måndag 15 november 2010

Välkommen till Elins rum!

Som de flesta av er redan vet så har vi tre barn, två sexåringar och en treåring. Vårt lilla hus i Mölndal har ett plan samt källare och på övre plan finns bland annat tre sovrum. När Elin föddes för tre år sedan så delade alla syskonen sovrum och använde det andra till lekrum. Det dröjde dock inte allt för länge förrän de två då fyraåringarna tyckte att lillasyster skulle sova i ett eget rum så att de kunde ligga och prata på kvällarna, de var ju stora:-) När de nu har blivit sex år och dessutom är en pojke och en flicka med olika intressen så har det blivit dags för varsitt sovrum. Sagt och gjort, jag och Fredrik fick snällt flytta ner i källaren och operation egna rum är inledd. Trodde jag skulle bryta ihop ett tag av röran som uppstod då vi flyttade omkring fyra rum samtidigt (jag vet, inte vårt smartaste drag...) men nu är allt flyttat och det är "bara" piffet som kvarstår.


Det rum som var enklast att färdigställa var Elins. Hon fick ta över det som, när vi flyttade in i huset, var Noahs och Linnéas lekrum. Det som började med att jag förälskade mig i ett tyg av min favorit Charlotta Sandberg från den första Kaspar & Saga-kollektionen och där min lillasyster hjälpte mig att måla av några av detaljerna från tyget på väggen. Detta var över fyra år sedan och kärleken består. Där är också ränderna som Fredrik och jag fick för oss att måla i våras, härligt färgglada! Här finns gott om utrymme för Elin och hennes kära docka Glenn och här lyssnar hon på musik i sin fåtölj, sköter om Glenn, bygger med duplo och leker med Little People och har ofta thébjudningar tillsammans med Glenn och sina syskon. På väggarna är det självklart en del av mina tryck, bland annat ABC, siffror, namntryck och ugglor men en annan favorit kommer från den oerhört duktiga Bettina Johansson som har handmålat en underbar doptavla till Elin, vi är så glada i den.

I fåtöljen ligger en Gantkudde som Elin fick i doppresent och en randig kudde som jag virkat, inte särskilt vacker men jag är mäkta stolt över att jag gjort den själv. Bredvid den söta filten som Elin (eller egentligen Glenn;-) fick av bästa Therese ser den förstås inte mycket ut för världen men det bjuder jag på:-)Ytterligare några favoriter i Elins rum är dessa helt underbara virkade godsaker som Elin fick i treårspresent. Jag hittade dem hos Annamax och de är helt otroligt välgjorda. Vet inte om jag eller Elin gillar dem bäst:-) Det söta lilla träfatet hittade jag på Blå Elefant och det passar perfekt till dessa kalorifria godsaker.


Tack för titten in hos Elin!

17 kommentarer:

s.m.i.l.e sa...

Hej! Vilket underbart flickrum! Jag är alldeles mållös. Som ett vitaminpiller! Vilken lycka att få ha ett sånt fint rum!

Varifrån kommer den fina mattan?

Tack för inspirationen och fortsatt trevlig vecka! :-)

Mrs. b sa...

Så fint hon har det i sitt rum!
Jag blev också lite förtjust i de virkade "godsakerna"! Har ju virkat ett par själv, men det blir inte riktigt lika fint... :-)

Sonja {sodafoto} sa...

Sååå fantastiskt fint! Så inspirerande att jag kanske skulle ta och vräka på lite mer färg i mina barns rum...

petrified in pink (Petra) sa...

Tack för era fina kommentarer, vi är väldigt glada i Elins rum:-)

Mattan är från IKEA, vet tyvärr inte om de har kvar den längre. Vi älskar den, den är underbart mjuk att sitta på och lyser upp hela rummet. Skulle gärna ha en till i Noahs rum som ännu är väldigt kalt.

Jenny - Mamma till Elias sa...

Åå vilken härligt barnrum! Man blir ju jätte glad av alla fina färger:) Älskar dina kort (har tipsat om dom i min blogg). Jag ska snart börja inreda vår lille prins rum & det är så roligt att få tips & inspiration!

Kramar Jenny

♡Johanna♡ sa...

jösses vilket underbart rum! Så härligt med underbara färger och alla supersöta små prylar.
Lyllos Elin som har ett så fint rum :)

Kram från mig
Johanna Majkvist

♡Johanna♡ sa...

jösses vilket underbart rum! Så härligt med underbara färger och alla supersöta små prylar.
Lyllos Elin som har ett så fint rum :)

Kram från mig
Johanna Majkvist

maria sa...

riktigt fint! jag gillar att allt inte passar perfekt det blir så mycket personligare då

Annelie Johnsson sa...

Vad härligt det ser ut!! Har precis börjat planera lite för en " Make Over" i sonens rum, vill göra om hela, men allt i sinom tid...

Tack för all inspiration du bjuder på, med en massa härliga färger!!
Kram♥

Anna sa...

Åh vilket fint rum! Tänkte bara kolla om det är ok att jag "lånar" bilderna på kakorna till bloggen, länkar naturligtvis till dig:) Dina kort är så fantastiskt mycket bättre än mina... Anna

petrified in pink (Petra) sa...

Anna, det går självklart alldeles utmärkt:-)

Anonym sa...

i dag fikk jeg de fine plakatene i posten.

tusen takk!!

marianne :)

Lit de Parade sa...

SUPERfint!!!!


M @ Lit de Parade

Lollo sa...

SÅ FINT så man inte kan sluta titta!

Johanna sa...

Vilken härlig inspirationsblogg du har! Har inte varit inne här förut men ska börja kika in här framöver.

Marcela sa...

Beautiful roomSo lovely :)
Merry Christmas!!
Marce

Erica sa...

vilket härligt färgglatt rum!!