onsdag 4 mars 2009

Låt mig presentera….

…Annie, Maja och Olle, tre små söta monsterbarn som bor hemma hos oss.

I somras gick jag och gnagde på en idé som inte riktigt ville ta form. Jag tror att jag hade alla dessa dop- och födelsetavlor i bakhuvudet, men vad jag ville ha var tavlor som beskrev mina barn precis som de var just nu. Jag skrev in en massa ord för varje barn så som jag såg dem.

Annie tex är morgontrött, hade växtvärk nästan varje kväll och längtade enormt efter att tappa tänder, hoppade ständigt hopprep och skulle – om hon fick – kunna sitta framför TV-n hela dagen.

Maja är tvärtom, morgonpigg, otroligt pysslig, sjunger jämt – ibland vet vi inte om hon sjunger Carola eller om hon har slagit sig så ni förstår själva. Hon är envis och väldigt studsig när andan faller på.

Olle var bara tio veckor när dessa tavlor gjordes så ni förstår själva att hans ord är lite ”luddiga”.

Hur som helst, ni förstår kanske tanken med dessa tavlor. Jag berättade för Petra om min idé, gav henne alla ord, vilka färger jag önskade samt ett djur som fick symbolisera varje barn.

Här ser ni resultatet:


Visst är de fina? Det är kanske svårt att se ordentligt på detta kort, men i tre olika färger står det cirka 20 ord som beskriver våra barn. Jag tycker att Petra och petrifiedinpink fångade idén precis på pricken. Dessa tavlor betyder väldigt mycket för mig och till sommaren är det dags att göra nya. Min tanke är att man kan uppdatera både ord, djur och kanske färger vid samma tidpunkt varje år så blir det som ett minne att spara. Ett minne som beskriver det unika med varje barn från år till år. Tiden går så snabbt och de utvecklas hela tiden.

…nu kom jag förresten på en ny idé som fångar ögonblicket och kan ge ett fint minne. Det skall jag ta med Petra, återkommer om den går att konkretisera!

Ha en bra dag, nu bara MÅSTE jag plugga lite.
Kram Maria

8 kommentarer:

Gottegrisen sa...

Vilken rolig idé!! Jättefina tavlor!!

The 80's Me - Miss CutiePie sa...

Otroligt bra ide!
Tack för all underbar inspiration!

Nettan sa...

Kanonbra idé! Och jättefina tavlor. Precis som allt annat Petra gör :)

♥ mamman i huset ♥ sa...

Verkligen jättefina!

Måste klura ut vilka ord som beskriver mina guldklimpar bäst...

C´est la vie sa...

Åååhh vilken härlig idé!

Ä N G L A H Å R sa...

Jättebra idé!! Jag skulle vilja ha något liknande till vår hall som beskriver hela vår familj.

/Änglahår

Anonym sa...

De är jätte fina. Ni är så kreativa både du och Petra. Hinner ungefär kolla bloggen varje fredag. Mysigt med en fredagsblogg. Ska du skriva mer Maria? Sköt om dig och trevlig helg. Kram Maria A

Maria sa...

Vilka fina tavlor ! Är det nåt som man kan komma att hitta i webshoppen ?? Skulle också vilja skaffa sånna till mina barn.