måndag 26 oktober 2009

Nu är det jul igen (signerat Maria)

Sitter på jobbet och vill bara tipsa lite snabbt om underbara juldekorationer som finns på ett av mina favoritställen Fridas gård.

Det här har jag klickat hem för att skapa lite extra julstämning vad det lider.

Tror att den lilla ramen med "Merry Christmas" kommer att bli extra fin med ett vackert band och klädd med granris eller liúmmer, återkommer med bildbevis när den är på plats!

Nu är det också hög tid att sätta glögg om man vill ha det klart innan julen är förbi. Precis som så många andra i Göteborg kommer vi att förlita oss till GP:s Dunderglögg som är ljuvlig - och inte för söt.

Här kommer recptet:

Två Dagars Dunderglögg (några flaskor)

5 liter svagdricka

5 skivade råa potatisar

1 paket bakjäst, 50 g

1 påse nejlikor

1 påse kardemummakärnor

1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)

1 kanelstång

1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)

2,5 kilo socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.



Hoppas att du får en riktigt fin dag och må så gott//Maria

1 kommentar:

Fredrik Setterberg sa...

Satte våran igår. Det bidde tre hinkar!!