fredag 8 maj 2009

Helt uppåt väggarna

Idag är det fredag och maken är hemma med Olle så jag kan plugga lite extra.

Men innan jag kör igång vill jag bara dela med mig av lite fint.

Var inne på den lokala färg-och-tapethandlaren häromdagen och blev väldigt förtjust i Intrades tapeter. Jag skulle nämligen vilja pigga upp en tremetersvägg här hemma.

Eftersom vårt hus från början var en tvåfamiljsvilla, har vi "bakentré" där även trappan till andra våningen är placerad. Denna hall är så där på en höft uppfräschad, men där jag skulle gärna sätta en tapet.

Det här utrymmet är mycket praktiskt eftersom vi kan gå in med barnvagn där och sedan ha vagnen stående inne utan att den smutsar ner eller stör "det första intrycket" när man kommer innanför våra dörrar.

Kanonbra, men också en mycket svår yta att nyttja rent praktiskt då det är långsmalt, en ytterdörr, en öppning mot köket och så själva trappan - och en vagn - på ett par kvadratmeter.

För att pigga upp en regnig dag så kommer här några smakprov på Intrades coola tapeter som kan göra vem som helst glad:

Vad sägs om den här turkosa "tavelramstapeten, fanns i chockcerise också som var världens kick att se på.


Lite mer diskret i hela sin glans är den här. Men är inte lampan, statyerna och kudden fantastiska - vill ha...åter igen!!!!

Nästa tapet står väldigt högt upp på listan över vilken tapet det kan tänkas bli. Även om jag helst vill ha en som kan ta upp vårt svartlaserad plankgolv.


Rött är ju en favvo-färg i min bok och jag hade gärna hittat en plats här hemma för denna lilla karamell.

Men just nu lutar det åt den här tapeten, för jag tror att den hade gjort förutsättningarna mest rättvisa. Allra helst hade jag nog haft den på svart botten, så jag skall undersöka om den varianten finns.

Kuddarna i soffan ovan hade jag gärna lagt på sängen i vårt chokladbruna sovrum - fast då funkar det ju inte med AnnaO-överkastet.

Tänk alla dessa problem vi brottas med varje dag!!!

Ha en riktigt skön fredag//Maria

10 kommentarer:

Hemmabloggaren sa...

Ha ha, måste medge att det var med viss fasa jag gav mig in betongprojektet, speciellt med en treåring. Jag vet att det nästan alltid slutar i smärre kaos men det får man väl ta helt enkelt :D

Kram och hoppas ni får en härlig helg.

Malin sa...

Mycket fint - men den turkos tavelramstapeten är min favvis. Är man tavelfreak så är man. :-)

Ha en skön helg! :-)

karola sa...

hihi...ja vilka problem...dessa fanns inte för 100 år sen :) Tack och lov att man lever denna tid! eller hur??

tavelramstapeten var ju toppenfin, tänk att ploppa ut med en riktig ram här och där!!...men kanske inte bästa alternativet för din hall??

ha det gott

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Åh, så fint! Min dotter vill ha ny tapet på sin fondvägg, hon fill ha något japanskt, men kanske kan hon gilla det här också! :)

Maria sa...

Hej!
Den första var helt klart bäst...men jag har funderingar på att peppra en vägg med hål så jag kan hänga upp "riktiga" tavlor på det sättet. Denna idé kommer nog inte gillas av min sambo dock...haha.

Ha en trevlig helg.

/Maria

Augusti_73 sa...

Jag älskar hela Pip-kollektionen, vill ha dem allihop! Den röda lilla karamellen finns på en vägg i vårt vardagsrum, och den samma men med blå botten på en annan. Ser fram emot att få se vilken du väljer.
Ha en fin helg!

HUSnrNIO sa...

Så mkt fint. Kliar i fingrarna på att få ändra lite här och där men sambon håller hårt i tömmarna... Ha en trevlig helg!

♥ mamman i huset ♥ sa...

Wow, vilka tapeter! Den turkosa var helt fantastisk och den skulle jag gärna ha här i huset någonstans. Men det beror nog mest på att jag är sugen på turkost just nu. Jag skulle kanske börja med ett kuddfodral istället.

Ha det gott!

Designdrömmar sa...

Underbara tapeter, den sista blev jag helt förälskad i. Skulle dessutom passa perfekt i min dotters rum som jag precis ska leta tapet till. Tack för tipset.
Kram Åsa

Helena sa...

Jag älskar deras tapeter! Deras katalog är helt underbar. Elins rum är redan tapetserat men en Pip tapet och snart ska Annie också få en tapet därifrån (den rosa med blommor och fjärilar).