fredag 26 februari 2010

Älskar tapeter! (signerat Petra)

Kommer ni ihåg min lilla IKEA-byrå som jag piggat upp lite och som jag numera förvarar klistermärken,  visitkort och annat som är bra att ha när man packar varor? Tapeterna har jag köpt genom Inreda där man får en liten bit (ca. 20 cm) av högst 6 tapeter för portokostnaden 49 kr, riktigt fina tapeter men bitarna räcker tyvärr inte så långt om man vill göra lite större projekt.

Pimpad IKEA-byrå

Och visst har jag visat upp vår Expedit (IKEA) som jag tapetserat med överbliven tapet från kontoret (kan inte se att jag gjort det nämligen....)?

Rosa sittpuffar i vårt familjerum

Ett tips jag fått från många i blogosfären är att man genom Måleributiken har möjlighet att köpa riktigt stora tapetprover (1 m!) och jag valde för ett tag sedan att komplettera min Anichov i grönt med varianterna i turkos och rött. Klädde om vanliga tidsskriftssamlare i papp från IKEA och har dem nu på mitt kontor för att förvara kataloger och tidningar. Härligt med ännu mer färg. Det fina &-tecknet (och en fin stjärna som Elin har i sitt rum) har jag bytt till mig av Nallebrum mot ett ABC-tryck, det passar så fint på kontoret.

Omklädning av tidskriftssamlare med hjälp av Designer's Guilds Anichov i olika färger

Nu har jag gjort ännu en beställning på Måleributiken (de var riktigt snabba denna gång:-) och resultatet ser ni nedan. Det blev inte riktigt samma Wow-känsla när jag hade dem i handen som jag tänkt och det beror nog i mångt och mycket på att jag egentligen hade velat ha samma tapeter som jag klätt om IKEA-byrån ovan med och då särskilt tapeter från InTrade's Pip-kollektion men några större prover av dem har jag inte hittat någonstans... någon som har något bra tips?

Stora tapetprover

Projektet jag ska ha detta till är att piffa till nedanstående mappar som står bredvid min dator och ser sorgliga ut i sin beigehet. Tipset fick jag hos en av mina absoluta favoritbloggare Chez Larsson. Se här vad snygga hennes blev. Jag kommer nog att välja att ha kvar metallen så att jag kan fila undan de mappar som jag inte jobbar med för tillfället i min lilla IKEA-byrå som står bredvid mig.

Sedan jag började med detta mappsystem har jag äntligen fått bättre ordning på alla papper på mitt skrivbord och en mycket bättre överblick för att inte tala om hur lättstädat det är:-) Hade de nu bara varit lite snyggare också så...Som sagt, tips mottages tacksamt på var man får tag i större bitar av Pip-kollektionen!


Jag önskar er en härlig fortsättning på fredagen och en ännu bättre helg!

12 kommentarer:

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Åh så fint, nu blev jag inspirerad!

Tipsy Tessie sa...

Det blev ju så himla fint. Jag fick mina tapetprover från inreda igår (pip-kollektionen) och wow, vad fina de var. Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska göra med dem :)
Har du köpt nya rosa puffar till TV-rummet oxså? De var ju jättehärliga. Var har du köpt dem?
Hoppas ni får en härlig helg ni med, utan några sjukdomar och jag hoppas vi kan ses snart.
Kramar

Lisa sa...

oj så fint allt ser ut! känner genast att jag skulle vilja piffa till hemma med lite färg...

Sussi sa...

Åh, så´inspirerande ...

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Och de rosa puffarna, var kommer de ifrån??? De är jättefina!

Mathilde sa...

Men åh så snyggt! Gud vad härligt med alla färger. Vad sugen jag blir på att bomba mitt vardagsrum med färg nu! Får nog bli en sväng till IKEA och lite färg.
Kram

milla sa...

Inspirerande...tack för tipset.Milla

Lina ♥ C´est la vie sa...

Åh ja gmåste bra få berätta för dig om PiP kjollektion! Jag ska bröja sälja deras Kitchen collection!!! Och textil mm. Dock ej i webshopen men kommer finnas här i mitt lager/showroom. Mycket rosa och mycket pippisar och blommor, bara säg till om du vill ha bilder.
kram ha en fin lördag söta Petra,
Lina

Zizzi sa...

Vad fint det blev med lite mer färg!

Heléne sa...

Super fint me alla tapeter!!! Har oxå fastnat för Intrad's Pip-kollektion... beställde igår lite prover från inreda.com. Men så idag hittade ja att www.tapetorama.se har dessa som man kan beställa som provbitar, fanns lite olika storlekar på proven dock inte helt gratis.

viagra online pharmacy sa...

Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska göra med dem :)

maja...Style & Life by Leia sa...

Superfint.
Lånade den här bilden (på tapetproverna) till min blogg, självklart länkat till dig men om du misstycker så hojta till så tar jag självklart bort den.

kram kram