onsdag 29 april 2009

Rutigt skrivbord och blommor av stål

Nu har häftpistolen varit framme och Majas skrivbord har blivit rosarutig.

Hon blev mycket nöjd:

"Mamma, jag tror jag vet varför du satte det på skrivbordet." Det är väl för att jag kladdar så mycket när jag pysslar? Men nu kan jag ju kladda hur mycket som helst"

...eller inte tänker hennes mamma i sitt stilla sinne.


Det rödprickiga tror jag att vi sparar till lekstugan när det blir klart. Tror tyvärr inte att det blir så bra på Annies skrivbord som jag hoppades. Äldsta dottern och jag får ha en överläggning om vad vi tror om resultatet.

Jag satte även upp en fin petrified in pink-tavla på väggen mellan flickornas rum. Blev det inte fint?

Petra var så snäll och skänkte priser till lotteriet som var på Annies skolbasar i lördags - mycket uppskattade priser kan tilläggas - och en av tavlorna ropade vi hem. Kanske inte det som var meningen, men alldeles för mycket folk omkring för att göra en fuling och låta priset gå om.

Innerst inne blev jag natuligtvis glad över att få detta fina alster på väggen, men ändå!Olle och jag tog som vanligt en skön promenad i solen och igår belamrade vi vagnen med en massa blommor och örter som nu har planterats i krukor i trädgården.

Eller plantera och plantera.

Min vana trogen att göra allting snabbt och så där på en höft innebar att jag mellanlandade i trädgården efter våra inköp, letade fram Olles spann och spade. Därefter tog jag ut alla blommor ur sina plastkrukor, tryckte ner dem i mina egna, fyllde Olles spann med jord som samlats i en hög efter altanbygget och använde en röd liten sandlådespade till att fylla upp i krukorna.

Häpp, så var det klart! Någon trädgårdsmästare blir jag aldrig. Får se hur länge de lever denna gång.

På väg till Annies skola passerar jag grannhuset med världens vackraste träd utanför. Om jag bara skall försöka hålla liv i en växt i resten av mitt liv så måste det bli ett Magnoliaträd.

Vid det här laget så vet ni att jag inte är en mästerfotograf men jag måste bara visa er detta ljuvliga, ljuvliga träd. Om det finns ett paradis så måste det var fyllt med dessa.Har ni sett "Blommor av stål" eller Steel Magnolias som originalet heter?

En jättevacker och sorglig film - "tjejfilm?" - med Julia Roberts och en hel hög med duktiga amerikanska skådespelerskor. Jag minns att jag grät floder när jag såg den - både en och två gåner. Å andra sidan gråter jag nästan till allt som är känsligt. Det räcker med att Sverige har vunnit en match och nationalsången spelas så kommer tårarna.

Sån är jag!

Må så gott//Maria med de svarta blomsterfingrarna

10 kommentarer:

Hemmabloggaren sa...

He he, vi har en del gemensamt :P

Skrivbordet blev helt underbart! Vi har lagt en glasskiva ovanpå sexåringens skrivbord (inte lika tjusigt som vaxduk förstås men men), bara att skrapa bort lim och annat jox.

Ha en underbar dag!

Gottegrisen sa...

Har sedan tidigare varit förälskad i de där ord-tavlorna och spånat på ord till barnen, men det blir mycket pengar när man har 3 barn. Detta var ju ett jättehärligt alternativ - en familjetavla. Måste hem och spåna på nya ord :o)

Kram

petrifiedinpink (Maria) sa...

Själv har jag bett Petra ta fram en tavla med våra matbestyr att ha i köket. När den är klar skall jag göra ett inlägg så du får se. Det är ju bara fantasin som sätter gränser.

Ha en bra dag//Maria

Malin sa...

Visst har jag sett blommor av stål. En klassiker! :-)

Fint skrivbord.

♥ mamman i huset ♥ sa...

VILKEN BRA IDÉ MED VAXDUKEN! Som du kanske såg var skolbänken i dotterns rum ganska välanvänd, men borde kunna bli riktigt fin med fin vaxduk på!

Din dotters rum är verkligen jättefint! Och tavlan... Härliga färger!

Kram och tack för uppmuntrande ord i min blogg! :)

Anna sa...

sv: Åh tack söta för dina rara ord :-)

Vilken supermysig blogg
hoppas du har en härlig dag

kramar

HUSnrNIO sa...

Skrivbordet blev jättefint. Jag gjorde liknande med W:s lilla Ikeabord som hon har mitt i rummet. Jag tyckte vaxduken var så fin, så fin medan hon sölade mer än någonsin sen jag hade häftat dit den. Efter en tid såg den inte alls så fin ut längre men då rä det ju på ett sätt bra att man hade en;) Jag har totalmissat den filmen. Konstigt för att vara mig. Ha det bra.

Blogg by Maliin Stoor sa...

Härligt och vackert!!

Fin blogg!!

Maliin

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Så fint skrivbordet blev! Och vilka härliga magnolia-bilder.

VINN SNYGGA ORIENTALISKA KUDDAR. TÄVLING PÅ HOUSE OF JAMMI.

petrified in pink (Petra) sa...

Skrivbordet blev jättefint, antar att Maja gillade det skarpt!

Ääääälskar "Blommor av stål", det är nog min favoritfilm tror jag, har nog sett den 10 ggr och skrattar och gråter om vartannat filmen igenom. Shirley McLaine är helt suverän som argbigga, missa den inte, definitivt en tjejfilm men klart sevärd om än lite sorglig.