torsdag 20 augusti 2009

Tyginspiration! (signerat Petra)Det finns nästan inget som får mitt hjärta att klappa så mycket som vackra mönster i vackra färger, oavsett om det är på skärmen, på papper eller som i detta fallet, tyg. Just nu har jag än en gång fått för mig att jag ska bli en hejare på att sy, men kanske framförallt på att bli en genomförare (mitt vanliga mantra). Jag vet inte hur många vimplar, kuddar och annat som ligger i källaren och väntar på mig:-) Därför blev jag direkt intresserad när jag var inne på bloggen Making it lovely och där hon nyligen hade ett gästinlägg hos en annan favoritbloggare, Decor8. Nicole avslutade sitt inlägg med tre citat på samma tema:

“A good idea today is better than a perfect idea tomorrow.
“Don’t let best get in the way of better.
“Done is better than perfect.

Mitt favoritcitat anammade jag direkt och har nu gjort en tavla av som jag kommer ha på mitt blivande kontor.

Men vad jag egenligen vill med detta inlägg är att dela med mig av lite underbara tyger och mönster jag stött på det senaste så håll i er, här kommer de.

Nedan en härligt färgglad kollektion från Paula Prass kallad Summer Soirée, visst blir man glad?


Genom superkreativa (och höggravida) Therese på Tipsy Tessie fick jag nys om ytterligare en fantastisk tygkreatör, Tanya Whelan. Spana bara in kollektionen nedan, vilket ha-begär de väckte. Kan bland annat köpas här, Etsy, var annars?


När man sedan ser de helt sanslöst kreativa projekt Therese sysslar med så här i slutet på graviditeten så blir man ju bara än mer pysselsugen, eller hur? När du ändå är där så ta dig en ordentlig titt på hela bloggen, denna människa är kreativ så det bara sprutar ur öronen på henne (hennes egna ord) och hon har underbar smak!


Hoppas ni alla njuter av dagen. Idag skiner solen här i Göteborg och så fort jag har postat några beställningar skall jag bege mig på cykel till bästa Charlotte för en kräftskiveträff med mina tjejer, det skall bli supermysigt!

4 kommentarer:

Pernilla ~Pillan~ sa...

håller med om både tygerna och Tessie! Man blir glad man bara ser tygerna!

Mamamekko / Vit design sa...

"Done is better than perfect", detta kommer definitivt ramas in här hemma med, stämmer verkligen med min filosofi (inte alltid sambons, hihi)
underbara tyger!
kram

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Åh, vilka underbara citat. När jag var ung blev jag jättestressad av ett citat som löd "Good is the enemy of best", fy fasingen vilken prestationsångest man fick av det. Men Dina citat gillar jag jättemycket!

Wan Anis Sorfina sa...

i love the quotes ~ may i put it on my blog?