fredag 5 september 2008

Jag ♥ Allt i Hemmet!


Jag kanske inte är världens expert på vilka inredningstidningar som gäller då jag i ärlighetens namn inte har koll på ens en bråkdel, men jag har sedan många år tillbaka hittat min favorit som jag inte överger i första taget. Allt i Hemmet är en av två tidningar jag prenumererar på (underbara Family Living är självklart den andra) och här är några av anledningarna. Enkel, tilltalande layout i tidningen, men framförallt är de väldigt duktiga på omslag. De har i princip alltid ett omslag med underbara färger, man vill börja läsa OMEDELBART, det är gott betyg. Inslaget "valet är ditt" älskar jag. Som det IKEA-freak jag är brukar det inte vara svårt att gissa vilken av miljöerna som har handlats av "spara" men det är kul att se alternativ på ett så påtagligt sätt, sida vid sida. Som en parentes så har min favorit Husmusen en liknande kategori, Lyx eller Budget - jag gillar! Allt i Hemmet har ett bra urval av de hem de visar, de är ofta färgglada och alltid personliga, saknar det i en del andra tidningar jag läst (många gånger är det där ofta så enkelt och avskalat att all personlighet har försvunnit). Dessutom sammanställer de de bästa tipsen från respektive hem, samma eller liknande produkter och var man hittar dem om man skulle vilja ha samma stil -toppenidé tycker jag! Tidningen är i min mening lite mer "nere på jorden" och med det menar jag att de flesta reportage, idéer och för den delen hemma hos-reportage är genomförbara utan att spränga banken och är det någon gång lite exklusivare så visar de nästan alltid på alternativa sätt att åstadkomma samma sak. Roliga och spännande pyssel. Många är de pysselidéer jag snappat upp från idésprutorna på Allt i Hemmet, de var min bästa källa innan bloggarna gjorde sitt inträde men de ligger fortfarande på min topp 5. Sist men på inget sätt eller vis minst, ni läser väl Pia Printz kolumn längst bak i tidningen och nu också hennes blogg? Pia är liksom jag trebarnsmamma och skriver om sin familj, sitt hem och självklart inredning med en stor portion humor och självdistans och jag känner så ofta igen mig i hennes formuleringar. Som hon skriver i senaste tidningen apropå att hon anser att hon inte har någon särskild inredningsstil i sitt hus: "Micke och jag orkar ju inte ens masa oss upp ur soffan för att ringa en lackeringsfirma och kolla vad det kostar att lämna in köksluckorna" - någon som tycker det låter väldigt likt mig och Fredrik? Kanske med den skillnaden att jag numera bytt ut soffplatsen till förmån för datorn...

Tapeten ovan var med i ett reportage i senaste Allt i Hemmet och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Den är från IN trade och kollektionen heter Taj Mahal. Självklart prydde den förstasidan. I köket som visades såg den mer röd ut och kanhända finns den i flera olika varianter men snygg är den och vill-ha-känslan infann sig direkt. Kanske är det bäst att jag avslutar någon av de "hundra projekt" jag har igång innan jag börjar på det hundraförsta...

9 kommentarer:

T H E R R E fotoblogg sa...

Håller verkligen med om att en del hem har 0 personlighet! TRIST!

Helen sa...

jag älskar ockås Allt i hemmet. Blir lika glad varje gång den ligger och väntar i brevlådan. precis som du har jag oftast heller inte några problem att se vilken av miljöerna som är Spara.
Trevlig helg!

ALL IS PRETTY sa...

Har samma favoriter som du, Allt i hemmet och Family Living. Gillar inte de allt för lyxiga magasinen där det bara är arkitektritade hus och dyr design, en blandning är det bästa. Bläddrade i en Elle Interiör för ett tag sen också och den hade om inte annat en väldigt läcker layout som säkert skulle tilltala dig också! :)

Ha en skön helg!

Liten syster sa...

JAg tyckte bättre om Allti hemmet förr, nu tycker jag att det börjar att bli lite mycket romantik i den. Men Family Living diggar jag.

Trevlig helg!

petra sa...

Precis dem 2 tidningarna prenumererar jag oxå på.
Tycker som du med att dem håller sig på jorden.
Trevlig lördagskväll

kram

StrandviksVillan sa...

Visst är det en supertidning!! Jag fick en prenumeration av den av mina föräldrar, jättebra gåva!
Ha en skön söndag!

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Jag gillar också Allt i Hemmet, men mina favoriter är Elle Interiör och Sköna hem. Däremot har jag tröttnat på Dröm hem och trädgård, det är rosor och pioner och lantligt överallt, det blir för mycket, allt ser likadant ut. Plaza Interiör gillar jag också, den är som ett mellanting mellan Allt i hemmet och Sköna hem.

m sa...

Taj Mahal är jättefin, finns i flera färgställningar! Påminner lite om Designers Guild tycker jag. Här hemma prenumerar vi på bl.a Allt i hemmet (sambon egentligen) men jag är lite trött på alla deras lantkök...jag gillar Sköna Hem och Elle Interiör och Bolig magasinet,mest för att man ibland vill drömma sig bort, sen är jag intresserad av färg, form och arkitektur och annorlunda lösningar även om man inte alltid lever efter dom!

Pia på Allt i Hemmet sa...

Du skulle bara veta hur vi kråmar oss här på redaktionen nu! Kram från Pia
Ps: för övrigt anser jag att du borde öppna din webshop snart;)