torsdag 11 februari 2010

Elins nya favoriter (signerat Petra)

När Therese var här igår hade hon med sig helt underbara presenter till tjejerna som hon virkat, jag började nästan gråta så fina var de:-). En fantastisk mössa med en otroligt fin blomma på, den var tänkt till Linnéa men dessvärre hade hon lite för stort huvud och Elin hade inget emot att ta över den:-)

När jag var hemma hos Therese för ett par veckor sedan så förälskade jag mig i en bläckfisk som hennes mamma virkat till Ozzy. Tror ni inte att söta Therese hade virkat en till Elin - så fin var den! Elin har alltid ett gosedjur hos sig i sängen när hon sover och hittills har det varit en nalle... igår blev nallen brädad av en bläckfisk:-)

Än så länge är det lite för kallt för att ha den fina mössan ute men så fort Elin kom hem från dagis idag så frågade hon direkt efter sin mössa och sin bläckfisk, mycket bättre betyg än så går det inte att få!

Elins nya favoriter!

Dessutom hade Therese virkat en supersöt liten väska till Linnéa och under tiden vi satt och pratade efter lunchen så virkade hon snabbt ihop några blommor som vi fick för att piffa upp väskan ytterligare. Linnéa satt koncentrerat under hela Bolibompa ikväll och försökte fästa dem utan att lyckas så nu har jag lovat henne att fixa det tills hon kommer hem från dagis imorgon... oooppss, lovade kanske lite för mycket, har en del att stå i under morgondagen...


Virkad väska med blommor

Måste också passa på att tipsa om lunchen jag bjöd på; Arlas gulaschsoppa, precis så enkel så att inte ens jag kan misslyckas. Gjorde lite exra när jag ändå var igång och bjöd familjen på till middag. Blev mäkta förvånad när det var riktigt populärt, jag menar det var ju grönsaker i:-) När jag var hos Therese så bjöd hon på ljuvliga scones à la Leila och det inspirerade mig att göra något bakat (jag bakar i princip aldrig) vilket resulterade i muffins med parmesan och basilika. Vet inte hur de passade ihop med soppan egentligen men än en gång, de var enkla och jag gjorde dem själv:-)

Lunch!

Både jag och Therese blev mer än mätta av lunchen men jag hade ändå förberett en liten dessert som jag länge velat pröva efter att ha läst om den för länge sedan hos Ingela med bloggen All is Pretty; nämligen apelsinsallad med valnötter och choklad, Weronica på En Mammas Dag gillar den också, se här. Trots att valnötter inte är en favorit så är denna sallad en riktig hit, den kommer vi göra många fler gånger. Serverad i färgglada skålar från Rice inköpta på Nordik efter tips från Therese gör ju inte saken sämre:-)

Apelsinsallad med valnötter och mörk choklad:-)

Hoppas ni får en härlig fredag!

5 kommentarer:

milla sa...

Åh, det var så mycket att kommentera så jag vet knappt vart jag ska börja.
-mössa & väska=lovley
-bläckfisken=even lovelyer
-Gulasch, ska jag prova
-muffinsen ser toppen ut kul att prova
-skönt att fler än jag inte bakar så ofte, skratt.
-härliga bilder.Trevlig helg.Milla

Anonym sa...

Du är så duktig Petra, finfina bilder, pysslig och arbetssam mamma. Du inspirerar många kan du tro, fortsätt så och lycka till med allt!

Hälsningar moster!

Anonym sa...

Så nu har både Nallen och "innemössan Hello Kitty " blivit brädade.
Vilka ljuvliga virkalster.
Desserten ser jag fram emot att bli bjuden på vid tillfälle.
Vad mysigt att ses då och då och inspirera varandra och oss alla bloggläsare.

Kramar från Monica

Katja sa...

superdupersöt väska :)

maybe*mej sa...

Visst är hon söt Therese... Å så duktig på att göra så mkt fint. superfin bläckfisk. Hörde att ni hade haft sååå trevligt. Till mig hade hon gjort en underbart fin uggleburk som hon hade virkat. Förstår inte hur hon hinner. =)

Å du visar också så mkt fint.

kram