måndag 20 april 2009

Badrumsspaning

Hoppas att helgen har varit bra.

Hos oss innehöll den cirkusbesök, trädäcksbygge, grillning, lek och putsning av nedervåningens fönster, libanesisk mat – till maken och mig på lördagskvällen – och så klart städning.Återigen, fy vad allt syns nu när solen lyser.

Söndagen avslutades som vanlig med en lång skön powerwalk med ”grannfrun”. Vi tar en snabb promenad på knappt en timme varje söndag vid 19 och fyller den med en massa prat och tjat, ett kanonsätt att runda av helgen.

Idag fortsätter rundvaningen hemma hos oss. Vi har nu kommit till på vårt badrum nere på entréplan och lite före och efterbilder .

Kikar du in idag så ser det ut så här:


Men innan dess tror jag att detta badrum kunde vinna kategorin:

MEST MATERIALVAL PÅ SÅ LITEN YTA SOM MÖJLIGT UTAN NÅGON SOM HELST MATCHNING

Detta badrum bestod av ett sammelsurium av kakel, mosaik, betongglas och som pricken över i:et en liten inmonterad spegel i duschen.

Och som om det inte räckte så var det bara att konstera att arbetet var under all kritik. Det var ju bara att riva ut allt och börja om från början.

Vi valde samma kakel/klinkers på golv och väggar, endast formen skiljer dem åt. Bänkskåpen är vanliga köksskåp från IKEA och både handfat – Villeroy & Boch – och duschvägg – Westerbergs – är kanonfynd från Bauhaus. De sålde ut produkter som de köpt in men som aldrig kom till försäljning. Handfatet skulle ha gått på närmare åttatusen tror jag och duschväggen nästan lika mycket, nu betalade vi 1900 kronor totalt. Vilka fynd, va?

Vårt badrum är inget märkvärdigt alls, men jag gillar känslan därinne. Det är lugnt och harmoniskt, rofyllt på något vis. Det enda som stör mig är att jag måste putsa duschväggen var och varannan dag. Jag antar att ni börjar ana att den här tjejen inte gillar fläckar och kladd. Nä, tvärt om, det stör mig och ger mig myror i kroppen, jag erkänner. Ingen som har ett bra tips på rengöringsspray för glasväggar, förresten? Tips mottages med tacksamhet.

Eftersom det nästan bara är maken som duschar härnere gav jag honom i uppgift att städa detta badrum. Behöver jag säga att det gick så där. Nu är det nog bara jag som städar och jag tror inte ens att han kommer ihåg att detta står på hans att-göra-lista!!!


Men jag gillar honom ändå!

Må så gott//Maria

4 kommentarer:

Bokmalen sa...

Jag använder oftast "vim" till duschdörrarna, eller heter det "jif" numera!?? Jag tycker att det tar bort beläggningarna bäst. Men Maison Belle´s kalkspray funkar oxå om det är lite mindre. Å den luktar ju dessutom super!! ;)
Kramen, Maria

petrifiedinpink (Maria) sa...

Hej Bokmalen!

Vilken fin blogg du har. Jag gillar muggarna som du är med och tävlar om, skarpt...fin färg!

Tack för tipset, undrar om jag inte har en gammal Vim långt ner i städbacken under diskhon. Annars blir det till att inhandlas imorgon tillsammans med ny diskborste.

Trevlig kväll//Maria

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Jätteskön känsla i badrummet, jag gillar den!

A & Lilla P sa...

Va snyggt det blev!