tisdag 23 september 2008

Rensa!

Ett utav alla ämnen vi berörde på tjejmiddagen i fredags var rensning, av saker, barnkläder, möbler etc. Alla är vi olika men jag funkar dåligt i oreda och med en massa överflödiga saker runt mig... svårt att tro det om man ser vårt hus men nuförtiden kommer saker alltid emellan mig och mitt ordningsbehov.

Min stora idol i detta sammanhanget är bästa M som jag nämnt många gånger i denna bloggen (hon borde definitivt börja blogga, maken till kreativ människa finns inte!). Hon liksom jag har tre barn och har som riktigt god vana att rensa bland familjens tillhörigheter ofta. Det som blir över säljer hon på Blocket, loppisar eller till kompisar (vi köpte deras jättefina ekbord) och för pengarna som blir kan hon ju köpa nya (helt nödvändiga!) saker och kläder. Jag blir alltid så peppad av henne och hennes rensning/organisation men har ännu inte hittat orken att genomföra några större projekt här hemma. Två av de bloggar jag följer slaviskt har också organisation som ämne; den ena är en amerikanska med en blogg som heter Creative Organizing, en guldgruva i organisationssammanhäng. Hon skrev idag ett inlägg med rubriken:"Organizing Quick Tip: Focus on progress instead of perfection". Hon lägger där fram teorin om att perfektionism är en vanlig anledning till oorganisation, jag gillar den teorin! Ju mer jag tänker på det desto mer logiskt låter det ju faktist. Jag tror att mitt största problem med att finna ordning här hemma (förutom det faktum att jag har svårt att slita mig från datorn förstås...) är just det att om jag inte kan göra det perfekt, eller göra allt på en gång, blir det många gånger så att jag inte gör det alls... Läs hennes inlägg, riktigt intressant.

Sedan har vi världens bästa Benita, med bloggen Chez Larsson, organisationsdrottning extraordinaire! Denna svenska tjej har på kort tid fått otroliga mängder anhängare över hela världen, inte konstigt med det fina och välorganiserade hemmet hon, hennes man och deras son bor i. Hela hennes blogg är mer än läsvärd men detta samt detta inlägg är bland mina favoriter.

Inspiration till ett organiserat hem saknas som ni förstår inte, nu väntar jag bara på att orken att ta tag i några små projekt i taget skall komma. Jag börjar med att försöka gå och lägga mig lite tidigare, och det redan idag, och hoppas att energin snart är tillbaka!

12 kommentarer:

Mrs. b sa...

Borde definitivt lägga mig tidigare jag också!

Känner igen det där med att om det inte blir perfekt och bra med en gång så ger jag gärna upp. Får nog börja tänka om tror jag... :-)

~Sannasmamma~ sa...

Tack för länkarna!! Ska genast springa in och "lära" mig lite =)

peppar och vanilj sa...

Ja rensa ja... det är så otroligt skönt när man gjort det! Jag hade på gång att boka ett bord på en loppis nu på lördag och sälja av sådant vi inte använder, men det bara kom av sig...Suck. Jag var verkligen på det klara med att det var precis det jag skullle ha som morgondagens projekt när jag låg där i sängen en kväll; imorgon ska jag ringa och boka och börja sortera och rensa och sätta hela familjen i jobb.... Behöver jag säga att när morgonen kom kändes det inte som prio ett längre... Känns det igen?

Jag måste säga att din lilla webbshopp hade otroligt fina saker! Jag är definitivt en blivande kund och återkommande bloggbesökare!

Ha det gott!/Tina

anna sa...

Är inne i ett rensa-stim just nu och jag blir så glad och nöjd för varje ställe jag rensat.

Håller med dig om Benita, den bloggen är underbar.

Heidi sa...

Känner igen mig själv! Jag vill också ha det perfekt, men känner att det inte är någon idé då jag har tre små barn (pojkar dessutom!) och en slarvig man :-) Ibland får jag mina ryck och röjer och organiserar...men orken tar liksom slut! Ska genast kika in på den där amerikanska länken...Benitas blogg följer jag redan! (och din såklart!)

/Heidi
www.scrapnstuff.blogg.se

Drömlägenheten/Caroline sa...

TUSEN TACK för tipset!!!! Är på gång härhemma med att rensa, sortera, tradera osv, men dina bloggtips peppar mig ännu mer! Chez Larson var underbar!!!

Solig onsdag på dig!!

/Caroline

StrandviksVillan sa...

Dina tankar är helt bekanta! Jag trivs inte heller med röra och mycket grejer, men det finns helt enkelt inte tid över att ta itu med det när man har tre barn som stökar till samtidigt som mamman försöker hålla ordning...
Jag äääääälskar Benitas blogg, har följt den ett tag!

C´est la vie sa...

Vad kul med sådana tips!

kram Lina
PS ja visst var hon bra Idol-Lolou ikväll! WOW!

fialoppan sa...

Tack för dina länktips! Benita är en favorit hos mig också. Jag rensar och rensar, ska sälja på loppis på lördag och det är så SKÖNT! Varför samlar man på sig så mycket???

Camillas nya hem sa...

Hej! Kikar in för att tacka för ett enkelt och snabbt köp i din shopp! Jag är jätteglad över min nya poster så nu har jag skrivit lite om din webbutik och så i min blogg!

Med vänlig hälsning Camilla

I ett litet hus sa...

Åh vilket kul inlägg! Älskar att ha ordning, organisera, rensa och få "luften fri" här hemma. Måste genast besöka dina länktips!

Ha en bra dag! Kram Lotta

Pia Printz sa...

Jättebra bloggtips, tack!!