måndag 17 november 2008

Kunde inte motstå...

Jag vet att det är hemskt tidigt, men igår vid veckohandlingen så ropade de bara på mig och de är ju vita och så värst juliga ser de väl inte ut, eller...? Jag bara längtar tills mina hyacinter börjar sprida sin underbara doft omkring sig men tills de gör det så finns det en del annat i huset nu som sprider sin väldoft omkring sig. Nedan är förra veckans fredagsblomma som står sig riktigt fint fortfarande, det är inte så vanligt hemma hos oss, att blommor överlever menar jag, så när det händer blir jag extra glad och doften är ljuvlig. Glöggen vi satte för några veckor sedan ligger i garderoben och gosar till sig och varje gång jag går förbi på väg till vårt eller barnens sovrum så kommer det en underbar doft därifrån, ibland öppnar jag till och med garderoben för att riktigt sniffa, jag vet att jag inte är helt normal men jag dricker ju fortfarande bara pulver och då blir man lite konstigt (något jag absolut inte var innan;-). Dessutom har vi adderat ännu en juldoft. Som jag nämnde innan så har min man varit bortrest med herrmiddagsgänget och min kära syster var också gräsänka så hon var här en stund igår. Denna människan är ett under av effektivitet och trots tre galna barn springades runt oss (i och för sig sov en av dem en bra stund) så lyckades vi (mest hon) packa en hel hög med beställningar samt också en stor mängd små påsar med en väldoftande liten present som hamnar i era ordrar fram till jul.


På söndag eftermiddag kom också mina föräldrar hit för att vi skulle ut och promenera en stund vilket vi också gjorde, eller ja, ute var vi ju i alla fall... Vi bor precis i närheten av skola och dagis och vi gick över det området för att komma till Stensjön där barnen kunde cykla fritt. Barnen skulle ta en sväng in i ett skogsområde precis vid skolan, en väg de har gått hundratals gånger, för att möta upp oss andra vid dagiset. Jag bad barnen att cykla tillsammans och möta oss lite längre fram. När Noah kom tillbaka utan Linnéa började jag först bli väldigt arg eftersom det inte var långt kvar tills det skulle bli mörkt och jag ville hinna gå en bit innan det var dags att laga middag. Rätt fort gick det över i panik då hon var helt puts väck! Efter att ha ropat i nästan tio minuter i skogen sprang jag hem och hämtade bilen och mina föräldrar fortsatte till fots i området. Efter nästan en timme i bilen, körandes som en galning gata upp och gata ner, med tårarna forsandes nerför ansiktet ser jag henne plötsligt tillsammans med en äldre man som skulle hjälpa henne hem. Nu var det glädjetårar och jag kunde inte sluta krama henne. Hon hade åkt vilse (vet fortfarande inte hur hon lyckades med det men världen är nog rätt stor trots att man är snart fem år) och var givetvis livrädd. Vi kramades en lång stund och jag slet mig bara för att hulkandes tacka mannen som skulle hjälpa henne hem och ringa till mina föräldrar som var nära att ringa polisen vid det laget. Min tuffa tjej var minst sagt spak hela kvällen och det dröjer nog innan hon lämnar min sida när vi är ute igen. Detta var helt klart det värsta jag varit med om i föräldraskapet hittills (och det har ju inte direkt varit händeselöst innan. Hjärnskakning, brännskador och sjukhusvistelse på grund av intag av T-sprit är några exempel på vad barnen har varit med om redan i sina korta liv) och jag är enormt tacksam över den lyckliga utgången, min fantasi är alldeles för bra för sådana här incidenter.

Oj, vilket långt inlägg det blev, orden bara flödade idag, i och för sig inte helt olikt hur jag är "på riktigt" mig eftersom orden har en tendens att flöda rätt så bra när jag pratar också!

Nu när jag har hämtat mig så avslutar jag med ett foto på provtrycken jag fått från mitt tryckeri, de blev riktigt bra! Glöm inte att beställa era julkort tidigt, 20% rabatt vid beställning innan första advent. Håll också ögonen öppna mellan den 1 och 10 december, då jag kommer köra en julkalender här och på hemsidan med nya erbjudanden varje dag!

13 kommentarer:

Vera sa...

Meeeen fy vad läskigt!! Jag känner paniken bara jag tänker på det.

Skönt att det ordnade upp sig så bra, kramar på er!!

Maria sa...

Har inte sett hyacinter i butiken ännu, men längtar efter dem...

ALL IS PRETTY [Ingela] sa...

Förstår paniken, skönt att allt gick bra!!

Vad fina provtrycken blev!! :)

Drömlägenheten/Caroline sa...

Oj, oj, vilken prövning för er båda. Man vill inte vara med om sådant. Skönt att det ändå gick bra!!!!!

Snart slänger jag iväg en keep calm beställning!!!!

Kram Caroline

Helen sa...

Fy, vad jobbigt! Hålla på och leta i en hel timme, fasa! Vilken tur att det ordnade sig till slut.

Mrs. b sa...

Usch vad hemskt! Vad skönt att allt gick bra!

Anonym sa...

Hej! var kommer den söta lilla kronljuskoppen ifrån?

petrified in pink (Petra) sa...

Hej anonym: jag har fått den värmeljushållaren av min syster så jag vet tyärr inte varifrån den kommer. Hon bor söder om Göteborg så min gissning är någonstans i Kungsbacka-trakten, men det är ju inte till mycket hjälp. Får jag reda på det så återkommer jag.

Anonym sa...

Din stackare och stackars stackars lilla L. Nu kommer jag tänka på detta länge. Vilken tur att det ordnade sig.

Du, läste dina kommentarer och jag tror att den ljuskronan finns på Grandma´s. Även den ljuvliga www.fridasgard.se brukar ha sådana.

Skriver vi in den 13:e 14.00?

Skall beställa en Keep Calm också - berättar om var sedan - men vi måste prata ihop oss om bästa färgen.

Kram M - kan du inte plocka bort ordverifieringen?

Anna sa...

Nya julkorten är så nice ;-) Kram Anna

fialoppan sa...

Å fy vilken läskig upplevelse för er alla, ren panik!!
Helt underbara julkort! Kram!

vacker i brunt sa...

har oxå gjort det...köpte en hyacint, men bara en!!!!! Vilka underbara kalendrar!!! Vill ha alla....och usch och fy att tappa bprt barnen..mardröm!!!!!!

Pia Printz sa...

Hjälp vad skönt att det gick bra. Jag vill inte ens föreställa mig hur det skulle kännas...Kul att det verkar rulla på med sin shop, jag måste nog snart beställa något fint igen känner jag! Kram från Pia