fredag 11 december 2009

Livstecken, om än svagt och jag hoppas inte för gnälligt:-) (signerat Petra)

De två senaste veckorna har gått, och gör i allra högst grad fortfarande, lite som i ett töcken... Julkortsbeställningarna i butiken fullkomligen överrumplade mig och jag har under två veckor arbetat mer än vad som förmodligen är nyttigt. Första veckan gick det bra förutom att tryckeriet fick ett maskinhaveri som gjorde att det blev lite förseningar men den här senaste veckan tror jag i ärlighetens namn inte att jag kommer komma ihåg om ett tag. Mina arbetsdagar har inte räckt till och jag har fått ta till kvällar och nätter till 2, 3 och ibland 4 på morgonen och det fungerade OK så länge barnen var friska. Förra fredagen mitt under Idol började så Noah att kräkas... på tisdag natt var det Elin, på onsdag slog det till på Fredrik som blev däckad under hela dagen (slapp kräkningarna dock) och på torsdag var det Linnéas (o)tur:-) Mitt i allt detta så fick Noah någon form av allergisk reaktion eller vad det nu kunde varit (han är inte allergisk mot något vad vi vet) och fick stora utslag över hela kroppen och öronen svullnade upp till oigenkännlighet natten till torsdag... det var bara att åka till akuten och få adrenalinspruta. Till slut visste vi inte om vi skulle skratta eller gråta men som tur är är vi en rätt så positiv familj och med världens bästa backup. Svärmor ryckte som vanligt in (<3 <3 <3) och har kunnat hjälpa till under veckan då alla tre barnen varit hemma, så att jag har kunna jobba vidare... inte roligt att vara tvungen att sitta och jobba när barnen är sjuka.

Så om jag inte svarat på era fina pysselmail eller varit särskilt aktiv här så tror och hoppas jag att ni har förståelse. För att klara av denna anstormning i shopen och sjuka barn samtidigt så har det varit strikt prioritering som gäller och då har bloggen tyvärr hamnat låååångt ner liksom sömn. Ni som mailat mig med era pyssel ska jag svara så snart jag bara kan och även blogga, behöver fortfarande posta ett antal julkortsbeställningar och lite annat innan jag kan andas ut en stund igen. Jag återkommer så snart jag bara kan och vill passa på att önska er en riktigt härlig luciahelg!

Och på tal om det så var det givetvis det sorgligaste denna veckan... att Linnéa missade dagis luciafirande... Det hjälpte inte att locka med att vi nog är friska och kan gå på kyrkokörens luciafirande  på söndag för där får man nämligen inte vara det man vill som man får på dagis... Alla flickor utom den som blivit lottad till lucia skall nämligen vara "vanliga" tärnor... Jag kom då på att nästa söndag i kyrkan så ska de vara änglar och då ska hon få bli den vackraste ängeln man någonsin kan tänka sig. I samma sekund jag sa det kom jag på att det kanske var dumt att lova för jag kommer nog inte hinna runt i några affärer... Kanske har någon snäll och uppmärksam läsare något tips på vackra änglavingar man kan beställa på nätet?

Huset är nu helt tyst så när som på mitt smattrande... barnen skall sova över hos mormor och morfar (som sagt, vi är otroligt lyckligt lottade som har så många fina omkring oss) och bästa maken och pappa fyller år idag! Ingen av oss har ork för något storslaget firande men ikväll ska vi vara lite busiga och äta något gott framför TV'n, ta ett glas vin och mysa i soffan framför finalen i Idol. Det skall bli riktigt spännande att se hur länge det dröjer innan vi sover sött:-)Foton från vår familjefotografering i Gunnebo i höstas med bästa Mikaela.

9 kommentarer:

Anonym sa...

I bland blir liksom prövningarna många på en och samma gång...phu!
Hoppas att ni hinner med lite vila under helgen. Ta hand om er.
Kram Ulle W

Mrs. b sa...

Åh vad mycket eländiga baciller ni råkat ut för - hoppas ni fått er beskärda del före jul och får en lugn och skön helg sedan!
Självfallet gäller det att prioritera med omsorg så man inte dukar under på kuppen! Sköt om er!

eldh sa...

Oj, det låter verkligen som om ni har haft fullt upp. Hoppas nu att alla är friska o krya o att ni får en skön lucia o jul! / E.

Josefine sa...

Det låter inte alls kul. Stackars er. Panduro har jättefina änglavingar. Vita duniga med fjädrar. Mina tjejer har sådana och tycker de är jättefina. Det blir också mycket fina kort när de har dem på sig. Jag har en bild på min blogg. www.josefine-bergqvist.blogspot.com
Kram Josefine

Pernilla ~Pillan~ sa...

Som vanligt så brukar allt komma på en gång... hoppas snart hela familjen är pigg o kry igen. Roligt att du får så mycket beställningar, även om det är stressigt. Är såå nöjd med min tavla!

petrifiedinpink (Maria) sa...

Vi har vita änglavingar som gärna lånas ut. Inte av de mer exklusiva slaget, men vita, glittriga och gratis!

Kram

Jenny sa...

Hej!
Tänkte tipsa om att panduro har fantastiskt fina änglavingar att beställa på deras nätbutik.
Kram!

Karins fotoblogg sa...

Oj, oj... det där låter tufft! Hoppas att ni får vara friska nu och att du/ni får en lugn och skön jul!
Törs jag mig på att gratulera till alla beställningar? :)

Ha det gott, kram

Lina ♥ C´est la vie sa...

Petra, jag har vingar i butiken, men såg det lite sent... kram till er!