...

Å lilla Pumpan! Grattis till lilltjejen och Mamman! Hon har lika vackra ögon som storasyster. Är de dina ögon? Kram!

Cecilia sa...

Grattis till lilla E. Superfina bilder.

Anonym sa...

Å vilken söt! grattis :)

Ditte sa...

Hej. Her er en lille hilsen fra Danmark. Jeg følger din blog og vil nu give mig til kende. Jeg er vild med din stil og alle de skønne ting du laver. Derfor har jeg givet dig en award, se den på min blog:
http://dittesmigogmit.blogspot.com

Anonym sa...

Hej! kikar in! Sökte på googgle efter kepp the calm tavlan. och då fick ja upp en bild från din hemsida. En sådan tavla me grön bakgrund:-) Men så ser ja att bakom tavlan har du en grymt snygg tapet,så som ja letat efter den. Vad heter den och vart köper man den? fabrikat o märke? tusen tack om du kan svara! mvh cissi

petrified in pink (Petra) sa...

Lindzi: vet inte vem lilla E har ärvt sina ögon ifrån, stora tjejen är helt klart pappa och troligen är lilla tjejen också en pappatjej men än så länge är det lite obestämt. Båda två har i alla fall ärvt pappas blåa ögonfärg och långa ögonfransar medan sonen ärvt min ögonfärg; grönt. Jag hoppas bara han inte har ärvt min dåliga syn...

Cissi: Vår kökstapet är från Eco och vi köpte den 2006 så jag vet inte om den finns kvar fortfarande. Vi gillar den supermycket! Vad gäller Keep Calm så är du välkommen att beställa, maila mig för mer information!