onsdag 18 februari 2009

Handen på hjärat

Oj, det var ingen dålig presentation jag fick av Petra, tackar ödmjukast, mycket superlativ på en gång, ta det med en gnutta salt, är ni snälla.

Jag är jätteglad över det förtroende Petra har gett mig, så det är väl bara att släppa sargen och börja skriva. Jag tänkte ge er en inblick i vem jag är genom att knycka ett inlägg som Petra haft tidigare här, ni vet det där med ”Tre saker som…”

Tre saker jag går igång på:
Temakalas, inredning och att hitta smarta lösningar.

Jag älskar att planera vad det än må vara, min svaghet är väl att jag inte riktigt släpper det förrän det känns bra i magen, kan bli lite manisk och styrkan är väl att jag genomför. Jag tror mig kunna påstå att du kan lita på att det jag tar mig för blir genomfört – med ett stort återkommande undantag KÖRKORT.

Tre saker jag inte kan vara utan:
Min fina familj, mina vänner och vatten. Och handen på hjärtat: godis, bestämmer mig här och nu att försöka mig på en sockeravvänjning.

Tre saker jag ångrar:
Att jag inte hann köpa ett underbart apoteksskåp på secondhand en gång för sisådär sex år sedan.

Jag grämer mig fortfarande, att jag inte hakade på C och P när de tog körkort – men det är aldrig försent.

Och alltid alltid alltid att jag inte tvingade pappa till sjukhuset.

Tre saker som gör mig glad:
En färgglad Odd Molly-blus – är övertygad om att livet i stort sett blir fullkomligt med ett antal sådana dyrgripar i garderoben.

När jag hör maken spela spel med barnen – han har så mycket mer tålamod och inlevelse än vad jag har.

En liten varm barnhand i min.

Tre saker som gör mig arg:
Mina barn – ibland tror jag att jag blir tokig.

Min man – ingen kan få mig så arg som han kan, som tur är går det över väldigt snabbt. Tror för övrigt att små explosioner är nyttigt.

Övergrepp mot barn

Tre människor jag beundrar:
Mamma, min man och alla som vågar förverkliga sina drömmar – utan bekostnad av andra.

Tre saker jag skulle vilja göra:
Skriva en bok, skaffa mig en riktig frisyr och driva en egen verksamhet – bli ekonomiskt oberoende genom spelvinst är också väldigt lockande.

Tre maträtter eller ingredienser i köket jag gillar:
Lamm, vitlök och i vardagsmaten är morötter, vitkål och Findus frysta örter väldigt underskattat.

Tre TV-program jag ser:
Följer inga serier veckovis direkt. Maken och jag ser ett gäng avsnitt i stöten om jag uttrycker mig så, men tre serier som är/var riktigt bra är Graven – med Kjell Bergqvist, Sopranos och så älskar jag serier som Kommissarie Morse, Midsomer Murders och Frost.

Det är något som mannen och jag är riktigt bra på; att softa i soffan, tittandes på något bra. Vi slötittar aldrig men lägger någon timme varje kväll på att se något vi verkligen gillar.

Tre saker jag har med mig i livet:
En grundtrygghet och mycket kärlek – tack mamma och pappa, min familj och min positiva inställning.

Tre saker på önskelistan:
Att vårt hus får fin fasad och ett stort härligt trädäck, 25 tusen i 25 år – någon gång måste jag väl välja rätt trisslott - och ett långt lyckligt liv med familjen.

Tre bloggar jag inte kan vara utan:

petrifiedinpink såklart, det var nog den första blogg jag började läsa regelbundet. Jag är väldigt stolt över min vän som bjuder in oss i sitt liv och sin färgglada värld – en eloge!

Sedan måste jag erkänna att jag dagligen tar mig en titt i Pernilla Wahlgrens liv – vet inte varför, men hon har alltid fångat mitt intresse. Inte som artist men något är det, antagligen är jag lite avundsjuk på alla dessa fantastiska kläder som hon kan shoppa till sig och hela familjen. Jag visade mina tjejer bilder på hennes dressing room – är lite allegisk mot detta uttryck som allt oftare används men i detta fall är det verkligen befogat – och det kom bara ett andäktigt sus från deras små munnar när de såg alla Pernillas skor.

Men vilken blir den tredje? Får nog svara Vimmelmamman och samtidigt höja på hatten för denna starka och modiga kvinna. Hon - som så många andra dessvärre – har en helt annan
verklighet och kamp att vinna.

Jag är inne på inredningarbloggar varje dag – älskar Fridas gård men tar mig också en liten sneakpeak på Sally Bazar med jämna mellanrum. Det är en jättemysig butik i närheten där jag bor som drivs av en urgullig och duktig tjej.


Avslutningsvis lägger jag helt fräckt till en rubrik så att ni skall få en glimt av hur det ser ut hemma hos oss.

Tre saker som jag är riktigt nöjd med här hemma:
Våra öppningar med spots mellan vardagsrum och hall. Öppnar upp och ger huset karaktär tycker jag. Just de där valvsöppningarna är liksom vi på något sätt. Gjorde en liknande lösning i gamla huset, en idé som var självskriven här också.
Vårt underbara Sanova sittbadkar som vad det enda vi skrev loss när vi sålde det andra huset. Passar perfekt när en liten trappskrubb togs bort och inkluderades i badrummet.

Mitt fina träskåp som vi köpte på second hand för 75 kronor – passar perfekt inne på världens minsta lilla toalett – vi snackar 1,5 kvadrat.

Ni får ha överseende med bildkvalitén. Lika bra som Petra och hennes man på att ta kort blir jag aldrig, men lite bättre än det här skall jag allt jobba på!!!

Usch, nu är det dags att plugga. Det var väl det jag visste, att jag skulle tycka att det var så kul att skriva så studielitteraturen blir lidande.

Hörs snart igen och glöm inte att tala om när något gör dig glad!

Maria

3 kommentarer:

Nettan sa...

Hej Maria!
Kul att få en introduktion av dig. Jag kommer med glädje fortsätta följa med här.

Lotten sa...

Hejsan! Kul att få läsa om dig.... jag kommer att följa dig/er!

Kram Lotten

Änglahår sa...

Hej Maria!

Välkommen det här verkar riktigt lovande. Kommer fortsätta följa dig/er framöver. Hoppas du kommer och bjuda på massor av inspiration.

Fick hem min "LOVE" tavla häromdagen och igår ramades den in i en Ribbaram - det blev sååå bra!!
Utveckla gärna shopen med fler texter.