måndag 8 september 2008

Hektisk helg!


I helgen har vi firat lilla E som fyllde 1 år den 28 augusti. På lördagen hade vi bjudit in närmaste släkten och firade lilla E med att bjuda på hemlagad texmexbuffé och Leilas cupcakes istället för tårta. Maken stod för matlagningen och jag för muffinsbaket. Det mesta utom chips och bröd var hemmagjort och superba tips på egen kryddblandning finns här och en helt gudomlig salsa finns här, den senare blev mycket populär och helt klart ett lyft jämfört med den köpta varianten. Till baket hade jag två mycket villiga hjälpredor i form av de två stora barnen som gladeligen vispade ägg, satte upp formar och rev citron, allt för att få vara med och slicka skålarna.



Hjälpredor till trots (eller kanske just därför...) så tog det längre tid att göra dessa ljuvliga cupcakes än jag trodde men åh vad roligt det var och de smakade faktiskt väldigt gott. En stor eloge till Leila som inspirerade och gjorde det möjligt, till och med för mig, att baka.

Vi gjorde två olika varianter av muffins och hade tre olika "frostings" på dessa; vit choklad, cream cheese (färgad rosa) samt choklad. Till dekoration använda vi strössel, sockerhjärtan och silverkulor och en liten skylt med en kronförsedd lilla E. Idén är totalt stulen från en av mina favorit-inspirationskällor, en liten mini-Martha som jag följer slaviskt; Heather Ann Melzer. Till hennes lille pojks första födelsedag hade hon tryckt upp en t-shirt med en stor etta och jag anammade den idén men valde att låta samma ansiktsbild pryda även lilla Es body. Även de stora barnen fick varsin top/t-shirt med samma tryck men bara L ville ha den på sig. N var helt nöjd med sitt val av kläder; jeansshorts och en star wars t-shirt... mamma försökte ignorera och jag hade ju trots allt två som än så länge inte sätter sig emot mina galna idéer så det fick jag ju vara nöjd med.

Helgen har helt gått i kalasandets tecken så efter att de stora barnen varit hos en dagiskompis på fyraårskalas på söndagen så var det vidare hela familjen för att fira min lilla kusin som blir hela 13 år! Tur att det är så många kalas så att lilla E har en chans att visa upp alla fina kläder hon fick på sin dag; vi ♥ Hello Kitty, märks det?



Här är lilla E utmattad efter en helg med festligheter.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så gott det ser ut! Kram Sandra

Karins fotoblogg sa...

Verkar som en mkt lyckad helg. Vad fint du/ni hade ordnat! Det ser jättegott ut! Och snyyyyggt!

Anonym sa...

vilken ljuvlig lilla e du har och vilka söta cupcakes, kul idé, min lilla e blir 5 om en månad och nu fick jag lite tips! kram

Heather Melzer sa...

Her shirt is SOO cute!!

Tipsy Tessie sa...

Ser ut som ni hade en lyckad helg! Jättefina bilder och så underbart söt hon e lilla E :) Vilka underbara ideér med muffinsarna-så söta :)

Jag ålso love Hello Kitty (fast jag e en vuxen människa :) )

Mässan var hektisk men rolig!

Designdrömmar sa...

Vilket kalas! Vad fint du hade ordnat, gillar hela konceptet. Nu fick jag massor av inspiration till min dotters 1-års kalas om en månad idag. Det är alltid lika roligt och inspirerande att besöka dig:-)
Kram Åsa

Diana sa...

WOW vilken snygg röd tråd du höll genom kalaset! Gillar verkligen bilden på E med kronan! Så kul att ha den både på cupcakes (som ser gudomligt goda ut) och på hennes tröja!

Är mäkta imponerad på det snygga ljusfotot, att E är frusen i bild utan rörelseoskärpa trots det knappa ljuset! Vad hade du/Fredrik för inställningar på kameran?

Fredd sa...

Hej Diana och alla andra.
Inställningarna i fotot på lilla E är:
Bländare: 1.8
Slutare: 1/160
Jag har ställt kameran på auto iso (hoppas inte detta blir för tekniskt nu) och hade den inställd på bländarprioritet. Det innebär att bländaren är fast och slutartiden varieras med ljuset, och när den kommer ner till ett visst värde (i detta fallet 1/160s eftersom jag är grymt skakig när jag fotar) så höjer den iso-värdet. Det blir något brusigare foton, men det är ändå bättre än att köra blixt.
/ Fredrik

Anonym sa...

