tisdag 17 mars 2009

Den late förtar sig inte

Jag har ju berättat om vårt lilla nätta renoveringsobjekt som har sysselsatt oss det senaste året. Detta hus från 1925 var från början ett tvåfamiljshus.

När vi flyttade in rev vi ut allt – badrummen, ett par väggar osv. På andra våningen rev vi ut köket och öppnade upp väggen till jungfrukammaren. Tanken var att detta skulle göras om till en klädkammare och till Olles rum. Vi hade först inte bråttom, vi bara stängde dörren till vad som såg ut som en nerdammad bastu och ignoretrade eländet. Allt var utrivet intill grunden och när man öppnade dörren kändes det som ett stort svart hål som bara slukade energi.

Men allt eftersom vi fixade i ordning rum för rum så insåg vi - läs "jag" - att det där med klädförvaring blev ett mer akut problem. Eftersom Olles rum och klädkammaren hänger ihop var vi tvungna att fixa bägge rummen samtidigt.

Sagt och gjort, när juni kom drog vi igång med ”operation klädkammare/killrum. Olles rum är fortfarande inte riktigt klart men det får väntar tills han flyttar in så vi kan se hans ”lekmönster”. Men att målat det har jag trots allt inte kunnat hålla mig ifrån. Men nu var det ju inte renovering och måleri som detta skulle handla om.

Det jag ville visa är en smidig lösningen på gardiner. Som kanske framgick av inlägget där jag berättade om Annies gardiner så antar jag att det inte kommer som någon överraskning att jag inte är någon fena på att sy. Men gardiner måste ju killen ha – och mörkläggande rullgardiner.
Jag köper gärna färdiga gardiner, problemet är bara att det är svårt att hitta fina sådana tycker jag. Inte blir det lättare när Olle även har ett ”Lotta på Bråkmakargatan-fönster”. Och vad är det undrar väl ni? Jo, det är sådana där små runda fönster. Lotta har det i sitt hus på Bråkmakargatan och jag tycker att de är så söta – och totalt OPRAKTISKA!


Så simsalabim, lösningen fick bli IKEA:s mörkläggande vita gardiner, prydda med walliesar inköpta på Hornbach. De är gjorda i något slags skumplast med häftkuddar på baksidan.Olle var nog bara ett par veckor när jag sprang på dessa och blev så där omedelbart förälskad.Jag hade ingen aning om var det skulle sitta, jag visste bara att jag var nödgad att köpa dem. Jag måste ha sett ut som professor Balthazar när jag kom på att jag naturligtvis skulle fästa dessa sötnosar direkt på rullgardinerna. Rätt fiffig lösning om jag får säga det själv.

Och det bästa av allt, det krävdes inte ett enda stygn!

Ha en bra dag/Maria

8 kommentarer:

Camillas blogg sa...

Så fint!!!

Har du målat dem stora wallies oxå?

Hälsningar
Camilla -en nyfiken som gillar din sida mkt!!

petrifiedinpink (Maria) sa...

Tack Camilla! De stora djuren är målade direkt på väggen. Jag tog helt enkelt de bilder jag hittade på nätet. Det finns ljuvliga "tapetdjur" i retromönster som jag älskar, men jag hittade inget mönster som passade till de färger jag ville ha i Olles rum. Men formerna på dessa är så söta så jag la in bilderna i ett ppt-program och projekterade dem direkt på väggen och skissade av. Utöver de du såg på bilderna har vi också en liten målning på en stor och en liten elefant. Nu skall jag spana in din blogg//Maria

petrifiedinpink (Maria) sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
liva sa...

Jättefint! Var har du hittat blomkrukorna? Skulle passa perfekt i min grabbs tomma fönster... ;)

petrifiedinpink (Maria) sa...

Hej Liva!

Tack, ja visst är krukorna fina, så härliga färger. Jag sprang på dem på Indiska, men dessvärre tror jag inte att de finns kvar. Det bästa är att de är i plats så drar Olle ner dem så undviks bulor i huvudet. Jag hoppas att de finns några kvar till dig i ett litet hörne på Indiska någonstans!

Ha en bra dag//Maria

Nybliven sa...

Hej där! Sökte efter apmotiv till vår lille killes rum och hamnade här. Har du några bra tips på länkar där jag kan hitta tapeter med liknande mönster (som apan som hänger i trädet)? Det är PRECIS ett sånt motiv jag är ute efter!

Tack så supermycket på förhand!

liva sa...

Hej och tack för svaret! Jag får kolla om det finns några kvar i någon vrå, då! ;)

petrifiedinpink (Maria) sa...

Hej Nybliven!

Jag "snodde" motivet från www.lollopard.se", men när jag går in och tittar nu så ser jag varken apan eller giraffen. Jag sökte på Google precis och då hittar jag tapetfigurer på www.svenskabarnrum.se, men inte heller där apan.
Så nu har jag letat och letat och till slut klickade jag in på www.inke.nl och direkt på den här länken http://www.inke.nl/beesten.php?lang=en. Hoppas att det kan hjälpa dig!

Ha en bra dag//Maria