tisdag 16 mars 2010

Tips på Photoshopactions! (Signerat Petra)

Hoppas ni har haft en bra helg! Vår har varit jättebra men intensiv, det blir lätt så med tre barn har jag märkt, särskilt nu när de börjar bli lite äldre och har lite olika aktiviteter och kompisar som de gärna vill träffa. Själv hade jag också nöjet att få träffa bästa vännerna för en härlig tjejmiddag hos bästa Anna på fredag, mer om det senare.

Mannen och jag kände oss nöjda med att det till slut efter en långdragen säsong blev Anna som tog hem Melodifestivalen, även om vi även hejade på Salem. Höll på att skratta ihjäl mig när jag helt plötsligt såg Björn Gustafsson vid pianot:-). Barnen hade hellre sett Eric Saade och det blev en liten kris när så inte blev fallet när man var väldigt trött efter en hektisk dag:-) Nu får de nog vila några helger innan det är dags för dem att komma in i Körslaget.


Jag måste tipsa om några Photoshopactions jag sprang på häromdagen. Har följt Pioneer Womans blogg lite av och till och på senare tid även hennes Twitter och Facebook-feeds. Häromveckan, strax efter att jag tagit detta fotot på vår katt Tiger, såg jag att hon skulle ha en tävling med kattfoton. Laddade upp mitt till gruppen och lyckades komma med i första urvalet men sedan tog det stopp. Inte konstigt med så mycket ljuvliga foton som hon hade att välja mellan (förstår inte hur hon orkade gå igenom alla...) men kul att ha varit med. Nu till saken, jag har mest förknippat Pioneer Woman med matlagning tidigare och hade inte koll på att hon även hade ett stort fotointresse. I samarbete med Doug Boutwell från Totally Rad (välkända för er som gått kurs hos bästa Mikaela) har hon skapat två GRATIS actionset som när jag började använda dem blev kärlek vid första ögonkastet, se två exempel här nedan så kanske ni förstår varför. Ladda ner dem här.

Anakin - Pioneer Woman Photoshop actions

Trött Anakin försöker vila på kanten av vår soffa...

Noah, before and after using Pioneer Woman's Photoshop actions
Exalterad Noah på väg till Bushuset för hans och Linnéas sexårskalas, ett mycket lyckat kalas tyckte både barn och föräldrar:-)

Igår var första arbetsdagen på min två veckor långa vårstädning. Har en hel del ordrar kvar att göra korrektur till, skicka på tryck och packa och skicka iväg innan jag på allvar kan gå in i skapandet, jag längtar efter att för fullt kunna gå in i denna kreativa fas. Klicka här om du vill komma till formuläret där du kan anmäla dig till nyhetsbrevet så att du får mail när det är dags för öppning igen.

Hoppas solen lyser även hos er och att ni får en härlig dag!

2 kommentarer:

Mrs. S sa...

Tack för dessa tips. Måste testas!

Josefine sa...

Vad roligt att du kikade in på min lilla blogg :)

Visst är dessa actions bra! Jag har också gått kursen för Mikaela. Hon är fantastiskt duktig!

Jag är mycket nyfiken på nyheterna i din webshop. Jag tycker du gör SÅ fina tryck. Tack för mycket inspiration på din fina blogg!

Kram Josefine