tisdag 17 februari 2009

Låt mig introducera...


... en av mina allra bästa kompisar, Maria, ofta refererad till här på bloggen som bästa M. Vi har känt varandra sedan jag i fjärde klass flyttade från Torslanda, strax utanför Göteborg till Lunden i östra Göteborg och vi varit "bästisar" ända sedan dess. Maria är gift med A och har även hon tre barn, Annie, Maja och så lille Olle, född för snart ett år sedan, ni ser charmtrollet här ovan. Maria är en av de mer kreativa människor jag känner! Hon och maken köpte sitt första hus för ett antal år sedan och med gemensamma krafter förvandlade de ett rätt nedgånget och mediokert hus till ett underbart boende och precis när de var färdiga så bestämmer de sig för att köpa ett nytt renoveringsobjekt! Maria var vid tiden dessutom höggravid och de drabbades hårt av en familjetragedi och många var de gånger jag undrade vart de fick energin från.

Det mesta gör de själva, A är duktig på att måla och snickra och Maria har visionerna och får allt till en enhet. En utav hennes absolut bästa kvaliteter i min mening är att hon har förmågan att budgetrenovera och dekorera så att det ser ut som det kommer från "fina gatan", allt till en förvånande liten peng. Jag har många gånger tänkt att det är egentligen ingen konst att renovera och inreda om man har rejält med pengar att spendera men att komma med kreativa lösningar för en billigare peng är en helt annan! En annan sak jag beundrar mycket med henne och som jag hela tiden försöker bli bättre på är att hon kontinuerligt gör sig av med saker familjen inte längre behöver/vill ha på till exempel blocket (med stor framgång kan tilläggas) och kan på detta sätt köpa nya, fina saker till hem, barn och sig själv utan att det tär på kassan. Mitt och mannens största problem är att vi ofta låter saker ligga i förråd och dyligt alldeles för länge tills det till slut blir för övermäktigt att sälja och vi istället åker till tippen med dåligt samvete och tom plånbok... Annan intressant kuriosa om Maria är att hon var Göteborgs lucia 1992 och var med under prisutdelningarna när Göteborg var värd för friidrotts-VM 1995, ett riktigt hedersuppdrag!

Så varför berättar jag nu om Maria kanske ni undrar...? Jo, när jag nu sedan årsskiftet har gått tillbaka till mitt "vanliga" jobb på 75%, samtidigt som jag sköter petrified in pink på den lilla fritid jag har, och ja, just det, jag har visst tre underbara barn också, känner jag att bloggen blir lite lidande. Jag älskar min blogg, den har inneburit otroligt mycket spännande chanser och möjligheter för mig under det året jag haft den och jag vill absolut inte att den ska tyna bort och jag har försökt hitta olika lösningar för att fortsätta att hålla bloggen intressant nu när jag inte har tid att uppdatera lika ofta. En idé jag närt ett tag har varit att ta in gästbloggare och den absolut första jag tänkte på var just bästa M, hon hade med all säkerhet kunnat fylla en hel blogg själv men även hon har ju tre barn samtidigt som hon pluggar... det är mer än ett heltidsjobb. Jag tror att Maria kommer tycka det är väldigt roligt att blogga men framförallt tror jag hon har väldigt mycket inspiration att erbjuda, många är de gånger hon skickat roliga tips till mig som sedan hamnat här eller i shopen. Bland annat är hon "mamma" till de underbara färgnamnen som jag har på Keep Calm-trycken, det är en kvalitet hon har som vi har skrattat åt många gånger och som jag nu har både glädje och nytta av. Exakt hur mycket och om vad Maria kommer skriva om har nog varken hon eller jag riktigt klart för oss ännu, men jag vet bara att det kommer bli väldigt bra hur det än blir. Jag ser med glädje fram emot ditt första inlägg Maria och hälsar dig varmt välkommen till min blogg!

4 kommentarer:

Myamia sa...

så spännande!

david santos sa...

Brilliant!!!!!!!!!!!!!!!

Änglahår sa...

Vilken bra idé. Jag ser fram emot mer inspirerande läsning!

Nettan sa...

Så spännande! Vi ser fram emot hennes inlägg.