tisdag 1 september 2009

Kalashelg (signerat Petra)

Som jag skrev häromdagen så fyllde vår minsting Elin två år i fredags. I lördags var det dags för familjen att komma och fira och som brukligt bjöd vi på tacobuffé, det brukar vara populärt och passar de flesta smaker. Min man gör världens godaste salsa, receptet från Tasteline tipsade jag om efter Elins första födelsedag, läs mer här.


Elin är djupt inne i en Hello Kitty-fas och presenterna bestod bland annat av fina Hello Kitty-kläder, en ljuvligt metallic-rosa trehjuling och en underbar docksäng till hennes docka "Glenn" (det är självklart min man som döpt henne).

Min syster gifter sig i slutet av september och jag ska bland annat hjälpa henne att baka sisådär 80 cupcakes. Provbakade Leilas supergoda chokladcupcakes med chokladfrosting och de blev godkända så det är väl bara att köra på:-) Däremot så sjönk de ihop något så förfärligt i mitten, någon bakkunnig som har någon idé om varför?Sedan jag såg Therese kök har jag längtat efter att få in lite mer färg i vårt kök och då budgeten inte direkt tillåter en Pappelinamatta för närvarande hittade jag denna söta karamell på Rusta, ett riktigt fynd och en härlig färgklick i köket. Har den även i svart sedan innan och det är ju kul att kunna variera sig ibland. Vaxduken från Sally Bazar köpte jag ursprungligen för att ha i familje-/pysselrummet i källaren men jag har svårt att bestämma mig så den har flyttat runt lite mellan trädgårdsbordet och köket, funderar till och med på om jag inte ska ha den på mitt nya kontor... vi får se var den hamnar till slut:-) Lite färgglada vimplar gjorde rummet ännu gladare och jag tror att kalaskänslan i dem ska få vara ännu en liten stund in på hösten, blir så glad när jag kommer in i köket så de får nog sitta kvar ett tag.


Idag har varit en riktigt kreativ och rolig dag och nu börjar det bli mer än dags att fylla shopen och skicka ut höstens första nyhetsbrev. Vi hörs snart igen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint! Mumsiga cupcakes.... Och naturigtvis ljuvliga barn.
kram Ulle

Anette sa...

Så härliga bilder, mumsiga muffins! Kollaget på Elin var superfint :)

Anonym sa...

Å, vilket härligt kalas och vilka fina cupcakes. Gillar dina fina dekorationer i cupcaksen, min lilla fyller 1 år här i september och de skulle passa fint till hennes rosaprickiga kalas...Finns de att köpa i din butik eller?

petrified in pink (Petra) sa...

Anonym: dessvärre har jag inte dessa i shopen men om du mailar mig på hej@petrifiedinpink.se så skall jag fixa något till dig:-)

/Petra