onsdag 3 februari 2010

Vad vore livet utan vänner? (Signerat Maria)

Just när jag trodde att Göteborg inte kunde bli vitare så föll det ännu mera snö. Har precis avverkat snöskottning - fick forcera ut barnvagnen med ren viljestryka i morse - och sandning samt lämnat barn på dagis och skola. Detta pass innebär att jag inte ens behöver fundera på om jag har fått tillräckligt med motion idag.

På fredag fyller jag år och det firades lite i förskott med en tjejmiddag i lördags.

Tänk att det alltid är lika mysigt - att få prata, tjata, äta en massa och dricka mer rödvin än vad man kanske egentligen borde. Det saknades tyvärr ett par vänner som inte kunde komma men vi var åtta fina tjejer som satte sig till bords och stämningen var högt i tak.

Eftersom jag själv är urusel på att fotografera - och inte ens tänker på det - så är det Petras kort som får agera bildbevis från kvällen.

Jag - som så många andra - älskar att ha en massa levande ljus, men eftersom vi har en liten kille är det inte så ofta som man kan frossa i massor av tända ljus, precis överallt. Men nu passade jag på. Det kändes som om jag tände ljus i flera timmar när jag förberedde kvällen.

Vi inledde kvällen med lite bubbel och sedan tog vi oss an en middag som gick i italienska smaker.Förrätten bestod av carpaccio och tomat och mozarella samt foccaciabröd.Därefter fortsatte vi med lax och räkpasta.
Slutligen gjorde vi plats för en apelsinchokladkaka.
Självklart var vi nödgade att även plocka fram smågodis, chips och lite ostbågar innan vi avslutade kvällen strax efter tvåsnåret.

Det är härligt med vänner och nog måste det vara snart, det där som man säger, att ett gott skratt förlänger livet.

Ha en riktigt bra dag i snöyran//Maria

5 kommentarer:

petrified in pink (Petra) sa...

Tack igen för en underbar tjejmiddag! Att få sitta ner vid en sådan här underbar måltid och dessutom inte behöva springa upp varannan minut är såååååå mycket värt! Till och med huvudvärken dagen efter:-)

Kram P.

Ingela [All is pretty] sa...

Vilken härlig kväll och vilka fantastiska mat- och dukningsbilder! Jag fyller också år på fredag och nu blev jag grymt avundsjuk på din tjejmiddag, så mysigt! Blir ingen sån för mig men får trösta mig att jag och maken har barnvakt och får njuta bio och middag ute i alla fall! :)

Känner igen det där med snön, fick också skotta mig fram för att kunna dra barnvagnen genom all nysnö till dagis...

Ha en fin dag, all snö till trots. Vissst vill vi ha vår nu!?

Milla sa...

Grattis i förskott. Vilken fantastiskt vacker dukning och vilka smarriga maträtter. Härligt med tjejmiddag och alla skratt samt lyxen med tända ljus.Är det en stege i bakgrunden? Ha en bre födelsedag! Kram Milla

Mrs. b sa...

Så härligt det såg ut, vilken fin dukning & god mat!
Gratulerar lite i förskott!

Hemmabloggaren sa...

Ljuuuvligt med både middag och vänner, å vilken dukning sen - lovely.

Kram kram.