torsdag 26 februari 2009

"Mamman i huset" - Tack!

Nu har jag skrivit på Petras blogg i drygt en vecka och jag tycker det är jätteroligt, är bara lite orolig att ni skall sakna den arbetsbelastade Petra för mycket och hennes fina bilder.

Jag har varit tveksam till att skriva blogg, eftersom det ibland kan stå mig upp i halsen när jag läser bloggar där allt är så där rosenrött, huset perfekt och all inredning matchad och uttänkt så till den milda grad. Jag älskar ju det där men stundtals blir det bara för mycket, ingen distans.

Nu tänker väl en del av er att -"Sluta gnälla, om det stör dig så sluta läs då". Och det är faktiskt det jag gör när jag känner så. Då struntar jag sonika att surfa in och kolla in hur alla dessa vackra Shabby chic-husen förbättras från dag till dag. Vissa dagar klarar jag bara inte av att läsa hur mycket bättre livet blir av en Vipp-tvålpump.

Kanske är jag bara avundsjuk, jag vet faktiskt inte varför det stör mig så vissa dagar.

Jag har precis läst en en kommentar på gårdagens inlägg från "Mamman i huset" som skrev så här:

"Vilket fint inlägg! Tur att det sista stycket också fanns där - eftersom det då också blev mänskligt!"

Tack, dessa rader gjorde mig jätteglad för det är så jag hoppas att man skall ta det jag skriver. Inte tvärtom med irritation och tysta svordomar om "det perfekta livet". För dessvärre har ingen av oss det perfekta livet, vi kanske bara vill att det skall verka så. Vi får alla oss en sväng av sleven, dessto viktigare då att ta tillvara på det fina vi har och ge varandra ett extra leende och klapp på ryggen.


Idag skall jag nog pigga upp mig i regnet med att köpa en vacker tulpanbukett.
Må så gott//Maria

5 kommentarer:

Ä N G L A H Å R sa...

Tack för ditt inlägg! Detta har jag också funderat över. Jag gillar inredning och bloggsvären är hyfsat ny för mig. Vad som slagit mig är alla dessa perfeka hem! Otroligt mycket tid & pengar(!) måste läggas ned. Dessutom är många många småbarnsmammor...jag får det liksom inte det och gå ihop. Dessutom en blogg som ska uppdateras med bilder etc.
Funderar på om jag ska lägga ut en blid när vi har det som rörigast. Dotterns rum kan se ut som en riktig rövarkula ibland.
Även om vi har bra "förvaring" som det brukar uttryckas...

Ä N G L A H Å R sa...

Glömde...

Köp dig den där tulpanbuketten idag! Den kan göra under i vissa lägen.

Mera Maria sa...

Så sant som det är sagt, "Änglahår"! Det får nog bli lite fler sådana "röriga" inlägg. Jag tror som sagt inte att man gör sig en tjänst - eller andra - när allt skall vara så där "petnoga". Precis så säger mina tjejer ibland till mig: "Mamma, du är alltid så petnoga. Varför är du det?" Ofta kan jag inte riktigt svara dem på det.//Maria

♥ mamman i huset... ♥ sa...

:D

Tack!

Petra C sa...

Hej, hittade hit från Mamman i huset. Har inte kikat på ditt "operfekta" inlägg men kör på och visa att allt inte är på topp jämt! Håller med dig i det du skriver helt och hållet i detta inlägg!