måndag 21 december 2009

Julpysseltävlingen!

Efter mitt senaste inlägg trodde jag verkligen att vi haft vår beskärda del av magsjukan men det verkade inte riktigt som om den ville släppa greppet om oss riktigt än... På lördagen kräktes Linnéa ner sig, utan att ens vakna... Lilla Elins mage börjar först nu hämta sig och i fredags morse, alltså nästan en hel vecka efter den senaste kräkningen så slog Linnéa till igen vilket innebar att även helgens alla inplanerade aktiviteter fick ställas in. Kusinerna skulle firas i Gottskär och jag skulle äntligen få se min syster och hennes mans fina tillbyggnad. På söndagen var det den traditionella pepparkakshustävlingen hemma hos mina föräldrar och adventsspel i kyrkan i hägrade men vi ville inte riskera att sprida dessa ovanligt elaka bakterier vidare och har därför hållt oss isolerade hemma. Tilläggas bör att det faktiskt har varit riktigt mysigt, vi har klätt gran och dekorerat pepparkakshus, skrivit färdigt och skickat alla närmare 70 julkorten, varit ute på korta promenader och hunnit umgås en hel del... allt detta hade varit svårt att hinna med på grund av det pressade schemat så inget ont som inte har något gott med sig. Dessutom beslutade vi oss för att barnen inte ska gå mer till dagis innan jul, de skulle egentligen ha gått både måndag och tisdag för att vi skulle hinna jobba undan det sista, men nu har vi fått nog av dagisbaciller för ett tag:-)

Idag är det alldeles vintervitt ute och minus 7 grader, en väldigt ovanlig syn här i Göteborg och jag vet inte om det är maken eller barnen som är lyckligast. Samvetet var därför inte allt för dåligt när jag bestämde mig för att stanna inne och jobba undan det sista innan jag tar lite julledigt när barnen och maken skulle gå ut och åka pulka.

Här kommer äntligen de pysselinlägg som jag ännu inte hunnit blogga, jag är ledsen att de kommer så sent men ibland blir det så här med tre småbarn.

1. Anna mailade in den här söta granen, jag ville gärna ha en minigran i Noahs och Linnéas rum men ångrade mig när jag såg vad de kostade... Men underbart fint är det och jag älskar rosetter i granen, vi har fullt med röda i vår.


2. Detta pysslet kom från en tjej som flitigt kommer med härliga kommenterar här på bloggen och även om det är lite sent för kalendergåvor detta året så är fördelen med en blogg att all inspirationen finns kvar till nästa år. Här kan ni läsa om denna finurliga och snygga aktivitetskalender, och fortsätt gärna läs i bloggen efter detta inlägg för nu har familjen även hunnit göra mycket av aktiviteterna i kalendern, mycket härlig inspiration.3. Från Erica kom inte mindre än två fina collage på härliga adventsinstallationer, de väcker verkligen skaparlusten i mig.


4. Och sist men inte minst fick jag nedanstående bild från härliga Mrs B. Så här skriver hon i sitt mail:

"Ett litet tips, som jag dock inte är uppfinnare till men som är så enkelt att jag gärna tillämpar det, är att knyta ett litet rött band om något ”icke-juligt” föremål. I mitt fall har min kära betongljusstake fått ett rött band på sig, och på en sekund förvandlats till ett ”juleljus”. Enkelt och snabbt, och särskilt skönt om man har tidsbrist och inte har tid med annat roligt julpyssel."

Enkelt och snyggt, vad mer kan man begära?5. För att det ska bli lätt att se alla pyssel samlade så kommer även här Gottegrisens pyssel som jag bloggat om tidigare.Så nu till det som jag lovade i slutet av november i mitt inlägg, jag behöver er hjälp att rösta fram det bästa julpysslet från ovanstående för att en lycklig skall få 500 kr i presentkort i shopen:-) Ni röstar genom att kommentera detta inlägget, skriv numret som står framför er favorit. Bland er som röstar lottar jag ut två små julgåvor som jag postar under morgondagen så glöm inte lämna din mailadress så jag kan få tag på dig:-)

Hoppas ni hinner njuta av förjulstiden och att Kung Bore varit på besök även hos er. Det var mycket lyckliga barn och man som nyss kom in från kylan för att värma sig med lite soppa:-) Nu ska jag ta tag i nyhetsbrevet där jag bland annat kommer ha en gratisnedladdning av något juligt...

Uppdaterat: ni kan rösta till och med 12.00 den 22/12.

12 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Jag röstar på nr 3

postadresstorslanda@hotmail.com

Annelie J sa...

Jag röstar på bidrag nr 2!!

annelie@halsomagasinet.net

s.m.i.l.e sa...

Jag röstar på nummer 2!

Milla sa...

Jag röstar på nr2

Anonym sa...

jag röstar på nr 2 ! ! !
Hälsningar astrid

Ludde sa...

Jag vill rösta på min mamma så klart!!! =)

Ludde sa...

Och min mamma är nummer 2 glömde jag att skriva!!!!!

Anonym sa...

Jag röstar på nummer 2/Jecca

Anonym sa...

Jag lägger min röst på nr:2 /maggan

Josefine Bergqvist sa...

Jag röstar på bidrag nr 2!

Julkramar Josefine

josefine@simplicity.se

Lise-Lotte sa...

Jag lägger min röst på bidrag nr 3.

llh@uss.se

Anonym sa...

Rösten läggs på nr:2. /me