onsdag 27 maj 2009

Dags för dagispresenter

Signerat Petra


Så var det dags för sommarpresenter till dagisfröknarna igen. I år kom jag på vad jag själv tyckte var en lysande idé;-), berättar mer om det nedan. Förra året var det inte fullt lika lätt även om det till slut blev riktigt bra och det tack vare uppfinningsrika Maria, numer har ju även ni glädjen att få ta del av hennes fiffiga idéer här på bloggen.

I år har vi tre dagisbarn på tre olika avdelningar... d v s minst 9 presenter. Det gällde därför att hålla nere priset på verje present och det tror jag att jag lyckades rätt bra med. Barnens present till sina fröknar blir i år ett kit för att göra sitt eget iste. Jag började med ett riktigt fruktigt och gott te, svart och vackert dekorerat med gula blommor och citrus- och passionssmak (om jag inte minns helt fel). Detta har jag packat i små cellofanpåsar som jag köpt i en teaffär och förslutit med en av mina förslutare med texten "glad sommar önskar noah, linnéa och elin". På Lagerhaus (var annars?) hittade jag en söt tesil i form av ett hjärta och iskuber i plast med samma form i rosa och rött. Sökte på många ställen efter en liten och inte alltför dyr honungsburk och lyckades till slut hitta en som var helt OK i pris men med ett förfärligt utseende. En egen etikett på toppen av burken hjälpte lite och förhoppningsvis är den i alla fall god... En söt påse med socker hade även funkat så det var min plan B. Slutligen en liten citron och ett kort med ett recept och en personlig hälsning från barnen på baksidan. Idén går att variera i oändlighet (själv är jag väldigt Leila-inspirerad som kanske märks) och tillåter budgeten kan man även utöka med exempelvis snygg kanna och glas. Måste också passa på att tipsa om Veronicas idé, briljant i dessa grilltider; gör egen grillmarinad och grillkrydda och förpacka lite snyggt, personligt och bra, jag gillar mycket och sparar definitivt i minnet inför sommarens grillfester.

Om du vill göra något liknande har jag lagt ut min mall som du kan ladda ner genom att klicka på bilden, hoppas du har glädje av den. Bland er som kommenterar kommer jag även lotta ut ett paket bestående av 10 kort med din personliga hälsning på samt ett ark med matchande, personliga etiketter (35 st), det enda du behöver göra är att lämna en kommentar till detta inlägget. Du behöver inte ha någon blogg se bara till att jag kan kontakta dig så lämna din e-mail adress. På söndag kväll drar jag en vinnare, lycka till!

34 kommentarer:

Mikaela sa...

Vilken bra idé! Jag har gjort egen rabarbersaft i fina flaskor med etiketter och en påse med hallongrottor till. Bild kommer snart. Jag vill så klart vinna!!!

Anna/Augusti_73 sa...

Supersöta! Tack för att du delar med dig!

Lindzi sa...

TACK TACK så gulligt av dig. Den är jättefin!

Vera sa...

Vad kul att du nämnde min ide´:)
Och hur fint har du nu gjort dårå!! Jag blir lika imponerad varje gång!! :)

Kram Vera

Bodil sa...

Vilken mysig idé och tack för den fina gåvan. Du är ju hur duktig som helst.

Anna sa...

Men vad roligt att ha hittat till din blogg och butik :O) Mycket fint och tack för att du delar med dig!

Må väl!
KramKram Anna

Mrs. b sa...

Återigen en toppenidé, färdigpackat och med snygg hälsning till! Här är det en stund kvar innan det är dags för dagispresenter, men denna idé ska jag spara!

Mrs Sophie sa...

Ååå va mycket fint Du gör! Bloggen är en favorit & det skulle ju vara jättekul att vinna dina snyggingar!

♥ mamman i huset ♥ sa...

Fantastisk idé. Tack!

Brukar bli bråttom med "fröken-presenter" men nu fick jag massor med associationsidéer dessutom.

Härlig utlottning. Jag håller tummar och tår.

Hildur sa...

Superstort tack för att du delar med dig av inspiration! Och för påminnelsen att det är dags att tänka ut nåt roligt att ge till personalen på sönernas förskola/fritids. Kram på dig!

Anonym sa...

Hej Petra! Vill självklart delta i utlottningen, det börjar närma sej slutet av dagissäsongen även här borta, och vad är bättre och roligare att ge bort än en personlig gåva. Samtidigt vill jag tacka dej för hjälpen med dina tips! Önskar dej en riktigt trevlig sommar!!! Heidi Kronqvist/Finland

Glede sa...

Hei du! Er gjerne med i utlodningen.. For en flott premie! :)

petrifiedinpink (Maria) sa...

