söndag 15 mars 2009

Helgen i bilder

Hoppas även ni har haft en bra helg! Helgen här har ännu en gång gått i kalasandets tecken, Linnéa var på kalas på lördagen och på söndag var det både hennes och Noahs tur att gå på ytterligare ett medan jag och Elin åkte ut till Torslanda för att fira min kusin som fyllt 11 år!

Nedan ett nytt favoritfoto på Elin som käre maken tagit medan han lät mig sova i lördags morse , bara älskar färgerna i det.


Nu när ljuset äntligen börjar återvända återvänder även min lust för att fota, nedan är bilder på vårt relativt nyrenoverade familjerum. Kommer ni ihåg hur det såg ut innan...? Det har stått färdigt i snart ett år och vi har utnyttjat det ända sedan dess och sakta men säkert börjar det växa fram hur vi vill ha det, vi har verkligen skyndat långsamt med detta projekt. Det är fortfarande inte färdigt men om jag väntar tills dess så får ni nog aldrig se bilder:-)

Så här ser det ut när man kommer in i den forna, murriga gillestugan. Lekrummet från övre plan (eller hur säger man i ett enplanshus med källare egentligen...) har fått flytta ner eftersom Noah och Linnéa inte längre ville dela sovrum med sin lillasyster, helt förståerligt med tanke på hur olika sovtider de har. Rummet är tänkt att vara i två delar, en umgänges-/lekdel med TV'n som snälla svärmor lånat ut och deras leksaker och en pyssel-/ritdel. I den första delen står även soffan från gamla lekrummet (som jag hoppas byta till vitt överdrag från Bemz när det passar in i "budgeten") samt en nyinköpt bäddsoffa från IKEA. Hade även köpt två underbara sittkuddar (typ Fat boy) i cerise och lime men när vi möblerade rummet blev de helt enkelt överflödiga... de ligger numera ute på Blocket! Har klippt ut vimplar och skall sy kuddar i de underbara Heather Bailey-tygerna som skymtar i min header ovan men än har tiden inte räckt till, skall försöka schemalägga lite sytid, vill så gärna få färdigt här inne snart. Metallskenan i taket ska vi ha vita, tunna gardiner på för att separera de två delarna och göra det lite mysigare, satt med det igår men självklart hade jag inte allt material så nu hänger det tre gardiner av fyra där nere...

Denna del är självklart min favorit, pysseldelen! Här packar jag varor och Linnéa och jag pysslar, och hon och Noah bygger med lego. Malmbyråerna och köksskåpen från IKEA sväljer massor och en del lådor är till och med tomma, vi håller som sagt på att bo in oss. På väggen och skåpen samlar jag inspiration och lite provtryck.


Skoskåpen Trones fungerar till mycket mer än skor, här använder vi dem till pappersförvaring, teckningar, ritböcker, scrapbookingpapper och ritpapper, vi är väldigt nöjda med lösningen och barnen når bra själva och än så länge är det inte den röran vi hade när papprena låg i lådor huller om buller. Ovanför (utom räckhåll för lilla Elin) har vi pennor, saxar, penslar, linjaler etc. Dessa har jag och Linnéa klätt om med scrapbookingpapper, skönt att de kommer till användning ibland:-) I korgen står presentpapper, mycket lättare att få överblick på detta sättet tycker jag än när de ligger i en låda, däremot ligger presentband och dyligt i en Malm-låda.


En av helgens presenter, detta innehöll ett prinsessblock från shopen, lite pysselgrejer samt penna, suddgummi och linjal. Kortet funderar jag på att erbjuda i shopen som ett set ihop med andra blandade grattiskort, aldrig har man ett vettigt kort när man behöver det har jag märkt. Kan det vara något?


Present nummer två innehöll även det ett block, denna gång med ugglemotiv och lite klistermärken, jag hoppas det var uppskattat.Fotolusten fick sig ett rejält uppsving på söndagen när vårljuset sken in i köket och gjorde om det till en fotostudio, ljuset blev sådär härligt som det blir ibland. Till min stora förvåning ställde barnen snällt upp, en efter en och blev de fotade, resultatet ser ni nedan, mina nya favoritfoton. Det var länge sedan jag höll i kameran och jag märker att lusten att lära mig mer kommer som ett brev på posten, när jag tog fotokursen med bästa Mikaela i januari var det så tråkigt ljus att glädjen helt enkelt inte infann sig, nu längtar jag om möjligt ännu mer till våren så att jag kan fota mer!Hoppas ni får en härlig vecka, denna vecka ska jag koncentrera mig på att jobba ikapp några av alla de projekt som släpar efter och göra mitt allra bästa för att inte ta mig an något nytt innan dessa är avbockade, snälla låt mig bli den genomförare jag önskar bli!

Kram Petra

8 kommentarer:

Myamia sa...

Vilket underbart rum Petra! Kanonfint!

Mrs. b sa...

Vilket härligt rum, och vilka förutsättningar för ordning&reda! Precis vad jag önskar hem till oss, men det går ju så långsamt fram med alla olika inredningsprojekt ibland.

Och vilka fina foton, förstår att du är nöjd! Och så fint skärpedjup - vad använde du för bländare när du tog korten?

Gottegrisen sa...

Oj, vad jag blev inspirerad till att ta tag i vårt hobbyrum i källaren, som just nu bara är ett enda stort skräprum. Tack för titten!!!

♥ mamman i huset ♥ sa...

Jisses vad mycket inspiration jag fick av ditt inlägg! Oj, bara att sätta igång...

Kram!

FastAnna sa...

OH MY GOD!
Älsklingar!!! Faster vill ha!! NUUUU!!!
Det var den finaste bilden!!!
Åh gud!!!! Kan mamma printa nåt tro? Hon åker ju & hälsar på mig i London på onsdag...
Åhhh gossssssssisar!!

sussi sa...

hihi; fint. De måste se dig som magisk!

Evasleva sa...

Jättefint rum. Jag gillar verkligen idén med att ha ett rum där man pysslar och umgås. Vi har själva kastat ut teven och köpt ett bord att pyssla vid, till vardagsrummet. Och så har vi ett barn påväg också som man kan pyssla med om några år också :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.