måndag 18 maj 2009

Skalman, tjejmys och trädäckshopp

God kväll!

Sitter över tangentbordet - pluggskriver så ögonen går i kors.

Ibland - läs ganska ofta - tar jag mig en paus och läser lite bloggar. Jag läser både bloggar såsom den här, bloggar som jag har fastnat på efter att ha fått kommentarer, men även sk kändisbloggar. Och ibland är jag helt stum över hur illa det är med skrivspråket på många "kändisbloggar". Vet folk inte när man skall använda - eller inte använda - stor bokstav? Eller att svenska språket är ett av de språk där man sällan särskriver? Nu kastar jag kanske sten i glashus, kanske har ni stört er lika mycket på det språk jag använder här.

Om så är fallet, snälla säg till!!!

Nog om detta, i förra inlägget visade jag hur altandörren börjar arta sig. Här kommer en bild där en liten del av vårt nybyggda trädäck syns.

Vill bara tala om att ett trädäck är bra till mycket, hoppa hopprep till exempel. Till tjejernas förtjusning har jag anammat detta och försöker genomlida ett antal hundra hopp när vi kommer hem på eftermiddagen.

Fy vad jobbigt det är, men säkert effektivt. Jag kan meddela att Annie här inte flåsar lika mycket som sin mamma när hon hoppar.

Imorgon får jag finbesök av mina - och tillika Petras - kära vänner. Vi skall äta hämtmat i form av indiskt och tjata lite, skall bli jättemysigt.

Men innan jag säger god natt så måste jag visa Majas fina alster som skall få snygga ramar och pryda en vägg här hemma.


Är de inte fina?

Maja hade använt klart sin ranson av kopierade målarblad och uppmanades rita av - på frihand - och detta blev resultatet.

Inte har hon ärvt det draget av mig, det kan jag garantera!

8 kommentarer:

Malin sa...

En sådan fin Skalman hade jag aldrig kunnat rita.

Härligt med stort trädäck! :-)

Kram från Malin som också är lite språkpolis - men som inte stör sig på ditt språk det minsta. :-)

Bokmalen sa...

Så fina bilder hon ritat!! Förstår att dom ska ramas in!! ;)
Hoppa hopprep säger dom ju är jättebra motion!! ;)
Kramen, Maria

Mrs. S sa...

Ett stort trädäck är verkligen inte att underskatta. Det är nog det vi använder mest av alla de projekt vi har hållit på med när det gäller huset.

M sa...

Vilken duktig tjej! Jättefina ju, mycket roligare att spara än de färdiga som bara är att fylla i!
Ja trädäck är bra till mycket. Min lillasyster åker sparkcykel på vårat. Eftersom vi bor i skogen och det bara är grusvägar är det enda platsen som det går att åka på. Fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Hahaha så det fanns värre fasader alltså :) Jag hade (av snällhet och INGET annat) röstat på eran fasad om jag kunnat.

Kram

♥ mamman i huset ♥ sa...

Jag är nog också lite av en språkpolis och klarar inte av att läsa bloggar som har dåligt språk. Okej, en enda läser jag ibland trots dålig text men där misstänker jag verkligen skrivsvårigheter. Själv slappnar av lite grann i bloggen och överanvänder nog vissa skiljetecken...

Du har ju perfekt svenska, så du kan slappna av!

Hälsningar svenskfröken i Norrland!

AnnikaS sa...

Det är roligt, men jobbigt, att hoppa hopprep, borde göra det oftare.

Vilka underbara bilder hon gjort! Jobbar själv som förskollärare och försöker göra allt jag kan för att undkomma alla målarboksblad. Är helt underbart hur kreativa och duktiga de små liven är när de får i uppdrag att rita av istället.
kram Annika

FURNISH.etc sa...

JAg kan bara hålla med dig angående språket på vissa bloggar. Massor av särskrivningar, stavfel, inga punkter osv. Det är väldigt svårt att läsa då tycker jag. Men ditt språk är perfekt! Kram!

2BarnsMamman sa...

Vilka härliga teckningar!

Jag stör mig också väldigt mycket på "dålig" svenska, tycker det förtar behållningen med läsningen.

Lycka till med pluggandet!