torsdag 26 mars 2009

Bara det är ”du”

Jag fascineras av alla dessa renoveringsprojekt och ombyggnationer som pågår runt omkring oss. Så gott som dagligen så promenerar Olle och jag en villagata fram där jag tror att det fixas och donas i åtminstone var och vartannat hus.

För oss som skall ge oss på utsidan av renoveringskåken är det en väldigt bra inspirationskälla. Men är det inte otroligt hur alla dessa småbarnsfamiljer – för ofta är det ju faktiskt så – orkar och har råd med alla dessa mastodontutmaningar. Är det verkligen så att alla brinner för inredning eller förväntas det av oss att ha ett tipp topp hem? För så här var det inte när jag var liten, så här var det inte ens för 10 år sedan, men helt plötsligt har det exploderat och så gott som alla bor i designerhem, hämtade från Sköna hem.

När jag inte kan hålla mitt löfte till mig själv att plugga utan drömmer mig bort i bloggarnas värld så fastnar jag ofta för dessa husprojekt och gärna kök. Det finns så otroligt mycket fina hem.

Ta dig en titt på tex Doredoris fina kök här. Visst är det så härligt med det röda?

Hemma hos En prinsessas dagbok ser köket ut så här med nymålade vita socklar.

Och vid matplatsen suktar jag efter detta underbara väggord – vill ha! Det är så sant som det är sagt - eller som här, skrivet!

Hemma hos en Tvillingmamma planeras det kök för fullt. Been there, done that - twice! Jag önskar er lycka till och hoppas att ni blir nöjda!

Och slutligen hemma hos Maja Moments har vad hon kallar ”joddlarköket – det var antagligen ett härligt furukök från 80-talet förr – blivit härligt vitmålat.


Det finns så fantastiskt mycket fint att välja på men det viktigaste är trots allt att just vår familj trivs där vi bor. Sedan kan vi ju alltid inspireras och ”stjäla” en och annan idé, omvandla den och paketera in den så att det blir bra just hos oss.

Jag har en vän som när hon klev innanför våra dörrar för någon vecka sedan utbrast: Åh, vad det luktar ”hemtrevligt”. Lite senare sade hon att det kändes precis som om ”här bor Maria” och att man känner sig välkommen hemma hos oss. Det tror jag är bland de finaste komplimanger jag har fått.
För det är precis så jag vill att det skall kännas – att du trivs och känner att du med godan ro kan dra upp fötterna i soffan och luta dig tillbaka. Jag är ju den första som skriver upp sig på den där projektlistan. Vi har ju gjort det mesta med vår insida och för oss har det ju blivit en slags livsstil att fixa och greja här hemma.

Min man och jag brukar sisådär varannan fredag laga eller köpa hem god mat, öppna en flaska rödvin och slå oss ner vid köksbordet. Dessa kvällar är det TV-förbud och ägnas åt prat och tjat. Och jag tror att det inte passerar en enda sådan fredagskväll utan att vi konstaterar – så där lite stolta och förnöjda – hur bra vi trivs med vårt kök. Vårt kök är inget märkvärdigt, men vi tycker väldigt mycket om det och det måste väl vara det bästa betyget trots allt?

Jag kanske plockar fram lite för och efterbilder nån dag så får ni ta er en titt själva.

Må så gott//Maria

3 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Visst skall man stjäla - det blir ju ens egen härliga kombination.


Kika in till mig - jag har en tävling på gång.

Hälsningar Maud

Hemmabloggaren sa...

Vill bara önska en härlig dag!

:D

Lycklig fru sa...

Jag skrev själv ett inlägg i min blogg här om dagen om detta med bygga och renovera. Vi är själva mitt uppe i det och har varit i dom senaste 5 åren.
Vi kämpar på, men man tröttnar rejält emellanåt.

Hoppas du lägger ut lite bilder på ert kök. Vore kul att se.

Mvh Sofia