torsdag 18 februari 2010

Linnéa 6 år idag och Spännandesjukan (signerat Petra)

petrifiedinpink_linnea_6_ar

Uppmärksamma läsare av bloggen vet att jag har tre barn, tvillingarna Noah och Linnéa födda 2004 och en liten Elin född 2007. Till historien hör också att Noah och Linnéa råkade födas på var sin sida om tolvstrecket vilket innebär att de har skilda födelsedagar. Nu när de börjar bli äldre tror jag de inser mer och mer vilken fördel det är att ha en helt egen dag istället för att slippa samsas. Så dagen till ära dukades frukostbrickan i rosa toner och smörgåsar i form av hjärtan. Till skönsång (hmmm...) bar vi in brickan till en nyvaken tjej. Jag har en känsla av att den unge mannen vars tur det är imorgon inte kommer vara lika nyvaken...

Det är också tack vare hans nedärvda "sjukdom" den s k Spännandesjukan, (hans pappa hade den när han var liten),  som vi har varit hemma med alla tre barnen sedan i onsdags då Noah strax innan dagis klagade på magont och som ett brev på posten kräktes en stund senare. Som "vanligt" var han en stund efter pigg som en mört och vääääldigt hungrig. Då magsjuka går på dagis vågade vi givetvis inte riskera att smitta ner andra om det visade sig vara den "riktiga" magsjukan (för vi har ju bara haft den tre gånger hittills denna vintersäsongen) och höll vi barnen hemma. Jag vet i ärlighetens namn inte hur många sjukdagar vi har haft i år, jag tror inte att jag överdriver (rådgjorde precis med den i och för sig lika förvirrade maken) men barnen har nog inte varit på dagis under en full vecka (förra veckan undantagen) sedan början på december. Linnéa har inte varit på dagis på hela veckan på grund av befarad streptokockinfektion som satte sig som en sorts nackspärr på henne, Noah hade likadant för ett tag sedan, så hon längtar rejält.

Nu håller vi som vanligt tummarna för att natten ska passera utan olyckor så att vi kan gå in med den blå/turkosa brickan till Noah imorgon, att barnen kan gå till dagis och få bli firade av sina avdelningar samt att vi kan ha lite släktkalas på lördag, vi har alla längtat så efter några månader med mycket sjukdomar.

Längtar ni också efter våren...?


petrifiedinpink_linnea_6_ar_2

5 kommentarer:

Mrs. b sa...

Gratulationer till båda två! Hoppas spännandesjukan inte blir för spännande...

Här hemma får vi en 5-åring på söndag.

milla sa...

Vad häftigt att vara tvilling men ändå få en egen dag! Grattis idag & grattis i morgon.
Kram Milla

petrifiedinpink (Maria) sa...

Härligt!

Jag håller tummarna för att födelsedagsbarnen just nu är i färd med att bjuda sina kompisar på födelsedagsläckerheter.

Kram och ha en skön kalashelg!

Lina ♥ C´est la vie sa...

Åh grattis till båda två från mig :)
Och vilka fina bilder du tagit!!
Hoppas ni får va friska i helgen och får ha kalas,
kram Lina

Min plats i solen sa...

Hoppas att båda barnen hade fantastiska födelsedagar! Visst är det något speciellt med födelsedagar? En alldeles egen dag att hyllas på och när man är barn är ju dessa dagar viktigare än det mesta.

Här längtas det också efter våren. Känns som det varit en väldigt lång vinter. Men än verkar den inte vilja ge med sig...

Ha en trevlig söndag! Kram Lotta