måndag 1 december 2008

Så här blev adventskalendern!

Ursäkta de dåliga fotona, eller snarare min dåliga redigering, är nog lite för trött... färgerna är superskumma, vår vägg är INTE gul utan mandelvit och det rödprickiga tyget är verkligen rött, vet inte hur jag har fått till detta, men ni ser nog OK ändå hoppas jag.

Så här blev till slut barnens adventskalender i alla fall och de blev jätteglada. Hittade matchande jättefina omslagspapper på Lagerhaus och kan också tipsa om att i senaste Family Living som damp ner i brevlådan idag så finns det en kupong med 20% rabatt på just Lagerhaus, de hade mycket fint så skynda dit!

Runt varje paket hade jag också fäst ett litet "Barnslig" gosedjur från IKEA, de råkade ju matcha så fint eftersom de flesta tyger är just från denna serie. Tyget ovanför 2:an fick jag spontant av söta Lindzi i höstas och har sedan dess letat efter det perfekta tillfället att använda detta favorittyg, här gjorde det sig finfint tyckte jag. Det rödprickiga tyget (hittar inte det på hemsidan längre men de hade liknande på Åhléns såg jag häromdagen) samt det rosa med röda stora prickar på kommer från Stoff & Stil liksom zigzag- och ponponband och det orangeprickiga är från Amy Butler. I paketen låg det en bil som fattades från Blixten McQueen-kollektionen till storebror, en pennvariant av pärlplatta till storasyster och lite nya badleksaker till lillasyster, alltså inte särskilt avancerade eller dyra saker utan bara lite roliga presenter en "vanlig" söndag. Vad gäller detta mysiga tipset så blev vår av tidsbrist rationaliserade variant rätt så bra också. Boken beställde jag ju med en gång jag fått tipset om denna kalender och idag när barnen var på dagis så var det "någon" som hade lagt en bok i nedanstående kalender vilket barnen tyckte var mycket spännande. Efter att ha läst första avsnittet ikväll är hela familjen spända av förväntan inför fortsättningen och det är skönt att slippa bråket om vem som ska välja saga och vilken som ska läsas, i december ska det efter bästa förmåga råda frid i det Setterbergska hushållet. Jag hoppas ni alla hade en riktigt mysig första advent!




En liten förhandsvisning av vår nya fondvägg, jag återkommer med fler foton så snart rummet är färdigpiffat.

6 kommentarer:

Ellas Inspiration sa...

Men så söt den blev!

Kram Karin

Mrs. b sa...

Den blev verkligen jättefin, din kalender!

eldh sa...

Superfint! /Elin

Anonym sa...

Jättefin kalender!!
Och fondtapeten verkar härlig. Kommer tillbaka senare för att se den på plats...
http://rosalucia.bloggagratis.se

Designdrömmar sa...

Vad fin den blev, vi har en gammeldags variant här hemma som min farmor sytt till mig och mina syskon när vi var små. Kommer att visa den inom kort.
Kram Åsa

Anna sa...

Gosh vilken fin adventskalendr du gjort, me like a lot :-) Kram Anna