söndag 10 maj 2009

One of a kind

Jag har varit inne på det förrut och jag säger det igen:

"Herre Gud så likriktade vi är".

Jag skulle söka på InTrade för att leta efter en sak och Google gav mig en lång, lång, låååång lista på en massa bloggar som skriver om dessa tapeter.

Vad är det som gör att vi så lätt nappar på samma saker? Vi fixar och grejer för att skapa det personliga hemmet, men egentligen - medvetet eller omedvetet - så hakar vi på samma trender.

Bra, dåligt, jag vet inte, bara du trivs så är det ju inga problem, men visst är det värt att fundera en stund över fenomenet?

Ja, det var bara en reflektion från köksbordet.

Ha en bra söndag och må så gott//Maria

4 kommentarer:

2BarnsMamman sa...

Ja, visst är det lite märkligt! Man är inte så unik som man tror, men tapeterna var fina :)

Malin sa...

Jag har också reagerat över samma sak. Väldigt mycket samma saker. Woods-tapeter, Keep Calm and Carry On, väggord och mycket annat som ständigt återkommer. Kanske har alla lika god och likadan smak? :-)

FURNISH.etc sa...

Ja det är verkligen märkligt! Hur vi än vrider och vänder på det så påverkas vi nog alla av varandra, mer eller mindre. Men precis som du skriver, bara man trivs själv, det är ju det viktigaste ;)

Vill passa på att tipsa dig om en tävling jag har på min blogg nu, där du kan vinna valfri snygg väska/bag, välj mellan ett fyrtiotal olika mönster och modeller. Finns bland annat en jättesöt rosa väska med vita prickar på, skulle ju passa dig ;)

Mrs. b sa...

Jo visst är det så! Jag är expert på att hitta inspiration via andra. Samtidigt känner jag inte att mitt hem blir någon kopia, utan jag väljer ut det jag tycker är fint. Det är ju bara en själv som ska bo där trots allt (om det nu är just inredning vi pratar om).