måndag 11 maj 2009

Krabbtips mottages med tacksamhet

God morgon!

Hoppas att himlen är lika blå runt om i landet som den är över Göteborg idag.

Maken och tjejerna har lämnat huset för dagis, skola och arbete och själv sitter jag med min stora latte och spanar in lillebror som äter små bitar av lingonbröd med leverpastej på. Så där härligt - NOT - kladdig och med en numera kamoflerad och självhäftande vattenflaska. Han är så söt så det skär i hjärtat.

Om två veckor skall storasyster Annie ha teater på skolan. Den här terminen har de haft tema havet och nu börjar det bli dags att uppföra en pjäs i ämnet.

Annie skall vara KRABBA!!

HUR klär man ut sig till krabba? Har ni några idéer på en enkel dräkt så lämna gärna en kommentar och glöm nu inte att jag INTE kan sy speciellt bra.

Jag tycker det är svårt att balansera vad hon vill ha på sig. Man kan ju gå hela vägen med klor och allt, men tänk om hon tycker det är fjantigt och skäms?

Ja ja, jag är tacksam att det är bekymmer som dessa som fångar min uppmärksamhet denna morgon.

Ha en riktigt bra dag//Maria

8 kommentarer:

M sa...

Haha tänker direkt på filmen love actually där ena ungen ska varaa hummer i julpjäsen :)
Röda tumvantar kanske?
Kram M

Malin sa...

Haha - orättvist att barn är söta även när de är helt nerkladdade med leverpastej. :-)

SV: Kul att du gillar vår trädgård. Det gör vi med. :-) Till hösten är det tre år sedan vi grävde ner det första (huset var nybyggt) - så det behöver inte ta så lång tid att få det mysigt. :-)

purple area sa...

Röda kläder och händer som krabbor. Om man syr kloliknande vantar i filt så det går att sticka in händerna.

AnnaG sa...

Du har ju fått jättebra tips med röda kläder och tumvantar. Jag skulle även ta ett diadem och sätta piprensare eller liknade på med flirtkulor med svarta prickar på som ögon till krabban.

Hemmabloggaren sa...

Oj oj, vad kan man ta? Kanske tomtekläder/kjol med röda tumvantar och...näää gud jag suger verkligen på det här med maskerad/teaterutstyrslar. Hoppas du eller någon annan kommer på ngt bra!

Pernilla sa...

Tror att din lille Olle är ganska jämngammal med min Kasper. Och äter macka på samma sätt. Med leverpastej :-).

ANNAANNA sa...

Röda kläder osv som flera nämnt, å så kan du göra ett krabbskal att fästa i ryggsäcksremmar av kartong.

Om du tar ett diadem med röda bollar på (såna där som sitter på fjädrar, brukar finnas hos exempelvis Buttericks) å så kan du måla ögon på bollarna.

karola sa...

sv. Tack vad kul du gillade min altan....men...-åh det låter jättemysigt med barn som bär runt på kuddar :)...en trevlig röra!
en fantastiskt trevlig film love acually kan jag rekommendera om så bara för att kolla in krabb utstyrlseln i skolpjäsen :)....eller var det kanske en bläckfisk...hm...dåligt tips (fast bra filmtips) hehe...