fredag 31 oktober 2008

Varning för mastodontinlägg!

En snabbresumé över en del av vad som pågår hemma hos familjen S just nu med hjälp av ovanstående collage. Vi börjar från vänstra översta hörnet där L står och gräver ur en pumpa tillsammans med pappa. Bilden efter visar vad vi gjorde med pumpakärnorna som blev över, de rostades med chili, flingsalt och cayennepeppar, maken intygar att de var goda, själv äter (dricker) jag fortfarande flytande kost. Idag var vi hemma hela familjen eftersom N vaknade kl. fyra inatt av magont... och som ett brev på posten kom kräkset lite senare. N ser lite lagom eländig ut i höger i bild, måttligt road av att pappa ska fota just då. Än så länge är det bara N som har kräkts och endast en gång och vi håller alla tummar och tår för att resten av familjen ska klara sig. Det var nu en hel vecka sedan L och lilla E slutade med sitt pencillin efter en ovanligt elak släng av halsfluss så nu borde väl vi har fyllt vår kvot för ett tag framöver... eller....? Tur i oturen att jag är föräldraledig annars hade jag nog inte varit den populäraste tjejen på jobbet!

Beställningar i shopen fortsätter att komma in, är fortfarande smått chockad att någon annan än "de närmast sörjande" vill ha mina grejer och jag kämpar dagligen med att beställa ordrar från tryckeriet och packa dessa, ett mycket angenämt nöje. Dessvärre blir det mindre tid över för att skapa nytt men jag gör mitt bästa för att satsa stenhårt på julkorten, ett har jag i alla fall hunnit få in men det är många fler på gång. Hade hoppats få in många fler nyheter innan jag avslöjade min sista hemlighet men det verkar som om många redan fått tidningen så det är väl dags att avslöja en för mig helt otrolig nyhet; jag är med i nästa nummer av Allt i Hemmet. När jag för några veckor sedan fick ett mail från Moa Suominen som är nyhetsredaktör på Allt i Hemmet så har jag nog aldrig varit så nära att svimma! Rubriken på mailet var: "Vill du vara med i Allt i Hemmet?" och svaret på den frågan var ju inte jättesvår med tanke på att det är min absoluta favorittidning, hem till bland annat min absoluta favoritkrönikör Pia Printz. Tidningen som kommer i butik den 6 november verkar redan ha hamnat i flera brevlådor, nu blir jag riktigt nervös! Moa var helt fantastiskt gullig och jag är jättenöjd med artikeln. Fotona i artikeln har käre maken tagit, inte så dumma de heller (fast jag hatar att vara med på kort).

Fotot på rådjuret tog mannen genom fönstret imorse, där låg han och spanade, morgonens höjdpunkt! Tygerna högst upp till höger var en av tre postavier i dagens brevlåda, en var ytterligare en beställning från H&M, en är en överraskning till maken på fars dag nästa helg och så detta. Tygerna från Heather Bailey var om möjligt ännu underbarare i verkligheten än på hennes hemsida, jag är numera lycklig ägarinna till 1/2 yard av det bästa från hennes Pop Garden-kollektion, tack vare ett presentkort från käre maken senaste födelsedagen. Problemet just nu är givetvis att få tiden att räcka till några syprojekt... Tills jag har något att visa upp kan ni njuta av Lindzis helt ljuvliga fågelkuddar samt Benitas bruksanvisning för hur man syr en fin kudde, jag ska fortsätta att plugga på det bästa men framförallt det enklaste sättet att sy en snygg kudde tills jag har tid att sy igen. Ett annat projekt som börjar bli aktuellt snart är projekt julkalender, hittade en "Hobby Idéer" från 2000 med en superfin adventskalender i färgglad filt (se nedre vänstra hörnet)... gillar den jättemycket och det verkar var en helt OK arbetsinsats, filt är bra på det viset. Har faktiskt inte haft någon kalender till barnen hittills, tycker de har varit för små för att förstå men i år känns det dags, de är vid snart fem års ålder mycket mer medvetna om saker och ting. Är dock lite anti alla prylar som har en tendens att ackumuleras runt om i huset och efter att ha spenderat hela förra helgen med att göra oss av med en stor del av år av samlande känns det inte helt rätt att fylla på förråden så fort igen. Tror att det blir en modell liknande denna fina för det känns roligt att räkna ner till jul och fira lite då och då och varje advent passar ju egentligen alldeles utmärkt för en adventskalender, eller hur? Hur tänker ni andra kring adventskalender, särskilt ni med flera barn? Tips på enkla och snygga kalendrar tas tacksamt emot!

Sist men inte minst är det största fotot tillägnad ljuvliga Gustav, son till en kompis jag fick förmånen att hälsa på i deras underbara hus i veckan som gick. Jag passade givetvis på att fota det lille charmtrollet när jag var där och förhoppningsvis letar sig ett foto eller två upp på deras blivande fotovägg så småningom.

Avslutningsvis och på tal om fotovägg så vill jag passa på att visa hur fint Malla har gjort sin, kanske känns ett visst love-tryck igen?


Jag hoppas ni får en riktigt härlig helg och hjälper mig att hålla tummarna att resten av familjen slipper kräksjukan!

7 kommentarer:

Myamia sa...

åh va spännande att vara med i tidningen :) är det nummret som kommer ut den 7:e november som vi ska springa och köpa?

ALL IS PRETTY sa...

Vad kul! Nu måste jag hålla utkik efter det där numret här i Norge (som tur är så säljs alla svenska tidningar här också!), var sugen på det redan innan men nu måste jag ju ha det!!

Vilka fina julkort du har gjort, gillar etiketterna speciellt mycket, det gör verkligen det där lilla extra!

C´est la vie sa...

Åh så mycket roligt på en gång det var att läsa här! Måste ju kika i tidnngen oxå! :)
Ha det bra, kram Lina
nätbutiken C´est la vie Home

Nallebr.. sa...

åå då ska jag köpa tidningen så fot den kommer ut!!! skojsigt!!
hoppas kräk sjukan går över snabbt!!!

Mrs. b sa...

Det här inlägget bjöd ju på hur mycket som helst i inspirationsväg när jag läste det förra helgen! Var bara tvungen att ta tag i pysselsuget efter detta :-)
Är inte riktigt färdig ännu med det jag pysslat med, men till helgen kanske... :-)

Malla sa...

Fin vägg jag har=)
Kul att vara med här på din blogg!!!

Mrs. b sa...

Nu har jag lagt upp en bild på mitt senaste pyssel - det blev en adventskalender! :-)