torsdag 7 maj 2009

Regn, gummistövlar, biblioteksbesök och så liiiiiiiiiiiiiiiite AnnaO

Idag regnar det i Göteborg och det verkar inte klarna upp heller.

Eftersom maken är bortrest var det jag som för ovanlighetens skull lämnade tjejerna på skola och dagis. Med oss hade vi så klart en mycket frustrerad Olle. Han ser inte alls poängen med att ha regnskydd på vagnen utan tycker att det inverkar negativt på hans spaning på omvärlden.

Hur som helst, flickorna lämnades och vi promenerar hem igen när telefonen piper till.

I ett sms står det "Härliga gummistövlar". Kan man göra annat än att le i ösregnet då. Det gav resten av dagen rätt inriktning!

Det var min vän och kollega som satt på den förbipasserande spårvagnen och som spanat in oss - eller rättare sagt gummistövlarna.

Eftersom maken var borta igår hade jag absolut ingen lust att ta hand om middagsmat och därefter ett matbord och kök typ såhär:

Så istället styrde vi kosan till det närliggande kulturhuset - ett jättemysigt ställe, perfekt att besöka emellanåt.

Vi läste lite, lånade lite böcker och eftersom mitt kommunikationsprojekt i Medie- och Kommunikationsvetenskap handlar om barns läs- och biblioteksvanor passade vi på att ta lite "miljöbilder".
Att Olle fick upp en sida med frågetecken är hur passande som helst. Vi försöker läsa för honom, men han har inte fattat vitsen med böcker ännu - mer än att man kan gnaga på dem och i bästa fall dra loss flikar!

När det var klart åt vi på caféet i huset, en mycket god lasagne med sallad och en ursmarriga basilikacreme tillsammans med alldeles nybakat bröd.

Perfekt och ingen disk blev det heller!!!

När kvällen kom och det väl var tyst i huset och alla barn hade somnat passade jag på att ta ett kort på min nya AnnaO-kudde innan jag intog min studieposition vid datorn.


Hoppas att ni har en bra dag//Maria

11 kommentarer:

petrified in pink (Petra) sa...

Den är helt underbar!!!!!

M sa...

Snygg!!

Anonym sa...

Varifrån kommer gummistövlarna? de är ju helt underbara!

petrifiedinpink (Maria) sa...

Hej "Anonym"!

TACK!!!
Ja du, dess dyrgriper till gummistövlar. Jag önskar att jag kunde imponera med något riktigt coolt märke - eller egentligen inte, för det är inte så viktigt för mig - men de är inköpta på ICA Maxi för 149:- och alldeles alldeles regntäta. Men det viktigaste är att jag blir lite extra glad när det lyser upp en regnig dag!

2BarnsMamman sa...

Kikar in för första gången och lämnar ett litet avtryck...

En sån färgklick kan man verkligen behöva en regnig dag :)

Maria sa...

Vilken fin kudde och vilken härlig dag ni verkar ha haft!

HEMLÄNGTAN sa...

Kudden var verkligen fin, och den passar jättebra där!
Mysig dag trots regn och att din man var bortrest. Själv så älskar jag att gå till biblioteket med barnen och jag tror faktiskt att min son också tycker om det.
Kram Jenny

Hemmabloggaren sa...

Det låter som en perfekt dag, bara en sån sak som att slippa disken - underbart! Kram.

Gottegrisen sa...

Superfin kudde! Glada stövlar! Och oj, vad skönt det är att låta någon annan fixa mat och disk. Mannen i Gottegrisens hus är också bortrest och vi har låtit IKEA laga köttbullar åt oss i kväll :o)

//Linda

M sa...

Ja dom är bra :) Vi har så himla roligt ihop. Man behöver liksom pauser i "vardagen" och bara ses och skratta och ha roligt! Ska försöka lura in dom i scrapbooking också tänkte jag :)
Kram
PS. Svinsnygga gummistövlar! Blir nog en tripp till ICA Maxi i helgen kanske :)

Malin sa...

Man kan alltid lita på att få lite Anna O från dig. :-) Låter som en härlig dag.