Grattis grattis till lilla 1-åringen! Och fina bilder, och roligt kalas ni verkar ha haft! :-)

Min lilla 1-åring (nåja, snart 1.5) är mitt i inskolningen till dagis - oj, vad tiden går fort!

Anonym sa...

Följdfråga på Dianas fråga (för mig som inte är alls lika kunnig som nån av er... :-) - vad har ni haft för objektiv när ni fotat?

petrified in pink (Petra) sa...

Mrs B: vi har en 50 mm, 1.8 till vår Nikon D300 som är helt fantastisk.

PysslarTagen sa...

Vilka härliga bilder och snyggt upplägg! Vill ju äta upp cupcakes:en!

maybe*mej sa...

helt underbara bakelser med supersnygg flagga. viken toppenide. snor jag nog rakt av. om jag far. hoppas att ni har det bra hemma i sverige. Jag ar dotrott efer att ha vart i Boston hela dagen. Imorgon startar jag kl 09.00 med att aka till AC Moore och titta pa papper och stamplar. kram

Linda -Galleri Palla sa...

Vilken bra ide´, det blir ju som små minitårtor istället. Det ska jag nog köra med nästa gång :)

Mamma sa...

Hej. Det var ett tag sedan nu. Jag är sjukskriven sedan ett tag tillbaka och har inte haft ork att ta tag i ditt förslag om tavlan. Men nästa gång jag är på jobbet ska jag svara på ditt mail (har inte tillgång till mailen hemma). Jag hoppas det är ok?
Gillar verkligen dina fina ideér. Både flaggorna, cupcake´sen och tröjtrycket! Fin-fint :-)
Önskar dig en trevlig helg!

Mya sa...

underbara foton! ett lyckat kalas!

jag har en fråga om typsnitt, du använder ett så fint där det står mammas hjälpreda. Vart hittar man snyggast fonter. Har börjat leta lite, men det är ju så många fonter på alla ställen så man blir ju llite snurrig ;)

angelmax sa...

Hej ville bara skicka en liten hälsning och verkligen verkligen tacka dig för din enormt inspirerande blogg som jag av en slump hittade idag TACK för allt fint du visar som gör en trött och sliten 3 barns mor glad!!!

Anonym sa...

Svar: Den där trädgårdsboken du tipsade om låter som det skulle passa mig perfekt... :-)

petrified in pink (Petra) sa...

Myamia: typsnittet på det collaget är från Fontgarden, en svensk tjej som numera säljer i min favoritaffär för typsnitt: My Fonts (http://www.myfonts.com/foundry/fontgarden/). Typsnittet heter FG Jasmine. Gillar My Fonts bäst, de har en superb sökmotor och tillgång till de flesta typsnitt och det är på på gott och ont väldigt lätt att handla. Suveränt också att när jag har mitt konto där så har jag alltid tillgång till mina köpta typsnitt, väldigt bra då man ibland byter dator.

Angelmax: det är du som ska ha tack för din helt underbara kommentar; du gjorde min dag!

Anonym sa...

Hej Petra!

Som grönjöling inom området scrapbooking, undrar jag om de söta prinsesskronorna Du har till cupcakes.

Vill också säga vilken otroligt fin blogg Du har, en underbar inspirationskälla, jag är SÅ glad att jag hittade hit!

Anonym sa...

Det blev lite otyligt då halva texter åkte bort. Jag undrar om de är kopierade eller märken....eller?

petrified in pink (Petra) sa...

Kokoskaka: Tusen tack för dina snälla ord om min blogg! Kronan kommer från ett digitalt scrapbooking kit http://store.scrapgirls.com/product/10257/. Jag har tagit bort bakgrunden på ett foto av min dotter och konverterat det till svartvitt med hjälp av photoshop, ändrat färgen på en utav kronorna, satt den på lilla Es huvud och skrivit ut ett antal på ett A4 och sedan klippt ut och klistrat på en pinne. Hoppas du förstår hur jag menar, annars får du gärna höra av dig igen!

Anonym sa...

Jag tror att jag förstår, vi får väl se när jag provat....*ler*
Har jag fattat rätt att jag måste beställa/köpa det digitala scrapkitet?

petrified in pink (Petra) sa...

Kokoskaka: ja, vill du ha den kronan jag använt så får du köpa det kitet. Alternativ kan du ju rita en egen? Lycka till!