Det blev ju hur bra som helst, vad jättefint du har gjort!!!

Kram Maria

Mathilde sa...

Åååh vad roligt med utlottning med så fina saker!!
Säger som många andra, Tack för att du delar med dig! :)
Smart present! Kanske fungerar till mors dag också :)
Kram

Silvija sa...

Jag vill gärna vara med i utlottningen! Tack för en fin och inspirerande blogg med massor av fina tips. Jag klickar ofta vidare på dina tips :)

/ Silvija
silvijasmejl@hotmail.com

GRANSTAV sa...

Tack för dina super bra tips. Nästa termin står jag själv där som förälder och jag vet ju att det är uppskattat(är själv förskollärare) :). Vill naturligtvis vara med på utlottning av så fina saker./sanna

Lina ♥ C´est la vie sa...

Vilken söt idé Petra. Jag är gärna med om att försöka sno åt mig vinsten! Kram kram kram Lina

Tesa/Therese sa...

Men gud, känns nästan som ett tecken från ovan. Har 6 kort till våra dagisfröknar som ska färdigställas och det bland alla bröllop, student och konfirmationsbeställningar gör att jag hamnat lite på efterkälken. Håller alla tummar och tår för att jag vinner och kan stressa ner lite inför den uppgiften. Tack för din generösa utlottning. Ha det gott!! Kram

Caroline sa...

Hej
Är inne och läser ibland, alltid lika fina idéer och tips! Skulle vara superkul att få möjlighet att använda dina alster så räkna med mig i ulottningen!
Hälsn Caroline

HUSnrNIO sa...

Vilken toppenpresent och vad fint det blev det lilla paketet. Jag vill gärna vinna. Ha en bra dag!

Unknown sa...

Självklart vill jag vara med!

/Änglahår

* M E T T E * sa...

Vilka glada dagisfröknar det ska bli, superfint!

Annika kort & gott sa...

Vilket bra tips!!! Vad härligt det är att visa sin uppskattning med personliga saker. Jag själv som är FÖRSKOLLÄRARE, (gillar inte riktigt ordet dagisfröken) :-) vet hur glad man blir!
kram Annika

Marika sa...

jag som förskollärare älskar små presenter gjorda med tanke,dyra presenter känns inte alltid så bra.Tack för en kanon blogg Marika

lyckmyr@elia.com

Blogg by Maliin Stoor sa...

Kul idé med en sådan genomtänkt present, fick själv en present idag.. blev SÅ GLAD!

Lägger ut den på bloggen stax

Må gott
Tack för inspiration

Maliin

Märtas mamma sa...

Å, vad fint! Skulle bli superglad om jag var fröken och fick så fin present! Gillar din blogg massor, du ger så mycket inspiration!!

♡Johanna♡ sa...

Åh, vad roligt!
Jag älskar din blogg och skulle bli jätteglad om jag skulle va den lyckliga vinnaren!
Det är svårt att hitta så fina ettiketter som du har. Det skulle se extra lyxigt ut med dom på en fin burk. Hoppas hoppas hoppas....
Kram

sally bazar sa...

Me like!
Kram Linda

Alexandra sa...

Ahh va bra ide, för det är jag som håller i present inköpen till alla fröknarna på Bellas dagis!! Ska sätta igång direkt med planeringen.. TACK..

HEMLÄNGTAN sa...

Vilket bra tips! Det var verkligen fina kort och presentkit.
Kram Jenny

ylva sa...

hej! jag ville bara tacka för att du delar med dig så generöst :). jag hoppas hinna odna med något liknande och har laddat ned mallen. eftersom jag inte varit här så mycket förrut så känns det inte riktigt rätt att delta i utlottningen, men som sagt, du är fantastiskt duktig och väldigt snäll som låter oss ladda ned :). önskar all lycka till med företaget!

Anonym sa...

Hej Petra!
All lycka till dig som vågar satsa på ditt företag! Det kommer nog att gå bra ska du se! Dina produkter är ju för söta och jag gillar verkligen alla färger "som du omger dig med". Trevligt att du delar med dig av dina ideér angående presenter o dyl. Har själv en 6 mån gammal son, så han går ännu inte på dagis, men tids nog. Tiden går alldeles för fort!

Hälsningar också till Maria som skriver så fint om vardagen/vardagliga ting.

Självklart vill jag vara med om att tävla!Hoppas på tur!

Många kramar,
hälsningar Lena fr Jakobstad/Finland

Sofia sa...

Hej Petra,
Länge sedan jag tittade in, och det första jag hittar är kanonbra tips + en tävling som jag såklart gärna är med i :)

Anonym sa...

Dina ider är kanon, sakerna utsökta,förpackningen enastående!
Tack för all inspiration!

Mvh Anna